dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2295.4
  • BIST
    9038.64
  • BTC
    70578$

Bu kente bir iyilik yapın!

20 Kasım 2021, Cumartesi 12:55
Bu kente bir iyilik yapın!
 






 Şimdi İsmet Paşa'nın heykeli şehrin en güzide yerini işgal etmiş desem; biliyorum beni taşa tutacak o kadar vatansever ve Malatya sever var ki konuya nasıl gireceğimi de bilmiyorum!

Hani diyorum ki rahmetlinin heykelini Yeşilyurt’ta bir tepeye nakletseniz ve bununla ilgili yasal düzenleme ne ise ona da bir el atsanız olmaz mı?

Malum, kendileri çırmıxtılıdır ve çırmıxtılılar bu konuda ziyadesi ile memnun da olurlar!

Gelelim sadete!

Şehrin o kadar alanını işgal etmek büyük haksızlıktır ve burayı düzenleyerek daha güzel bir şehir görüntüsü de ortaya çıkar ve dediğim gibi; heykeli uygun bir yere taşımak daha da akıllıca olacaktır!

Sadece İnönü heykeli mi?

Yeni Cami, Malatya’nın tarihi sembol yapılarından biridir ve mimarisi ile daha farklı bir önem kazanmaktadır. Gelin görün ki etrafındaki derme çatma yapılardan dolayı haketmediği bir silüetle orada durmaktadır!

Hele Akpınar kavşağı ile Kışla Caddesi'nin alt kavşağındaki çok katlı binaya kim ruhsat verdiyse Allah kabul etmesin!

Yeni Cami ile birlikte Malatya’nın merkez görünümünü adeta ketletti ve bunu uzaktan bakınca daha iyi anlıyorsunuz!

Son yıllarda düzensiz göç ile birlikte Malatya' da çok şey değişti ve artık Malatyalıdan çok farklı ve alışık olmadığımız yüzlerle karşı karşıyayız! Olsun, bir sitemim yok; sonuçta insan sosyal ve hareketli bir varlıktır, istediği yete gitme ve ikamet etme hakkı var!

Ancak bu sosyal kalabalığı toplumsal değerlere katma, onlara iş, aş bulma görevi de sosyal devlet anlayışının olmazsa olmazıdır!

Kayısının başkenti olan Malatya’da çok yönlü kayısı işletme tesisleri yok!

Küçük olanları sakın bana tesis olarak anlatmayın!

Sadece kayısı mı?

Elma üretiminde de çok önde olmamıza rağmen yine aynı sıkıntıları yaşıyoruz ve bunlar yok pahasına alınarak meyve suyu için başka illere götürülüyor!

Ülkemiz bir sanayi ülkesi değildir. Bir tarım ülkesidir. O halde yapılacak tek iş tarımsal sanayiyi geliştirmektir! Bunun ilk ayağı vatandaşı doyurur; ikinci ayağı ülke ekonomisine can katar!

Bunları yapınca bu güzelim ülke hiç bir zaman dışarıya avuç açmaz!

Dört iklim, yedi veren bir ülkede yokluk, yoksulluk çekmek akıl karı değildir..!

Hüseyin ŞAHVERDİ