dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2437.0
  • BIST
    9908.27
  • BTC
    63705.66$

Adem & Tetteh A.Ş.

28 Ağustos 2021, Cumartesi 22:36
Adem & Tetteh A.Ş.






-    Yeni Malatyaspor’da sakat futbolcular kimlerdi?
-    İrfan Buz, kazanan 11’de kaç değişiklik yaptı?
-    Erol Bulut, kaçıncı kez üzüldü?
-    Zemin, neden patates tarlasına döndü?
-    Golü atan Ganalı santforu, zemin mi sakatladı?
-    Gabonlu orta saha bir ilki yaşadı
-    Adem Büyük’ün formu parmak ısırtıyor
-    Sadık Çiftpınar, nasıl bir performans sergiledi?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...  



İlk haftada Trabzonspor'a 5-1 yenilen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’deki 5. sezonunda da, ilk iki iç saha maçında hanesine en az bir 3 puan yazdırma geleneğini sürdürdü. Zorlu maratonun üçüncü haftasında Gaziantep FK’yı ağırlayan Kaplanlar, kaptanı Adem Büyük ve Ganalı Benjamin Tetteh’in golleriyle kazandı: 2-0. Deplasmandaki 1-0’lık Göztepe zaferini perçinleyen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, en son Ocak 2021'de üst üste iki galibiyet alabilmişti. Takımını EURO 2020 şampiyonu İtalya gibi 3’lü savunmayla oynatan, futbolcu odaklı değil, ekip ruhuyla düşünen teknik direktör İrfan Buz’un yeni sistemi, ikinci meyvesini de verdi. Milli aranın akabinde, 12 Eylül’de Beşiktaş deplasmanına çıkılacak.



ÜÇ FUTBOLCU SAKAT

Göztepe karşısında sakatlananlardan, Karim Hafez’in sol uyluk arka adalesinde yırtık ve ödem tespit edildi. Mısırlı sol bek, 4-6 hafta olmayacak. Sırt adalesinde sıkıntı olan kaleci Ertaç Özbir de yoktu. İdmanda problem yaşayan ve sağ alt arka adalesinde yırtık belirlenen Rahman Buğra Çağıran 2-3 hafta forma giyemeyecek.



İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

İrfan Buz, Göztepe 11’inde, ikisi de zorunlu değişikliklere gitti. Hafez’in yokluğunda, Sadık Çiftpınar; Ertaç’ın eksikliğinde Abdulsamed Damlu vardı. 3-5-2 sisteminde savunma, sağdan sola Semih Kaya, Brezilyalı Wallace ile Sadık Çiftpınar’dan oluştu. Önlerinde İskoç Stevie Mallan ile Fas kökenli Fransız Rayane Aabid boy gösterdi. İleride, sağda Mustafa Eskihellaç, solda Tunuslu Oussama Haddadi, göbekte ise Burundili Jospin Nshimirimana izlendi. Ganalı Benjamin Tetteh ile Adem Büyük ilerideydi. 



EROL BULUT, İKİNCİ KEZ ÜZÜLDÜ

2017-19 sezonları arasında çalıştırdığı Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu ilk iki Süper Lig maçını Alanyaspor’dayken kazanan Erol Bulut (Alanyaspor), sonuncusunda rakibine, Fenerbahçe’deyken Kadıköy’de 3-0 yenilmişti. Bulut, Kaplanlara ikinci kez kaybetti.



İKİ DİREK VE ŞANS ANLARI!

İlk bölümde top, daha çok Gaziantep FK'nin kontrolündeydi. 8’de Sagal’ın uzaktan sert şutunda top, yan direğe çarpıp auta çıktı. 18’de Aabid savunma arkasına sarktı, Ertuğrul dengesini yitirince kaleciyle karşı karşıya kalacakken topu ayağından açtı. 23’te, sağdaki korneri Sagal kullandı, Djilobodjji kafayı vurdu, meşin yuvarlak yan direkten döndü.



ZEMİN SINIFTA KALDI

Eylül 2017’de kapılarını açan ve 4 yıl boyunca hizmet veren Yeni Malatya Stadyumu’nun yıpranan çimleri, 2020-21 sezonu bitince değiştirilmişti.  Ancak zemin, Gaziantep FK önünde sınıfta kaldı. Bu, teknik kapasitesi yüksek ekiplerin istemediği bir durumdur. Görüntü, yağış olmamasına rağmen çok kötüydü. Oyuncular da büyük sıkıntı çekti. Fazla eor sarfedilince de enerji kayıpları arttı. Sakatlıklara davetiye çıkması içten bile değildi ki, Tetteh’te öyle oldu!



