dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63679.500$

BÖYLE Mİ OLACAKTI?

25 Temmuz 2020, Cumartesi 20:05

 

 

  • 3 yılda, Avrupa'dan TFF 1. Lig'e düşüş!
  • Ganalı yıldız sakatlığı nedeniyle oynamadı
  • Kaplanların “Joker” futbolcusu cezalı
  • Malatya'dan kaçan Fransız da yok!
  • Rize'de mağlup olan kadroda 3 değişiklik
  • İzlandalı santrfor iki kez direğe takıldı
  • “Umut”landıran atakta yine direk engeli
  • Top 3 kez ağlarla buluştu; ama neden gol olmadı?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 O_187

Üç yıl önce tarihinde ilk kez yükseldiği Süper Lig'de önemli başarılara imza atan, Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil eden BtcTurk Yeni Malatyaspor, küme düştü. Üç topunun direkten döndüğü ve 3 golünün ofsayt nedeniyle geçerli olmadığı kritik sınavda, konuğu Gaziantep FK'ya da kaybetti: 0-1. Sezonun ikinci yarısındaki 17 maçtan 13 mağlubiyet, 2 galibiyet ve 2 beraberlikle 8 puan çıkarabilen Sarı-Siyah-Kırmızılılar için, diğer takımların da içerisinde bulunduğu zor görünen ihtimaller gerçekleşmedi. Malatya temsilcisi 32 puanla 16. basamakta kaldı. Teknik heyet ve oyuncu, bitiş düdüğünün ardından büyük üzüntü yaşarken, gözyaşlarına hâkim olamadı. Malatya futbolunu 11 sene sonra Süper Lig'le yeniden tanıştıran Kaplanlar, artık TFF Birinci Lig'de mücadele edecek.

M_222

GANALI SAKAT, ROBİN CEZALI

Sakatlığı yüzünden Rize deplasmanına götürülmeyen Afriyie Acguah antrenmanda düz koşu yapsa da Ganalı yıldız, zorlu randevuya yetiştirilemedi. Gaziantep FK'ya dek, oynadığı dört karşılaşmada rakip fileleri sadece bir kez havalandırabilen Kaplanlar, Acquah'ın golüyle kazanmıştı. Rize'de, 37'inci dakikada rakibine sert faulünden ötürü sarı kart cezalısı durumuna düşen Robin Yalçın da Gaziantep FK'ya karşı yeşil zemine ayak basamadı. Rize'de, Dario Melnjak'ı düşürüp penaltıya yol açan; ancak acılar içerisinde sol omzunu tutarak yerini 37'de İzlandalı Vidar Kjartansson'a bırakan Faslı Issam Chebake de forma giyemedi. Alacakları ödenmediği için sözleşmesini tek taraflı fesheden Fransız Remi Walter da yoktu.

K_62

RİZE'DE KAYBEDEN 11'DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hikmet Karaman; Walter, Robin Yalçın ve Clebake'nin yokluğunda ilk 11'de üç değişikliğe gitti. Rize'de yedek soyunan Ahmed Ildız, Burundili Youssouf Ndayishimiye ile İzlandalı Vidar Kjartansson 11'de görev üstlendi. 17 kişiden oluşan esame listesini tamamlayan isimler; Abdulsamed Damlu, Erkan Kaş, Mustafa Akbaş, Yiğithan Güveli, Sakıb Aytaç ve Hollandalı Mitchell Donald oldu.  

S_63

UMUT BULUT, ORTANIN ORTASINDA

Hikmet Karaman'ın alışılageldik 4-2-3-1 oyun sisteminde, bazı mevkilerdeki seçimleri şaşırtıcıydı. Kaleye yine Beninli Fabien Farnolle geçti. Stoperin solunda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağında Ekvadorlu Arturo Mina vardı. Bu ikilinin sağında Youssouf, solunda Mısırlı Karim Hafez çabaladı. Kaptan Murat Yıldırım ile Ahmed, geri dörtlünün ilerisindeydi. Hücum bölgesinin sağında Gökhan Töre, solunda Fildişi Sahilili Moryke Fofana görüldü. Orta alanın ortasında, Malatya'dan kaçan Walter'ın yerine Umut Bulut'a fırsat tanındı. Kjartansson 3'üncü kez 11'e girmeyi başardı.

