dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2441.4
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63422.92$

Allah, akıl-fikir versin 

04 Ekim 2017, Çarşamba 08:09

“Potansiyel” kelimesini hemen hemen hepimiz bilir ve sıklıkla kullanırız. Fransızca'dan dilimize yerleşmiş potansiyel kelimesinin manası “varlığı, gücü ortaya çıkmamış olan”dır. Malatyamızın, ülkemizi yöneten veya yönetme potansiyeli olan yüzlerce insanı bulunmaktadır. Böyle büyük bir potansiyeli içinde barındıran Malatyamız muhalefetiyle de meşhur oldu son günlerde. Bir de Malatya'nın çok çok kötü bir potansiyeli varmış onu da yine muhalefetimizin güzide elemanlarından öğrendik.  

 

Malum olduğu üzere geçtiğimiz günlerde üniversiteli kızlarımızın talebi ve Büyükşehir Belediyemizin de oluruyla “Kadınlara özel trambüs” faaliyete geçti. Genç kızlarımızın bu talebi Malatyalı hanımlarımızın da beğendiği güzel bir işe dönüştü. İşte bu güzel işe muhalefet partimiz tarafından suç duyurusunda bulunulmuş birkaç gün önce.  

 

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, pembe trambüs uygulamasını “Toplumu bölmeye yönelik bir hareket, kadınların toplumdan uzaklaştırılmaya çalışılmasına tipik bir örnek, kadın-erkek eşitliğine vurulmuş bir darbe, taciz ve tecavüz olaylarına yol açacak bir uygulama” olarak gördüklerini açıkladı. Açıklamayı yaparken de partilerinin avukatlarının titiz çalışmaları neticesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır ve belediye yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Enver bey, açıklamasının bir kısmında da “Malatya bu utancı yaşamayı hak etmiyor” dedi. Gelelim şimdi Malatyamızın yaşadığı “Utanç”a… Bakalım utanmayı bilen var mı trambüse itiraz edenlerde? 

   

Daha önce de bu konuyla ilgili yazı ve haberlerimiz olmuştu. Yazı ve haberlerimizde, Pembe Trambüsün güzel bir uygulama olduğunu belirtmiş, CHP yöneticilerine de birkaç uyarıda bulunmuştuk. 

 

Pembe trambüsle ilgili görüşlerimizde herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, sayın Enver Kiraz'ın açıklamasındaki birkaç cümleye de dilimiz döndüğünce, kalemimiz yettiğince cevap vermek istedik bugün.  

 

Enver bey ve avenesinin “Kadınların toplumdan uzaklaştırılıp evlere hapsedilmesi” cümleleriyle karşı çıktıkları pembe trambüs, aksine kadınları daha çok toplum içine çıkarmaktadır. Çünkü, toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğa katlanamayan, erkeklerle temas etmekten imtina eden hanımlar pembe trambüsle daha rahat seyahat etme imkanı bulacaklardır. Böylece Enver Kiraz'ın toplumdan uzaklaştırıp evlere kapatıldığını iddia ettiği hanımlar daha rahat topluma karışmış olacak.  

  

“Kadın-erkek eşitliğine darbe” diyerek karşı çıktıkları pembe trambüs, kızlarımızın daha rahat bir şekilde eğitim yuvalarına gitmelerine yardımcı olacaktır. Ya da kadınların, asker-polis, memur veya işçi olmalarını mı engelliyor? Ya da Malatya'daki erkekler bir semtten diğerine altın kaplama tutacakları olan, son derece rahat koltukları bulunan, yiyecek-içecek servisleri yapılan araçları kullanıyor da kadınlar adi bir otobüsle mi yolculuk ediyor?  

 

Enver Kiraz'a göre Pembe trambüs, “Taciz ve tecavüz olaylarına yol açacak bir uygulama” imiş. Pembe trambüse binmeyen kadınların potansiyel mağdur olduklarından bahsediyor. Bu uçuk kaçık fikre ben de bir uçuk-kaçık fikir ilave edeyim. Kadınlarla aynı otobüse binen erkekler de potansiyel tacizci veya tecavüzcü. Bu kadar mı düştük? Bu kadar mı aşağılık bir toplum olduk. Kadınları-erkekleri örf ve adetlerine bağlı, karşısındakine saygıyla yaklaşan bir Malatya'ya bunu yakıştırmaktan çekinmiyor musunuz? Kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılıyor CHP buna da itiraz ediyor hatta işi abartıp taciz ve tecavüz olaylarının artacağını söylüyor. Bırakın isteyen istediğine binsin. Kaldı ki Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin çalıştırdığı onlarca toplu taşıma aracından sadece ikisinde bu uygulama var.  

 

“Güzel memleketimizin güzel insanlarını daha güzel nasıl yaşatırım” derdini bir kenara bırakmış, kıldan tüyden meselelerle toplumu hatta devlet kurumlarını meşgul eder duruma gelmiş oldunuz. Bırakın insanlara belden aşağı vurmayı sayın Kiraz, Malatya'nın bir sürü sorunu varken, böyle kıldan-tüyden işlerle muhalefet yapmayın.