dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2429.8
  • BIST
    9716.11
  • BTC
    66679.99$

Bu hareketler reva mı?

02 Kasım 2015, Pazartesi 06:55



FİKRET ÖZCANLI / YORUM-ANALİZ

Yeni Malatyaspor'daki kötü gidiş maalesef devam ediyor. İrfan Buz ile birlikte gelen 3 puan sonrası bir şeyler düzeldiğini düşünenlerimiz olmuştu. Ancak bu düzelmenin kalıcı olup olmadığını görmek için birkaç maçın geçmesi gerekiyordu. Nitekim ilk galibiyetin ardından arka arkaya ikimağlubiyet geldi. Malatya'yı seven, Malatyalı'yı seven başkanımız ve yönetim kurulumuzu yabana atmadan bir düşünelim. Onlara güvenmemiz gerekiyor. Onlara biraz zaman tanımamız gerekiyor. Gereken adımların atılacağına eminim. Ancak bu adımların acele edilmeden yapılması gerekiyor. Son 3 maça bakarak acele etmeyip, yine başarı için beklememiz gerektiğini düşünüyorum.

İLK SEZONDA ŞAMPİYONLUK, İKİNCİ SEZONDA SÜPER LİG...

Çok yakın bir zamana kadar yıllar süren Birinci Lig hasretimiz vardı. Bu hasret geçtiğimiz sene son bulmuştu. Yıllarca belediyenin yönettiği bir Malatyaspor vardı geçmişte. Belediye imkanlarıyla yürütülen bu çalışmalar maalesef olumlu sonuç vermemiş, beklenen şampiyonluk bir türlü gelememişti. Kulübün sivilleşmesi adına atılan olumlu adımın neticesinde Malatya sevdalısı bir işadamı olan Adil Gevrek, başkanlık görevine seçildi. Bu seçimin yapıldığı ilk sezonda şampiyonluk ve birinci lig hasretimiz bitti. Adil Gevrek'in başkanlığa getirildiği ilk sezonda şampiyonluğun gelmesi, beklentileri de artırmış oldu. İlk sezonda İkinci Lig şampiyonluğu geliyorsa, ikinci sezonda da “Birinci lig şampiyonluğu neden olmasın?” diye düşünenler bir hayli fazlaydı. Acizane benim de inancım bu yöndeydi. Ancak şimdilik bu inancımı bir kenara bırakıyorum. Sezon başında yapılan transferlerle bir hayli güçlü bir ekip vardı. Geçen sezondan 10 tane futbolcuyla da yeniden sözleşme imzalanmış, şampiyonluk için yola çıkılmıştı. Sezon başlayıp da olumsuz birkaç sonuç alınınca kan değişikliği gerektiği düşünülerek yeni bir teknik direktör getirildi.

UZUN VADEDE DÜŞÜNMEK GEREK

Teknik direktör İrfan Buz, hem genç hem de başarıya aç bir teknik adamdı. Bunun takım üzerinde etkisi uzun vadede mutlaka ortaya çıkacaktır. Önemli olan bu teknik adama güvenmek ve ilerisi için güzel işler yapacağına inanmak gerekiyor. Yönetimin iyi niyetinden ve Malatyaspor sevgisinden zerrece şüphem yok. Ancak takımla ilgili bir iki kelam etmek gerekiyor.