D_124

KJARTANSSON BİRE BİRDE DİREĞİ NİŞANLADI

Ligin ikinci yarısında ez az puan toplayan (8) ve en kötü gol averajına sahip olan Yeni Malatyaspor'un işi, pandemi döneminin ardından 5 beraberlik ve 2 galibiyet ile yenilgi yüzü görmeyen Gaziantep FK karşısında zor görünüyordu. 13 maç berabere kalarak bu alanda zirvede yer alan rakibinin iddiası olmayınca bu da başlarda, Hikmet Karaman'ın öğrencilerine yaradı. İlk yarım saatte tempo çok yükselmedi. Yeni Malatyaspor, üçte birlik zaman dilimi geride kalırken gole çok yaklaştı. Gökhan Töre'nin müthiş pasında Haydar Yılmaz ile bire birde Kjartansson, sağ ayağının içiyle sağ direği nişanladı!

X_43

YİNE DİREK, YİNE İZLANDALI!

Sadece bir dakika sonra İzlandalı, ikinci defa aynı şanssızlığı yaşadı. Gökhan Töre'den gelen topu ceza sahası önünde kontrol eden Kjartansson harika vursa da top üst direğe çarptı. 34'te Fofana'nın servisinde Gökhan Töre ağları sarstı; ancak yardımcı hakemin ofsayt bayrağı gecikmedi. 37'de savunma arkasına sarkan Umut Bulut, Haydar'ın üstünden aşırdı ve fileleri havalandırdı; ama pozisyonun sonlanmasını bekleyen Esat Sancaktar ofsaytı işaretledi.

R_5

ÜÇ ŞUT VAR, HİÇ İSABET YOK

Vakit ilerledikçe misafir ekip, Yeni Malatyasporluların orta sahayı kolay geçmesine izin vermedi. İlk devrenin istatistikleri ilginç verilere ışık tuttu. Toplama oynama yüzdesi 49'a 51 olarak gerçekleşirken, Kaplanlar 3 şutta isabet sağlayamadı. Rumen Marius Sumudica'nın talebeleri ise 6 denemenin 3'ünde çerçeveyi tutturdu. Hiç korner atamayan ev sahibine, Gaziantep FK, 4 köşe atışıyla yanıt verdi. Başarılı paslar ise 219'a (%84) 221 (%83) olarak gerçekleşti.

H_7

İKİNCİ YARIDA DA DİREK ENGELİ

İkinci 45'e iştahlı giren Yeni Malatyaspor, üst üste inanılmaz ataklarda skor tabelasına 1-0'ı bir türlü yazamadı. Gökhan Töre'nin hareketlendirdiği Kajartansson, Haydar'a takıldı. Dönen meşin yuvarlakla buluşan Umut Bulut'un vuruşunda top üst direğe çarptı. Morais tehlikeyi kornerle savuşturdu. Fofana, 60'ta kenara gelirken Erkan Kaş'ın elini sıktı.

W_9

TÜKENMİŞLİK SENDORUMU...

“Tükenmişlik sendorumu”na giren Yeni Malatyasporluları, Senegalli Papy Djilobodji uyandırdı! 64'teki serbest atışta, barajı geçen topu Farnolle de durduramadı: 0-1. Mina'nın laubaliliğini Hadebe'nin savaşçı kimliği kısmen örttü. İki tarafın da orta alandaki direnci sonlara doğru düştü. Hikmet Karaman'ın 69'daki Ahmed- Donald hamlesi bir puana da yetmedi... 80'de soldan Gökhan Töre'nin asistinde Umut Bulut, boş kaleye yuvarladı; fakat Yeni Malatyaspor'un golü, 3. defa ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 90'da Youssouf'un neden Yiğithan Güveli'yle değiştiği pek anlaşılamadı!