dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2480.8
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61370.88$

AK PARTİ MALATYA’DA GERİLEDİ..

25 Haziran 2018, Pazartesi 10:02


1 Kasım 2015 genel seçimlerinde, AK Partinin Malatya'da almış olduğu oy sayısı 308 bin 424 olduğu halde; 24 Haziran 2018 genel seçiminde ise, 258 bin 157 oldu. Bu sonuca göre AK Partinin Malatya'da elinden kaçırmış olduğu oy sayısı, 50 bin 267 civarında. Buna göre; Kasım 2015 seçimlerinde Malatya'da yüzde 67.72 oranında  oy alan AK Parti, 24 Haziran 2018 seçiminde ise yüzde 53.94' e kadar geriledi. Yani AK Partinin Malatya'da kaybetmiş olduğu oy oranı yaklaşık yüzde 14 oldu. Bu sonuç neticesinde AK Parti Malatya'da 1 vekil kaybetmiş oldu...

AK PARTİ NEDEN OY KAYBETTİ?
Malatya'da AK Partili seçmenler tarafından Bülent Tüfenkci dışındaki tüm vekil adaylarına tepkiler vardı. Oluşan tepkinin en fazlası ise Öznur Çalık ve Ahmet Çakır'aydı. Beşinci ve altıncı vekil adaylarının tanınmamış olması da; tepkilerin en önemli nedenlerinden biriydi. Aslında Öznur Çalık'ın Ankara veya İstanbul'da aday gösterilmesi; tepkileri bir nebze de olsa azaltırdı kanaatindeyim.

TAHMİNİM TUTTU

23 Nisan 2018 tarihinde “İyi Parti, ne ara bu kadar palazlandı?” başlıklı yazımda şu şekilde bir tahminde bulunmuştum. “İşte size bomba bir ön gürü daha; Malatya'da AK Parti'nin vekil sayısı dörde düşecek. Seçim sonucunu 4-1-1 olarak bekliyorum.”. Malatya'da ilk defa tarafımca yapılan bu tahmine onlarca itiraz içerisinde; Bülent Tüfenkci gibi isimler de vardı. CHP'li seçmenler içerinde özellikle Alevi vatandaşlarımızın HDP'yi tercih etmesi; CHP'nin ikinci adayının da seçilmesini engelledi. Yoksa sonuç 3-2-1 olurdu...

TÜRKİYE İSTİKRAR DEDİ
Bana göre bu seçimin galibi asla AK Parti değildir. Bu seçimin galibi necip milletimizin ferasetidir. Milletimiz bu seçimde dahili ve harici düşmanlarımıza büyük bir tokat vurmasının yanı sıra; hi'le ve hud'ayla aramıza nifak, şikak, kin ve adavet sokmağa çalışan FETÖ'ye; iyi bir ders verdi. Yani seçimin galibi  “millet” oldu. Dolayısıyla bu galibiyet AK Partiye yaradı.

ONLAR TAM BİR “DIŞKI”
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da AK Parti'den MHP'ye ve MHP'den İYİ Parti'ye oy geçişi oldu. Bu durum her ne kadar MHP'nin kaybı gibi görünse de; aslında MHP bünyesinde gizlenen; virüs ve toksin özelliği taşıyan FETÖ'cülerin “dışkı” olarak dışarı atılmasından başka bir şey değildir. İyi Parti'nin bu lağım farelerine karşı teyakkuzda olması lazım.

TAKIM ELBİSEMİN RENGİ NE OLSUN?

Malatya'da bir AK Parti ilçe başkanımızla yaptığımız seçim tahminlerinde sonuç nasıl olduysa bahse kadar ilerledi. İngiliz kumaşından özel bir terzi tarafından dikilecek bir takım elbiseyi kazanan kişi ise; ben oldum. Burada takipçilerime soruyorum; takım elbisemin rengi ne olsun?

MHP'NİN HASRETİ BİTTİ

En son 1999 yılında Malatya'da 2 milletvekilini meclise gönderen MHP'de 16 yıllık hasret sona erdi. Kesin olmayan sonuçlara göre 487 Bin oy kullanılan Malatya'da, 77 Bin seçmen MHP diyerek, Mehmet Celal Fendoğlu'nu meclise gönderdi. MHP'nin bu başarısında il başkanı R. Bülent Avşar'ın büyük katkısının olduğunu düşünüyorum. Zaman mefhumu gözetmeksizin say ve gayret eden Avşar'ın; bire bir onlarca vatandaşımızın işiyle ilgilenip sonuçlandırdığına ben şahidim.
 
KÜÇÜK MAFYACIKLAR TÜREDİ...

Ülküsü ittihad-ı İslam olmayan bazı haincikler; sosyal medya hesaplarında kendilerini MHP'li olarak halka lanse edip; “racon” ve “şantaj” ile insaniyetin fıtratına muhalif bir piyasa oluşturmuşlar. Devletin otoritesinden bihaber olan bu mafyacıklara; en başta MHP'nin müdahale etmesi lazım. Çünkü asayişi muhafaza her müslümana farzdır.

KAHTALI UNUTACAK MI?
AK Parti milletvekili adaylarından Hakan Kahtalı'ya yapılan muamele; Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci'ye yapılan muameleden farksızdı. Seçim süresince “mudara” yolunu takip eden Kahtalı; inşallah kendisine bunu reva görenleri unutmaz.

VERDİM GİTTİ!..
Bediüzzaman Said Nursi'nin varisi mutlak-ı olan Hacı Hulusi Yahyagil hazretlerinin, seçim sonrası için yaptığı şu tavsiyesini okumuştum: “Oyunuzu kullandıktan sonra, hangi partiye oy verdiğinizi soranlara; “verdim gitti, verdim gitti” deyin. Ne kadar güzel bir tavsiye. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Birlik ve beraberliğimiz adına; bu tavsiyeye kulak vererek, siyasi tartışmalara son vermeliyiz.

 

Selam ve dua ile
Fiemanillah