SADIK’TAN KRİTİK MÜDAHALELER

Kısa süreli su molasında, iki teknik adam da futbolcularına gerekli ikazlarda bulundu. Bir sürelik duraklamanın akabinde müsabaka 26'da yeniden başladı.Konuğun dar alandaki baskısı gözlendi. 29’da Sagal soldan, yerden kesti, Sadık ayak koydu. Onun yerinde müdahalesi olmasa top, Kitsiou’ya uzanacaktı.45+1'de Semih'in kaçırdığı Mendyl vitesi artırdı; ama son anda Sadık set oldu.


ADEM, GAZİANTEP FK’YI YİNE UNUTMADI!

Sadık’ın gole engel olduğu pozisyonun bir dakika öncesinde,  Aabid’in defansın ardına mükemmel pasında, Djilobodji’nin büyük hatasını Adem Büyük değerlendirdi. Kaptan sol ayağıyla, Günay Güvenç’in sağına bıraktı. Kademe anlayışı yoktu; çünkü stoper Djilobodji, arkasındaki Adem ile bire birde kaldı. Günay’ın da yapabileceği çok fazla bir şey yoktu. Adem, geçen yıl iki lig randevusunda da filelerini sarstığı iki takımdan (Hatayspor ile birlikte) biri olan Gaziantep FK'yı yine unutmadı! 2020-21’de 17 gol ve 3 asistle kariyer rekoru kıran Adem, bu sene 2. sayısını kaydetti.



NDONG, İLK KEZ FORMA GİYDİ

57’de Tetteh ceza alanı içi sağ çaprazından şansını denese de top, yan ağlarda kaldı. 57’de, günün vasatlarından Mallan, yerini Didier Ndong’a bıraktı. Fransa 2. Ligi'ndeki Dijon ile 2023'e dek sözleşmesi olan Gabon Milli Takımı'nın 27 yaşındaki orta sahası, satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı.



GOLÜ ATAN TETTEH, SAKATLANDI

67’de, Adem Büyük’ün asistinde Tetteh, Günay’ı da ekarte etti ve ağları sarstı: 2-0. Bu sezon Adem ilk asistini yaparken, Çek Sparta Prag'a 2 milyon Euro ödenerek bonservisi alınan Tetteh ikinci golünü attı. 69’da futbolcular, 2. defa su ihtiyacını giderdi. Bozuk zeminin kurbanı olan Tetteh, koşu halindeyken kendini yere bıraktı ve sedyeyle kenara alındı. Oyuna, 78’de Kubilay Kanatsızkuş dahil oldu. Vücut dili olumsuz olan ve hastanaye kaldırılan Tetteh’e,  Adem moral vermeye çalıştı.



ŞANSSIZLIK SONA ERDİ

Sonlara doğru oyun sertleşirken, sık sık faul düdüğü çaldı. 89’da iki Ganalıya fırsat doğdu. Mustafa Eskihellaç, Philip Awuku’nun; Adem Büyük, Osman Haqi’nin elini sıktı. 7 dakikalık duraklama süresinde de gol sesi duyulmadı. Yeni Malatya, daha önce, şu an Süper Lig’deki takımlar arasında mağlup edemeden (3B 1M)en fazla karşılaştığı rakibi olan Gaziantep FK’yı bu sefer yıktı.



ATAMAYANA ATTILAR!

Kritik 90 dakikanın kısa bir özetine gelince... İlk yarıda açık bir futbol sergileyen Gaziatep FK etkili olmasına karşın, golü ev sahibi attı. Futbol tabiriyle, atamayana attılar! Geri 3’lüde Semih ile Sadık iyiydi, Wallace de bu ikiliyi iyi tamamladı. Kaplanlar, yüksek tempoda misafirini geride kalabalık karşıladı. Bloklar arası mesafeye dikkat edildi. 2. ve 3. bölgeye dikine oynandı. Kontrataklara çıkıldı. Elbette geliştirilecek birçok nokta var; ancak akıllı bir oyunla saha sonucuna ulaşıldı. Üstelik ters gelen Gaziantep'e karşı alınan 3 puan, çok önemli ve anlamlıydı.



AABID, KLASIYLA DİKKATİ ÇEKTİ

İkinci bölgenin 29 yaşındaki yeteneği Rayane Aabid’e ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Fas kökenli Fransız; topu saklıyor, pas bağlantılarını sağlıyor ve kazandırdığı faullerle arkadaşlarını da rahatlatıyor. İlk yarım saatten sonra müthiş bir karakter ortaya koydu ve hücumun yönlendiricisi oldu.  Atak kombinasyonlarına katkı sağladı...