dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2326.6
  • BIST
    9122.28
  • BTC
    70416.8$

BU FUTBOLLA NEREYE KADAR?

28 Kasım 2020, Cumartesi 14:46

 

 

 

- Yeni Malatyaspor'da üç önemli eksik


- İlk 11'de ikisi zorunlu, dört değişiklik

- Faslı sağ bek ve Brezilyalı stoper döndü

- Hamzaoğlu'nun kadro tercihi yine tartışıldı

- Kaptandan bu sezonki üçüncü gol

- Kosovalı santrfor, Malatya'da bir ilki yaşadı

- Gaziantep FK, kaçıncı dakikada 10 kişi kaldı?

- Müsabakanın izlenim içerikli yorumu:


Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 10'uncu haftasında konuk olduğu Gaziantep FK ile 2-2 berabere kaldı. İki kez geriye düşen Kaplanlar, ilkinde Adem Büyük ile skoru eşitledi. 90+5'te, Semih Kaya'nın büyük katkısıyla, Kosovalı Jetmir Topalli bir puanı kurtardı. Kırmızı-Siyahlı ev sahibinin 48'inci dakikada 10 kişi kalmasına rağmen sergilenen futbol, hiç kimseyi tatmin etmedi. Bir kırmızı kartın dışında, misafirden 5, Kaplanlardan 3 isim sarı kartla cezalandırıldı. 12 puanlı Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 5 Aralık'ta Başakşehir'i ağırlayacak.

G_51

KONGOLU YILDIZ, ZEKİ VE OLCAY YOK
Yeni Malatyaspor'da yüzleri asan gelişme, Jody Lukoki cephesinde vuku buldu. Muayene ve MR tetkikleri sonucunda sol dizinde bağ zedelenmesi ve ödem tespit edilen Kongolu star, Gaziantep FK maçı kadrosundan çıkarıldı. 7'nci haftada, Malatya'da 2-0'lık Denizlispor galibiyetinde sol arka adalesinde ağrı hissedip ceza yayının sağ çaprazında kendini yere bırakan Zeki Yavru, o gün görevi 36'da Murat Akça'yı devretmişti. Bu futbolcuyla beraber, yine Denizlispor önünde 66'da Adem Büyük'ün yerine oyuna giren Olcay Şahan da yoktu.

H_18

KORONA TESTLERİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Kaplanları mutlu eden ilk konu ise takıma ve tüm teknik kadroya yapılan koronavirüs testlerinin tamamının negatif çıkması oldu. Ayrıca, Denizlispor karşılaşmasında sakatlığı yüzünden Zimbabweli Teenage Hadebe'ye şans doğuran Wallace döndü. Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda, Etimesgut Belediyespor'un 2-0'la saf dışı bırakıldığı gün 90 dakika forma giyen Brezilyalı stoper, yine ilk 11'deydi. Kasığındaki problem dolayısıyla 25 Ekim'deki 2-1'lik Gençlerbirliği zaferinden bu yana ortalıkta görünmeyen Faslı sağ bek Issam Chebake de Etimesgut Bld. sınavıyla dönmüştü.

J_4

HAMZA HOCA'DAN İLK 11'DE 4 DEĞİŞİKLİK
Etimesgut Bld. randevusunda, Denizlispor 11'inin tümünü değiştiren teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Gaziantep'teki tercihleriyle yine tartışıldı. Zeki ve Lukoki'den yararlanamayan Hamza Hoca, Hadebe'yi yedek soyundururken, kendi raporu doğrultusunda, disiplinsiz davranışları gerekçesiyle kadro dışı bırakılan Perulu Christian Cueva da yoktu. Bu talebelerinin yerine başta Wallace ve Chebake'ye şans tanıyan Hamzaoğlu'nun güvendiği diğer iki isim ise Burundili Youssouf Ndayishimiye ile Umut Bulut oldu.

K_65

4-2-3-1 OYUN SİSTEMİNE DEVAM
Hamza Hamzaoğlu, oyuncularını yine 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya sürdü. Kupada eldivenleri giyen Ertaç Özbir, mevkisini Abdulsamed Damlu'ya bıraktı. Defans hattı sağdan sola; Chebake, Semih Kaya, Wallace ve Mısırlı Karim Hafez'den oluştu. Bu dörtlünün önünde Youssouf ve Ganalı Afriyie Acquah boy gösterdi. “10 numara” mevkisi Adem Büyük'e emanet edildi. Hücum hattına Ganalı Benjamin Tetteh, Kubilay Kanatsızkuş ve Umut Bulut çekildi.

L_50

ABDULSAMED SAKATLANDI
Zorlu mücadelenin 6'ncı dakikasında Pawel Olkowski'nin soldan ortasında Muhammet Demir'den önce Abdulsamed Damlu çıktı. Muhammet'in, Abdulsamed'e hareketinde Ali Palabıyık “Faul” belirledi. Yerde kalan iki futbolcu için oyun alanına sağlık görevlileri davet edildi. Yüzüne darbe alan Abdulsamed uzun süreli tedavinin ardından ayağa kalktı. Oyun da yaklaşık 5 dakika durdu.

