dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2324.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70827.19$

Bu mağlubiyetin kazanımları olacaktır…

14 Eylül 2020, Pazartesi 09:57

 

 

-SESLİ MAKALE-

 

Süper Lig'in ilk haftasında ligin yeni ekibi Karagümrük ile deplasmanda karşı karşıya gelen ve sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılan Yeni Malatyaspor, kötü bir başlangıç yaptı. Sancılı bir hazırlık dönemi geçiren ancak yeni futbolcularıyla taraftarına umut veren Yeni Malatyaspor, önceki sezonların aksine sezona iyi başlayamadı.

KARAGÜMRÜK HAK ETTİ

Sahanın bir tarafında 36 yıllık Süper Lig hasretinden kurtulmuş Karagümrük, diğer tarafında ise ligden düşmüş olmasına rağmen yeniden dönen Yeni Malatyaspor vardı. Her iki takımın da taraftarı mutlak galibiyet istiyordu. 90 dakika boyunca galibiyeti hak eden taraf Karagümrük'tü. İyi organize olmuş atakların neticesinde gelen golleriyle ve defanstaki hatasız oyunuyla Karagümrük, galibiyeti hak etti.

İYİ NİYETLİ BİR TAKIM VARDI SAHADA

Yeni Malatyaspor cephesine gelecek olursak, yeni teknik direktör ve futbolcularıyla bir uyum yakalamaya çalıştığını gördük. Organize atakları hatasız uygulamaya çalışan, defans-orta saha ve hücum bölgelerinde birbirini arayan futbolcular vardı sahada. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun direktiflerini harfiyen yerine getirmeye çalışan iyi niyetli bir takım gördük.

BU MAĞLUBİYET, EKSİKLİKLERİN GÖRÜLMESİNİ SAĞLAYACAKTIR

Erken bir gol yiyerek maça başlamanın sıkıntısını yaşayan Yeni Malatyaspor, 90 dakikanın tamamına bakıldığı zaman iyi bir duruş gösterdi. Pozisyonlar yakalayıp, son vuruşlarda başarısız oldu. Bu mağlubiyet, eksiklikleri görmek adına olumlu da olabilir. Kaybedilen bu maçtan neler kazanılabilir ona bakmak lazım. Yeni Malatyaspor, önce Göztepe'yi konuk edecek. Ardından Trabzonspor deplasmanına çıkıp puan arayacak. Deplasmandan sonra Antalya'yı evinde ağırlayacak olan Yeni Malatyaspor'u zorlu bir üç hafta bekliyor.

Takımdaki sakatlıkların birer birer iyileşiyor olması ve muhtemel yeni transferlerin bulunması Yeni Malatyaspor'un daha iyi sonuçlar alma umudunu artırıyor. 

BASİT BİR PENALTIYDI

Bugünkü yazımızda son olarak, hakem hatalarına değinmek isteriz. Ligin başında konuşulması gereken bir konu da hakem hatalarıdır. Bence Yeni Malatyaspor aleyhine verilen penaltı çok basitti. Elbette yenilgi hakeme bağlanamaz ama bu kadar basit bir penaltı da verilmez diye düşünüyorum. VAR'ın uygulanmasındaki sıkıntıların halen giderilmediğini gördük önceki gün. Ligin ilk haftalarında böyle hataların son bulması gerekiyor.

Hakem hatalarının ve sakatlıkların az olduğu bir sezon dileğiyle, kalın sağlıcakla…