dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2437.0
  • BIST
    9908.27
  • BTC
    63705.66$

Aklınızı kaybettiğinizi söylediler!..

26 Temmuz 2022, Salı 11:38
Aklınızı kaybettiğinizi söylediler!..

 

 

 

-Reşat Erdoğan hangi iddiasıyla, “akıllıca” bir iş yapmamıştır?

-Erdoğan’ın, ağzından çıkanı kulağı duydu mu?    

-“Kayısı Festivalindeki” ayrıntıyı fark ettiniz mi?

-Hangi manzara “Malatya’ya” yakışmadı?

-İyi konuşmayı beceremeyen “kişi” kim?

-“Turgut Özal Üniversitesi” rektörlüğüne “kimler” aday?

-Malatya neden “Gri pasaportla” anıldı?

-Ağbaba ve “suç” ortakları kim?

-“Tüfenkci’nin” gözü, başkanlık koltuğunda mı?..

-YKS’de yaşanan skandalı duydunuz mu?

-“İbrahim Ethem Hamamcı” göğsümüzü kabarttı!

-Fiskos masasında ne var?

-Öznur Çalık, ne talimat verdi?

-Haftanın karikatüründe kimler var?

**

Yıllar önce okuduğum bir kitapta şöyle bir anekdot vardı: Corwell’i ziyarete gelen, Saint Loup “Sizin için bir yalan duydum” demiş ve eklemiş “Güya siz aklınızı kaybetmişsiniz!”. 

Corwel gülerek cevap vermiş: “Aman hep aynı zırvalar… Bana da sizin aklınızı bulduğunuzu söylediler.”

Bu anekdotu hatırlamamın sebebi ise, Malatyamızın siyasetinde “varolmaya” çalışan bir zatın açıklamasıydı. 

Malatya siyasetinde, bir var olup, bir kaybolan ve yaptığı iş hakkında, herhangi bir bilgiye sahip olmadığım bir kişi var. “İş adamı” sıfatı kullanan bu kişinin, hangi işin adamı olduğunu merak dahi etmedim. MHP ve İYİ Parti arasında “mekik” dokuyan biri olarak kaldı hep aklımda. 

Reşat Erdoğan’dan bahsediyorum. Reşat Erdoğan geçtiğimiz günlerde, acayip bir iddia ile çıktı yine karşımıza. Erdoğan’ın iddiasına göre “Selahattin Gürkan, öğleye kadar AK Partili. İkindiye kadar MHP’li. Akşama kadar İYİ Partili ve CHP’li. Akşamın belli bir saatinden sonra da, HDP’lilerle düşüp kalkıyor...”

İşin “siyasi etikle” ilgili bölümüne bakmazsak, Reşat Erdoğan bu iddiasıyla, “akıllıca” bir iş yapmamıştır. Bilakis Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a destek vermiştir. Çünkü Gürkan bile kendini bu kadar güzel ifade edemezdi. Tam da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği bir siyaset şekli. Onun için bu videodan ötürü, Selahattin Gürkan Reşat Erdoğan’a  “teşekkür” etmeli bence. Reşat Erdoğan da “Ağzımdan çıkanı kulağım duymadı..” diyerek aklını başına almalı. Zira bu kritik, “tenkit” değil; bilakis “tebrik” etmektir. Tarif edilen bu profil, herkesi ve her kesimi kucaklamak anlamına geliyor.

MALATYA’YA YAKIŞMAYACAK TİPLER!..

Bir milletin varlığını devam ettirmesi, ancak “maddi” ve “manevi” değerlerine; sıkı sıkıya bağlı kalmasıyla mümkündür. Bu değerlerimizin en önemli unsuru ise “ailedir”. Aile varsa millet, millet varsa devlet vardır. Aile yoksa, devletin çöküşü başlar. Aileyi korumak da herkesin “fıtrat” üzere yaşamasıyla mümkündür. Aile mefhumu diye bir kültür, Avrupa’da tamamen bitmiş durumda. Onun için Avrupa çöküşün eşiğinde… 

İnsanlar (!) fıtratı unutmuş durumda. Öyle ki sakallı kadın ve rujlu erkekleri çokça görür olduk. En iyi hal ile, çoluk ve çocuklu ailelerden kat-ı nazar; “homoseksüel”, “biseksüel”, “lezbiyen” ve “cinsiyetsiz” gibi türevlerle karşılaşıyoruz. Bu husus, sadece Avrupa’yı değil, bizi de tehdit ediyor.

