dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2432.7
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63171.250$

Ankara'dan Malatya'ya "Tweetlemece" Köprüsü: Sözler Havada Uçuşurken, Enkaz Yerde Kalmış!

26 Mart 2024, Salı 15:37
Ankara'dan Malatya'ya "Tweetlemece" Köprüsü: Sözler Havada Uçuşurken, Enkaz Yerde Kalmış!

Bir zamanlar Ankara'da, Mansur adında, kelimelerin taş ve betondan daha sağlam olduğuna inanan bir başkan yaşarmış. Mansur Başkan bir gün, Malatya'ya destek olma kararı almış ve bu kararı Twitter'da duyurmuş. Ancak bu destek, Malatya'nın enkaz altında kalmış sokakları yerine, sadece sanal alemde yankı bulmuş.

Malatya'da yaşayan Veli ise, Mansur Başkan'ın tweetini görünce, hayali bir çekiç ve törpü alıp, harabe haline gelmiş evini tamir etmeye kalkışmış. Veli'nin çabalarını gören komşuları, "Oğlum, sen ne yapıyorsun?" diye sormuşlar. Veli ise gülümseyerek, "Ankara'dan gelen destekle evimi onarıyorum," demiş. Komşuları şaşkınlıkla birbirlerine bakmışlar, çünkü ellerinde ne malzeme ne de yardım ekibi varmış.

Günler geçmiş, Ankara'dan Malatya'ya uzanan bu destek köprüsü hala görünmezmiş. Malatyalılar her gün Twitter'da yeni bir teşekkür mesajıyla karşılaşırmış ama gerçek hayatta bir çivi bile çakılmamış. Sonunda Veli, Twitter'da başlayan bu dayanışma hikayesini, "Ankara'dan Malatya'ya Uzanan Büyük Görünmez Köprü" diye bir masal kitabı olarak yazmaya karar vermiş ve kitabın son sayfasına şunları eklemiş: "Ve herkes tweet attı, ama kimsenin evi yeniden inşa edilmedi. Çünkü tweet'ler ne kadar güçlü olursa olsun, gerçek dünyada duvar örmüyorlar." 

Malatyalılar bu hikayeyi okuyup gülümseseler de, gerçek bir dayanışmanın, somut adımlar ve elle tutulur yardım ile mümkün olduğunu iyi biliyorlarmış.

Selam ve dua ile
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    Battal
    26-03-2024 22:02

    Neler görüp işitiyoruz...Nedir bu saçmalıklar..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.