dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63070.910$

ÇALIK’A BAŞÖRTÜSÜNÜ YAKIŞTIRAMIYORLAR MI?

19 Şubat 2018, Pazartesi 06:10


SİYASETÇİLERİMİZ, TUTTUĞUNU KOPARAMIYOR... 

 

Geçtiğimiz günlerde eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile biraraya gelme imkanı buldum. Malatyalı bir gazeteci olmam hasebiyle konu Malatya'ya geldi. Konu Malatya olunca saygıdeğer  Bakan sözü Malatya'da açılışını yaptığı “Akmercan Anadolu Lisesi'ne” getirerek Akmercan Yönetim Kurulu Başkanı sayın Cemal Akmercan'dan Edirne'de Anadolu imam hatip lisesi sözünü aldığını ve bu sözün yerine getirildiğini söyledi. Elbette ki memleketin her tarafı güzel ve yapılan hizmetler taktire şayan, ama diyeceğim o ki; neden bizim siyasetçiler Sayın Müezzinoğlu gibi tuttuğunu koparmada yetersiz kalıyor? 

 

 

FETÖ'YLE MÜCADELEDE DİYANET FAKTÖRÜ! 
 
Saygıdeğer Mehmet Müezzinoğlu ile konuşmamızda FETÖ'yle mücadeleyi ele aldık. Mücadele noktasında, hükümetinin yeterli performansı gösteremediğini ve FETÖ'yle mücadelenin “izm” yani fikir alt yapısını kırmakla mümkün olabileceğini belirttim. Bu hususta STK'lara ihtiyaç olduğunu vurgulayan sayın Müezzinoğlu'na, nezaketle şu karşılığı verdim: “İşte asıl sorun bu. FETÖİZM'le mücadele devlet eliyle olmalıdır. Diyanet bu hususta maalesef yetersizdir. Her camiye “Nitelikli imam projesi” hayata geçirilmeli. İslami herhangi bir STK'ya mensup olan kişi görüldüğü gibi vatan düşmanı oluyor. Halbuki burası Dar-ul İslamdır.”  

 

 

RAKİBİNİN BİLEĞİNİ BÜKMENİN YOLU NEREDEN GEÇER? 
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'na “Çamur at izi kalsın” mantığıyla saldırıldığını iddia eden Hasan Hüseyin Erkoç'un açıklamaları geçtiğimiz haftaya damgasını vuran olaylardan biriydi. Erkoç'un suçladığı kişileri “Aba altından sopa göstermekle” itham etmesi, bana şu fıkrayı hatırlattı: Çocuğunun karnesinde zayıf olduğunu gören baba bunun sebebini sorar. Çocuk bu soruya “Baba öğretmen FETÖ'cüymüş, ondan karnem zayıf notlarla dolu. Ama merak etme öğretmenin icabına bakacağız.” Diyerek cevap verir.  

 
Bugün Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan MAKİAD ile FETÖ'cü derneklerin arşivlerine bakarsanız; kimler FETÖ'cü çıkmaz ki? Onun için MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a tavsiyem, “Kabak tadı veren ithamlardan kat-ı nazar, somut delillerle rakibinin bileğini bükmeli” şeklinde olacak. 
 


ÇALIK'A BAŞÖRTÜSÜNÜ YAKIŞTIRAMIYORLAR MI? 

 
“memurlar.net” isimli internet sitesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın “Engellilerin sağlık raporu krizi son bulacak” şeklinde bir haber dikkatimi çekti. Sanki kasıtlı olarak yapılmış bir hata vardı. Haberde, Sayın Öznur Çalık'ın “başörtüsüz” fotoğrafı kullanımıştı. “Bu site başörtüsüne karşı mı?” ya da “Öznur Çalık'a başörtüsünü yakıştıramıyorlar mı?” diye bir an düşündüm. Ardından da “Dikkatsizliktir” diyerek hüsn-ü zanda bulundum.  
 
YEŞİLLE BESLENİP OT GİBİ YAŞAMAK İSTEMİYORUM 

EVKUR Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kan, bana akşam yemeğini yasakladı. EYMS Başkanı Adil Gevrek de çayın içine şeker koymamamı tavsiye etti. İşin doğrusu bu yasak ve tavsiyeler hayatımı tatsız ve tuzsuz hale getiriyor. Dediklerini yapacağım ama “yeşil”le beslenip “ot” gibi yaşamaya niyetim yok. Aslında tarihe damgasını vuran üstatlardan İbn-i Sina'ya kulak versek, fazla kilolardan kurtuluruz. İbn-i Sina diyor ki; “İlmi ve tıbbı iki kelimede topluyorum; yediğin vakit az ye, yedikten sonra dört-beş saat kadar yeme. Zira şifa hazımdadır.”  Hem hazreti Ömer (ra)'in tavsiyesi acıkmadan yememek, doymadan kalkmaktır. 
 
 

AKŞAM'DAKİ İLK YAZIM VE DİRİLİŞ POSTASI'NA TEŞEKKÜR 

 
Nasip oldu Akşam Gazetesinde ilk yazım yayınlandı. “Yüzyıllardır “Kudüs'e” sahip olmak isteyen Siyonist Yahudilerin yaptıkları entrikalar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz yılın son günlerinde “Küresel Eşkıya Amerika'nın” Tel-Aviv'deki konsolosluğunu Kudüs'e taşıma kararı almasının arkasındaki sebeplerden biri de, elbette ki kendi inançlarıdır. Konuyu siyasi boyutuyla ele almak ve olayı sadece bu yönüyle yorumlamak, detayı ön görmemize engel olacaktır. Çünkü; inançlarında mutaassıp Yahudilerin ve Hristiyanların attıkları her adımı; onların inançları muvacehesinde incelersek, işte o zaman fotoğrafın tamamını görür ve maksatlarını anlarız. 

Hristiyan âleminde “Armageddon” harbi hayli meşhurdur. “Kıyamet savaşı” ve “Kanlı savaş” şeklinde de yorumlanan bu savaşa, “İncil“ de bazı ayetler referans gösterilmektedir.” Şeklinde devam eden yazıma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz :

http://www.aksam.com.tr/amp/pazar/kuresel-eskiyanin-kudus-oyunu/haber-708961 
 
Bu arada bana kapılarının hâlâ açık olduğunu söyleyen “Diriliş Postası” ekibine ve Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk'e teşekkür ederim. 
 
Selam ve dua ile  
Fiemanillah