Malatya’da kayısı festivaliyle uzaktan yakından alakası olmayan, Malatya kültürünün zıddı, eskiden +18 diye seyretmeye “haya” edebileceğimiz “görüntülere” şahitlik ediyoruz. Bu görüntüleri bize sergileyen de sözde sanatçı Hande Yener ve ekibi oldu. Bu görüntülerin kimlerin ekmeğine yağ sürdüğü ise, yukarıdaki sosyal medya paylaşımından belli oluyor.

Bu ahval ve şerait, Arif Nihat Asya’nın şu sözünü hatırlamama sebep oldu; “Bize nazar oldu. Cumamız, Pazar oldu. Ne olduysa bize, azar azar oldu…”

Hülasa: Bu ve bunun gibi “çıplak” görüntülerin, Malatya’mızda “teşhir” edilmesine sebep olan kişi ve kişileri kınıyorum!

İYİ KONUŞMAYI BECEREMEDİ!..

Geçtiğimiz günlerde bir dostum, “Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, neden senin hakkında bu kadar olumsuz konuşuyor?” şeklinde bir sualde bulundu.

Gayrı ihtiyari olarak “Demek ki kaderim Sokrates’a benzemiş…” cümlesi çıktı ağzımdan. 

Arkadaşım da “Nasıl yani?” diyerek merakla gözlerime baktı. 

Dostuma, Sokrates’ın başından geçen meşhur olayı naklettim: Sokrates’ın yanına gelen bir arkadaşı, “Filanca kişi senin aleyhinde kötü sözler konuşuyor” demiş.

Sokrat da “O kişi, iyi konuşmayı; hiçbir zaman öğrenememiştir…” şeklinde cevap vermiş.

ADAY LİSTESİ, UZADIKÇA UZUYOR!..

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz hafta, Turgut Özal Üniversitesi rektörlüğüne ismi geçen “adaylardan” bahsetmiştim. 

Rektör adaylarının bir kısmının da “ismini” sizlerle paylaşmıştım. Hatırlanacağı üzere, Prof. Dr. Recep Bentli, Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer, Prof. Dr. Ergün Doğan, Prof. Dr. Turgay Seçkin, Prof. Dr. Mustafa Arslan, Prof. Dr. Ekrem Atalan, Prof. Dr. Emin Çelebi, Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. Nusret Akpolat’ın isimleri vardı yazımızda. 

Mezkur isimlere yeni iki isim daha eklendi. Bunlardan biri mevcut rektör Aysun Bay Karabulut’un bir buçuk yıl yardımcılığını yapan Prof. Dr. İsmet Yılmaz, diğeri de Prof. Dr. İlhan Geçit. 

Hayli fazla olan aday listesinin, daha da uzayacağıyla ilgili “beklentilerin” olduğunu belirtmek isterim. 

AĞBABA VE SUÇ ORTAKLARI!..

Akçadağ Belediye Başkanı sayın Ali Kazgan’ın misafiri olarak, Levent Vadisi’ne gidiyorduk. Seyahat esnasında, İstanbul’daki işadamlarımızdan biriyle sohbet ediyorduk. Sohbet, “Gri Pasaport meselesine” geldi.

İşin aslını öğrenmek isteyen kıymetli hemşerimizin sorusu üzerine şöyle bir yorum yaptım: “Konu devletin bir açığıdır. Yeşilyurt Belediyesi’nin kişiler hakkında emniyet soruşturması yapmak gibi bir ‘yetkisi’ bulunmamaktadır. Keza, Türk vatandaşlarına, umuma mahsus ‘münferit’ veya umuma mahsus ‘müşterek’ pasaportlar, İçişleri Bakanlığı veya bakanlığın yetkilendirdiği ‘valiliklerce’ verilir. Ayrıca, ‘Gri Pasaport Skandalı’ sadece Malatya’da değil, ülke genelinde yüze yakın yerde vaki olan bir olaydır….” Dedim.

Hemşerimiz, “Peki neden bu utanç verici skandalda, sadece Malatya’nın ve özellikle Yeşilyurt’un adı anıldı?” diye sorusunu yeniledi. Meselenin iç yüzüne vâkıf bir kardeşiniz olarak cevabım da hazırdı: “Bu olayın Malatya ile anılmasının sebebi, başta CHP MYK üyesi ve de Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dır. Ağbaba’nın suç ortakları ise, Malatya’da yayın yapan ‘tetikçi’ bir haber sitesi ve ulusal medyada ‘ideolojisi’ Malatya ‘sevdasına’ galip gelen bir köşe yazarıdır.” Şeklinde cevap verdim…

TÜFENKCİ’NİN GÖZÜ, BAŞKANLIK KOLTUĞUNDA MI?..