M_322

SURATLAR ASILDI
19'da suratlar asıldı. Alin Tosca'nın ters tarafa uzun pasında, ceza sahasının sağındaki Oğuz Ceylan kafayla içeriye doldurdu. Kevin Mirallas, peşine takılan Chebake yetişemeyince, kafasını çalıştırdı: 1-0. Abdulsamed, uzun boylu olsa da Mirallas'ın golünde topu kontrol etmesi ve hamle yapması çok zordu. Romen teknik adam Marius Sumudica gülerken, Semih Kaya başını kaşıdı (!), Abdulsamed de boynunu eğdi. Gaziantep üst üste 18. maçında da gol atmayı başardı.

N_181

CHEBAKE HAKEM OLDU!
Andre Sousa'nın müdehalesiyle yerde kalan Chebake “Faul” beklentisine yanıt alamayınca birkaç dakika sonra cezayı kendisi kesti. Umut Bulut'un rakibinin temasıyla düştüğünü gören Faslı sağ bek, Gaziantep FK'lı futbolcunun ayaklarını yerden keserken, hakeme de veryansın etti. Yeni Malatyasporlulardan özellikle, Umut Bulut'un durdurulduğu bölüme ilişkin itirazlar yükseldi.

BU KADAR SERTLİK OLMAZ
35'inci dakikadaki bir akında, Gaziantep FK'nın ne kadar sert oynadığı ispatlandı. Kenan Özer ve Alexandru Maxim'in ikili sıkıştırmasına maruz kalan Adem Büyük, adeta şiddede maruz kaldı! Ali Palabıyık bir ara artık işi iyice abarttığını anladı ki, en nihayetinde “Faul” düdüğünü çaldı! 32'de Mirallas'a, kalesini zamanında terk eden Abdulsamed “Dur” dedi.

O_56

OYUN, BİR TÜRLÜ KURULAMADI
Yeni Malatyaspor, oyun kurmakta ve topu ileriye taşımakta çok güçlük çekti. İlk yarım saatin ardından ise ileride baskı yapıldı. İlk devrenin istatistikleri, bir isabetli şutu olan Malatya açısından pek de iç açıcı değildi. Abdulsamed'in sakatlığından ötürü oyunun epey kesilmesi nedeniyle ilk 45'in sonuna 6 dakikalık duraklama süresi eklendi.

SARI KARTLAR, PEŞ PEŞE GELDİ
Gaziantep FK'da önce Muhammet Demir 44'te, sonra 45'te Kenan Özer sarı kart gördü. Kenan için notunu alan Ali Palabıyık'ın yanına gelip sert çıkan Alexandru Maxim de aynı yaptırıma uğradı. 45+5'teki serbest atışı Hafez kullanmak üzereyken hakeme isyan eden Romen çalıştırıcı Marius Sumudica da sarardı. Hafez'in havalandırdığı topu arka direkte Youssuf çevirirken, Umut Bulut'tan önce davranan Günay Güvenç kontrolü sağladı.

P_18

GAZİANTEP FK, 48'DE 10 KİŞİ KALDI
Gaziantep FK'nın öfkesi, ikinci perdede dinmedi! Djilobodji, Adem Büyük'e arkadan kontrolsüz dalınca haklı çalan “faul düdüğü”ne öfkelenen ve topa vurunca ilk 45'te sararan Oğuz Ceylan, yine boş durmadı. 48'de, Acquah'a faulüyle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

ADEM'DEN “BÜYÜK” BİR GOL
Gaziantep FK'nın 10 kişi kalmasının da moraliyle yüklenen Yeni Malatyaspor'da, Adem Büyük muhteşem bir gol kaydetti. Yetenekli forvet, ceza alanı dışı sağ çaprazından akıl dolu bir şut yolladı, uzak kale direğinin içine çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1. Tecrübeli futbolcu, aynı zamanda, Süper Lig'deki üçüncü sayısına erişti. Yeni Malatyaspor, golle birlikte topu daha fazla rakip yarı sahada tutmaya, daha dinamik ve sonuca giden bir prese başladı.

UMUT'UN AKLI “BULUT”LARIN ÜZERİNDE!
Adem'in 63'te şık gördüğü Umut Bulut herkes “ofsayt” diye duraklarken Günay ile bire birde kaldı. O da Gaziantep FK'nın bu zafiyetine anlam verememiş olacak ki, topu kaleci Günay'a çarptırmayı başardı! Sürpriz atak da kornerle neticelendi. 66'da derin bir “Ohh” çekildi. Yükselen Muhammet Demir fileleri sarsmak istedi; ancak top, üst direğe çarpıp auta gitti. Çok geçmeden de ofsayt bayrağı kalktı.

