dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63827.657$

Atan yok, tutan yok, puan yok!

29 Eylül 2019, Pazar 15:53

 

(SESLİ MAKALE)

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 6'ncı haftasında konuk olduğu Antalyaspor'a farklı kaybetti: 3-0. Akdeniz temsilcisi böylece evindeki ilk galibiyetini elde etti. +6'nın oynandığı zorlu maçta sadece 1 isabetli şut atabilen Kaplanlarda, Mustafa Akbaş son golden önce kırmızı kart gördü. Malatya'daki 1-1'lik Galatasaray beraberliğinin moralini de yitiren Sarı-Siyah-Kırmızılılar, bitiş düdüğünün ardından 7 puanla 12. basamakta yer aldı. 4 Ekim'deki misafir, Denizlispor olacak.

9_47

BÜLENT KORKMAZ İLE SAKIB ÇOK DUYGUSAL!

Antalya Stadyumu'nda, Bahattin Şimşek'in düdük çaldığı mücadele, iki isim açısından duygusal bir anlam taşıyordu. 2014-18 arasında, 4 sezon Antalyaspor forması giyen Sakıb Aytaç, eski kulübüne karşı ter döktü. 24 Kasım 1968 Malatya doğumlu olan Kırmızı-Beyazlı ev sahibinin hocası Bülent Korkmaz da dünyaya geldiği şehrin takımına rakip oldu.

1_271

BIFOUMA, TÖRE VE MINA SAKAT

Teknik direktör Sergen Yalçın, iyileşmeyen Gökhan Töre ve Kongo doğumlu Fransız yıldız Thievy Bifouma'dan yine yararlanamadı. Cuma günü, Nurettin Soykan Tesisleri'ndeki antrenmanda bireysel çalışan ikili, Antalya'ya da getirilmedi. Başkent'teki 4-0'lık Ankaragücü zaferinin mimarlarından olan Bifouma, Galatasaray beraberliğinin akabide Antalya sınavını da kaçırdı. Gökhan ise 2. haftada, Trabzon'daki 2-1'lik yenilgide, Robin Yalçın'ın yerine 67'de şans yakalasa da 10 dakika sonra kenara gelmek zorunda kalmıştı. Bileğinde sorun yaşayan Mina'nın sürpriz sakatlığı moralleri bozarken, Ekvadorlu da tedbir amaçlı yoktu.

2_218

SERGEN HOCA'DAN 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'a karşı yedek soyunan, 59'da Rahman Buğra Çağıran'dan görevi devralan Moryke Fofana ilk 11'e döndü. Sergen Yalçın'ın ilk 11'deki tek değişikliği de Rahman'a değil, Fildişi Sahililiye 11'e şans vermesi oldu. 4-2-3-1 sisteminde, eldivenler her zamanki gibi Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Savunmanın soluna Sakıb Aytaç, sağına Faslı Issam Chebake geçti. Stoperin solunda Mustafa Akbaş, sağında Robin Yalçın vardı. Tunuslu Ghaylen Chaaleli ile Ganalı Afriyie Acquah geri dörtlünün hemen önündeydi.

7_30

ESAME LİSTESİNDE 19 KİŞİ!

İkinci bölgenin göbeğinde hücum pres gücünden yararlanılmak istenen Hollandalı Mitchell Donald görüldü. Onun solunda Fofana, sağında ise Brezilyalı Guilherme seyredildi. En uçta Makedon Adis Jahovic boy gösterdi. 21 değil, eksiklikler yüzünden 19 oyuncudan oluşan esame listesini; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Zimbabweli Teenage Hadebe, Özer Özdemir, Murat Yıldırım, Ahmed Ildız, Rahman ve Eren Tozlu tamamladı.

3_149

DONALD NET FIRSATI CÖMERTÇE HARCADI

İki takım da müsabakaya istekli ve hareketli başladı. İlk 10 dakika geride kalırken, misafir topla daha fazla oynayan taraftı ki, vakit ilerledikçe Akdeniz ekibi oyunu dengeledi. Kaplanlar, Donald ile gole yaklaştı. 22'de, Guilherme'nin klas ortasında, altı pas içerisinden Hollandalı direğin üzerini nişanladı!

10_16

CHEBAKE'DEN GUILHERME'YE GOL FIRÇASI

Anlatyaspor 38'de üstünlük sayısını kaydetti. Diego Angelo'nun pasında topu ceza sahası önünde kontrol eden Aatif Chahechouhe sert bir şut çıkardı. Farnolle sağına uzansa da direğe çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0. Chebake'nin Aatif'ın karşısından ani bir beden hareketiyle uzayan (!) Guilherme'ye bağırması dikkati çekti.

4_88

İLK YARININ İSTATİSTİKLERİ DE İÇ AÇICI DEĞİLDİ

İlk devrede oyunun ritmi düşüktü, pozisyon kısırlığı yaşanırken, tehlikeli akınlar da azdı. İstatistikler ise BtcTurk Yeni Malatyaspor lehine hiç de iç açıcı değildi. Oynama yüzdesinde 48'e 52 geride olan Sergen Yalçın'ın öğrencileri, Antalyaspor'a başarılı paslarda da 180'e 199 ile geçildi. Oysa, Kaplanlar bu alanda hemen her hafta rakiplerinin çok önündeydi. 5 şutun hiçbirinde isabet sağlanamazken, Akdeniz elçisi 3'te 1'lik oran tutturdu.

5_50

GOLÜN YENİLECEĞİ ATAKLARDAN BELLİYDİ

Bülent Korkmaz'ın talebeleri temposu daha yüksek olan ikinci 45'in başlarında çok fazla kontratak fırsatı yakaladı. Bu anlarda, BtcTurk Yeni Malatyaspor defansını zorlayan Amilton'ın adı sıkça duyuldu. 48'de, Nazım Sangare'ye “Dur” diyen Farnolle, 58'de bu kez Celustka'ya izin vermedi. 61'te Gustavo Blanco'nun servisinde ceza yayı önündeki Ufuk Akyol, uzaklardan Farnolle'ü yine sağına doğru seyre daldırdı (!): 2-0.

8_42

ÜST ÜSTE HAMLELER DE FAYDALI OLMADI

Tabelada 2-0 yazınca Sergen Yalçın'dan oyuna müdahale geldi. Bir değişiklik yapma hazırlığındaki genç teknik adam, ikinci gol yenilince iki hamlede bulundu. 62'de Sakıb, Erkan'ın; Chaaleli ise Murat Yıldırım'ın elini sıktı. Erkan ile Murat yeterli ivmeyi kazandıramayınca günün vasat isimlerinden Donald 68'de kenara gelirken, Eren Tozlu yeşil zemine ayak bastı.

6_36

‘VAR' DEYİNCE SARI, KIRMIZI OLDU!

85'te tartışma hâkimdi. Mustafa Akbaş, Angolalı Gelson Dala'yı düşürünce sarı kartla cezalandırılırken, hakem de faulü işaretledi. Ancak Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla ekrandan tekrarı izleyen Bahattin Şimşek, Dala'nın “son adam” olduğuna kanaat getirdi ve Mustafa'yı 89'da direkt kırmızı kartla ihraç etti. 2018-19'un başında Trabzonspor'dan alınan Mustafa, geçen sezon da 2-1'lik Trabzonspor ve Bursaspor mağlubiyetlerinde aynı yaptırıma uğramıştı. Serbest atışta ise Hakan Özmert, sol ayağıyla uzak direğe gönderdi: 3-0.