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci, sosyal medya hesabından “Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini Büyükşehir Belediyemizde ağırladık. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde bir paylaşımda bulundu. 

Bülent Tüfenkci’nin “Büyükşehir Belediyemizde ağırladık” ifadesinden çıkardığım sonuç şöyle: Ya; Bülent Tüfenkci, Selahattin Gürkan’ın “makamını” beraber kullanıyor. Ya da; Büyükşehir Belediye Başkanı olmak gibi bir hedefi olan Bülent Tüfenkci, bu hedefin “provasını” yaptırıyor.

BİR YANDA GURUR, DİĞER YANDA HÜZÜN!..

Geçtiğimiz günlerde, YKS sonuçları açıklandı. Ülke sıralamasında 47., Malatya sıralamasında ise, birinci olduğu bildirilen gençle gurur duyduk. Ancak bu “gururumuz”, sonraki süreçte maalesef “hüzne” dönüştü. Malatya birincisi olduğunu sandığımız M.G. isimli kişi, sonuç belgesinde “sahtekarlık” yapmış. Photoshop programını kullanarak kendisini Türkiye 47. olarak tanıtan M.G., gerçekte Türkiye 47 binincisiymiş. Hal böyle olunca, bir Malatyalı olarak büyük üzüntü yaşadım. Şimdi “Ne var kardeşim? Her memleketten sahtekar çıkabilir.” diyeceksiniz. Elbette haklısınız, ancak Malatya’mızın, “üçkağıtçılıkla”, “sahtekarlıkla” veya başka “olumsuz” bir şeyle anılması “üzüyor” insanı…  

Malatya’mızın “gururu” olan gençlerimiz de var elbette. İşte o gurur kaynağı gençlerimizden biri de,  dünyanın sayılı üniversiteleri tarafından paylaşılamayan İbrahim Ethem Hamamcı’dır. Malatyalı kardeşimiz, 2016 yılında LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift “anadal” yaptı. 

Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın “saygın” üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta “yapay zeka” üzerine çalışarak, doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun “hasta” yükünü biraz olsun hafifletmek. 

FİSKOS MASASI

-GÜRKAN, TERS KÖŞE YAPTI: Bu yıl 25’incisi düzenlenen “Kayısı festivali kortej” yürüyüşünde; Malatya Ak Parti il teşkilatı; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı “yalnız” bırakmayı hesap ederken, Selahattin Gürkan, “ters köşe” yaparak son Başbakan Binali Yıldırım’ı davet ediyor. Binali Yıldırım’ın gelmesiyle teşkilat; yapılan programa katılmak zorunda kalıyor. 

- ERKEN SEÇİM Mİ OLACAK?:Daha önce, Ekim veya Kasım ayında yapılması planlanan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimi, muhtemel bir erken seçim sebebiyle “tehir” edilebilir. TOBB’un seçimlerin yapılmasına ilişkin Bakanlığa yazdığı yazıya, Bakanlık henüz cevap vermemiş. Bu durum ise, “Erken seçim mi olacak?” sorusunu akıllara getiriyor. 

-ÇALIK’TAN YENİ GÖREVLENDİRME!: AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için, önümüzdeki günlerde bir “ekip” kurmayı planlıyormuş. Bunun için de danışmanını ekip kurma vazifesiyle “tavzif” etmiş.

-KARABULUT’UN 115 GÜNLÜK MESAİSİ!: Malatya Turgut Özal üniversitesi rektörü Aysun Bay Karabulut, üniversiteye rektörlük yaptığı dört yıl boyunca, “son zamanlar” hariç; sadece 115 gün gitmiş.

- MALATYA’DAKİ DEVLET BÜYÜKLERİNE TEHDİT!:Malatya’da “mafyacılık” oyununa son günlerde, “kadınlar” da dahil olmuş. Hatta bunlardan birisi, Malatya’da “temsil” makamında bulunan “devlet büyüklerini” tehdit ederek, isteğini yerine getirmeleri için, bir ay müsaade vermiş.

Not: Fiskos Masası’nın muhteviyatı, Malatya’daki dedikodulardan ibarettir…

Selam ve dua ile
Fiemanillah