V_4

İLK HAMLELER 68'DE GELDİ
Hamza Hamzaoğlu'nun oyuna ilk iki hamlesi 68'de geldi. Günün vasatlarından Umut, Ahmed Ildız'ın, Kubilay da Mustafa Eskihellaç'ın elini sıktı. 72'de Tetteh göğsüyle indirip yumuşattı, ona soldan taşıdığı topu servisi yapan Hafez'i düşündü. Geriden gelen Mısırlı, bekletmeden şutunda, yakın mesafede sol ayağıyla çerçeveyi tutturamadı.

GÖZ GÖRE GÖRE YENİLEN GOL
Gaziantep FK'da, duran toplarda stoperler Papy Djilobodji ve Jean Armel Kana-Biyik'ın hücuma çıkması, Yeni Malatyaspor savunmasını daha dikkatli davranmak zorunda bıraktı; ama gol de bu ikilinin iş birliğinden yenildi! 74'te, Mirallas'ın serbest vuruşunda Djilobodji sıçrayıp topu yönlendirdi. Ofsaytı bozan Semih'in yetişemediği Kana-Biyik, sol ayağıyla Abdulsamed'i mağlup etti: 2-1. Video Yardımcı Hakem (VAR) da golün temiz olduğuna dair onay verdi.

Z_33

SEMİH KAYA FORVET OLDU!
Yorulduğunu, topu Chebake yerine Gaziantep FK'lı oyuncuya atarak belli eden Youssouf, 83'te Fildişi Sahilili Moryke Fofana'ya fırsat tanıdı. Fofana girince kanatların soluna, Mustafa da sağına geçti. İki ekipte de stoperler, golcü kimliğine büründü. Umut Bulut ve Kubilay'ın dışında, Tetteh'in de yokları oynadığı müsabakada bir golcü gibi ileriye çıkan Semih, burada top bekledi. Bu sırada Wallace ile Hamza Hamzaoğlu arasında da haraketli bir konuşma vardı.

Y_5

KOSOVALI SANTFORDAN İLK GOL
89'da Chebake kenara gelirken, Jetmir Topalli gol umudu oldu. 90+3'te Kosovalı'nın oyunu hızlı başlatma fikriyle sağ ayağını havaya kaldırdığı taçtan sonra, atış el değiştirdi. Hakem de Jetmir'e ve arkadaşlarına beden diliyle atışı, hatalı gerçekleştirdiğini anlattı. 90+5'te bir kez daha beraberlik yakalandı. Soldan Hafez mükemmel kesti; Alin Tosca'nın üzerinde kule gibi olan Semih indirdi, Jetmir tamamladı: 2-2. Sportif Direktör Ali Ravcı'ya koşan Kosovalı, Sarı-Siyah-Kırmızılı forma altında, Süper Lig'de golle tanışmış oldu.

“VAR”DAN DA ONAY ALINDI
Golün akabinde Sumudica ile Hamza Hamzaoğlu arasında sürtüşme hâkimdi. Djilobodji ile Semih'te de benzer bir tartışma seyredildi. Semih ile Tosca mücadelesini izlemek için VAR'a başvuran Ali Palabıyık, orta sahaya koştu. Çıldırınca ikinci sarıdan kızaran Sumudica, giderken Yeni Malatyaspor bench'ine, Hamzaoğlu'na da birkaç söz safretti!

X_18

ELEŞTİRİLER YÜKSELDİ
Son duraklama dakikasındaki gol dahi, Hamza Hamzaoğlu üzerindeki eleştiri oklarını başka yöne çevirmedi! Oyuncu tercihleri ve oyun anlayışı büyük tartışma konusu olan Hamzaoğlu, taraftarı umutsuzluğa sevk etti. Umut Bulut ve Kubilay'ın yanı sıra, Chebake seçiminden dolayı tenkit edildi. İkinci 45'in başında Gaziantep FK'nın 10 kişi kaldığını ve golün de peşinden geldiğini hatırlatanlar, varlık gösteremeyip yenilen ikinci golün nedenini sordu! Oldukça heyecanlı bir şekilde hemen her an oyuncularını uyaran Hamza Hoca, maçın sonlarına yaklaşılırken de öğrencilerine baskı uygulamadıkları için çok kızdı.

YOUSSOUF ALKIŞI HAK ETTİ
Fauller sebebiyle, özellikle ilk 45'te oyunun fazlaca durması, temponun da düşmesine yol açtı. Bireysel performanslara gelince... Chebake'nin topu aldığında defansın arkasına koşular gerçekleştiren Kubilay Kanatsızkuş, bunlarda skoru değiştirmeye mazhar olamadı. Youssouf Ndayishimiye'ye ayrı bir paragraf açmakta fayda var. O denli koştu, o kadar mücadele etti ki, yeşil zeminde basmadık yer de barıkmayınca “Ne ciğer varmış?” sorusunun yöneltilmesini sağladı.