FUTBOLCULARLA İLGİLİ İDDİALAR

Geçtiğimiz sezonda da bu takımın bir parçası olan bazı futbolcularla ilgili çeşitli iddialar mevcut. Bunu söylerken de futbolcularla ilgili herhangi bir önyargı beslemediğimi belirtmek isterim. Bu futbolcuların ortaya koydukları performansı görünce büyük bir hayret yaşıyorum. Bir dakikaları bir dakikalarını tutmuyor. Bir bakıyorsunuz süper lig futbolcusu gibi oynuyorlar. Bir bakıyorsunuz amatör kümede top koşturan oyuncular gibi olmadık hatalar yapıyorlar. Geçen sezondan beri bu takımda bulunanların şampiyonluk primlerini alamadıkları için kötü performans sergiledikleri söyleniyor. Hatta bu oyunculara “Kulübün başkanı Adil Gevrek olabilirama asıl sahibi biziz. Bizim istediğimiz gibi oynayacaksınız” diye konuşan eski yöneticilerden bahsediliyor. Tabii bunların hepsi birer iddiadır. Bu iddialara cevap verecek isimler de bellidir. Alın size uçuk bir iddia daha, “Bir futbolcu, İzmir'deki bir daireyi eski bir yöneticiden ucuz yollu veya hiç para ödemeden aldı” diyenler de var. Belirttiğim gibi bu sözler bir iddia, bu iddiaları da cevaplayacaklar bellidir.

SANKİ BİRİLERİ…

İrfan Buz, takımın başına geçince ümitlenmiştim. Ümitlenmekte de haklıydım. Oyuncu tercihleri iyiydi. İlk maçında haklı bir galibiyet de aldı. Bu haklı galibiyetin gelmesinin en büyük sebebi ise takımın takım gibi oynamasıydı. Futbolcular, bir makinenin parçası gibi tam bir uyum içinde hareket ediyorlardı. Herkes yapacağı işi biliyor, takım arkadaşının açıklarını kapatıyor, gol yememenin yanı sıra gol atma çabasını gösteriyordu. Ancak geçtiğimiz maça baktığım zaman yabancı futbolcular saha kenarında, yerlilersahadaydı. Büyük ümitler bağlanarak alınan futbolcuların neden saha kenarında olduğunu anlamaya çalıştım. O an içimden “İrfan hocaya birileri bazı telkinlerde bulunmuş sanki” diye de geçmedi değil.

KULÜBÜN PATRONUNUN KİM OLDUĞUNU GÖSTERMESİ GEREKİR

Halen bu kulübün üzerinde emelleri olanların varlığını sağır sultan bile duydu. Halen Adil Gevrek'i kabul edemeyenler var. Halen Adil Başkanı bitirmeye çalışanlar var. Burada bence Adil Gevrek'e büyük iş düşüyor. Kulübün patronunun kendisi olduğunu göstermesi gerekiyor. Bunu sadece futbolculara değil, bütün kamuoyuna göstermesi gerekiyor. Gerekirse birilerine kafa tutacak. Bu kafa tutmasından dolayı belki kulübün başından uzaklaştırılacak. Ama en azından kendisini yönetimden uzaklaştıranları kamuoyuna şikayet edebilecek. En azından onların böyle bir haksızlığı yaptıklarını anlatabilecek. Hatta diyecek ki, “Evet takım kötü gidiyordu. Ama ben bu kötü gidişi düzeltecektim. Gelip benim elimden bu takımı almasalardı, ikinci lig şampiyonluğun yanına birinci lig şampiyonluğunu da ekleyecektim.”

ADİL BAŞKAN, KENDİSİNE DÜŞMANLIK EDENLERİN FARKINDA MI?

Olması gerekenleri söylüyoruz ancak kulağımıza gelen ifadelerde “Adil Gevrek, kendisine kuyu kazanların farkında değil. Halen onlarla birlikte hareket ediyor. Kuyusunu kazanların dümen suyunda gidiyor” deniliyor.
Malatyaspor taraftarına 2009'dan beri getirilemeyen şampiyonluğu kazandıran Adil Başkan, Malatya'nın tarihine geçmiştir. Malatya sevdası büyük olan bu insana kamuoyunun sahip çıkması gerekiyor.
Yazımızın son sözünü de şu şekilde yazıyorum: “O'nun kuyusunu kazarak Malatyaspor'u yeniden ele geçirmek isteyenlere prim verenleri Allah'a havale ediyorum.”