dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63882.785$

Çocuğum; bu oyun değil, gerçek!

13 Şubat 2017, Pazartesi 06:31

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) ilgilerinin bulunmadığını öne süren şüpheliler, benzer savunmalarla ilginç bahaneler uyduruyorÖrgütün şifreli haberleşme programı ByLock'a dair beyanatlarla, en mühim 'delil' itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Son örnek; Uşak Üniversitesi'ne yönelik, 1 Şubat'ta düzenlenen operasyonun ardından yaşandı. 

Mazeretim var!...

Doç. Dr. Y.K.'nın Emniyet'teki ifadesi kafa karıştırdı. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan akademisyen, gizli mesajlarda başvurulan ByLock'un kurulu olduğu telefonu 11 yaşındaki kızının kullandığını iddia etti. "Dershaneye gidiyor, belki orada başkası yüklemiş olabilir." dedi. Oysa ByLock, sadece referansla indirilebiliyor. Yani ByLock ağına dahil olmak öyle kolay değil.

 

Özrü, kabahatinden beter

Y.K.'nın sayıları çoğaldığından artık pek de şaşırtmayan sözleri, akıllara yakın açıklamaları getirdi. Çok değil, geçen haftaki hasbihal köşemizde iki çarpıcı olayı gündeme getirmiştik. "Kılıçdaroğlu'nun başı için evet." mesajıyla büyük tepki çeken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Malatya İl Seçim Müdürü Gürsel Dursun, paylaşımı reşit olmayan çocuğunun bilmeden yaptığını ileri sürmüştü. Ancak bu mazereti, görevden el çektirilmesini önleyemedi.

 

Ya FETÖ'cü çıksaydı?

Malatya'da TEM Şube Müdürü iken Ankara'ya atanan H.Y. hakkında da 'Bylock' iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Takipsizlik verilse de programdan yararlandığı ileri sürülen yakını, şüpheli listesine girdi. Kararın ivedilikle verildiğinden hareketle, şu soruyu yöneltmiştim: "Eğer H.Y. FETÖ'cü çıksaydı, Malatya'da tuz kokmuştu desek yeri olacaktı. Hiç FETÖ'cü FETÖ'cüleri açığa alır mı?"  

 

FETÖ'nün 'sulandırma' planına dikkat!

Acilen çözüm bekleyen en ehemmiyetli sorunlardan biriFETÖ ile mücadelenin sulandırılması. Bu sebeple kovuşturmayı yürüten aktörlerin kimler olduğu ve hangi yöntemlerle adım attıkları büyük önem arz etmekte. FETÖ'nün manipülatif yöntemlerle 15 Temmuz hain darbe girişiminin üstünü kapamaya kalkıştığı tüm açıklığıyla ortada. 

 

Ağababa, Ankara mı; Malatya milletvekili mi?

OHAL kapsamındaki 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi'nden de akademisyenler ihraç edildi. Cebeci Kampüsü'ndeki protesto eyleminde aralarında öğretim görevlileri ve öğrencilerin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. 

Gündeme damgasını vuran olay, bütün TV'lerde haberlere konu oldu. Ekranlarda, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da göze çarptı. Ağbaba güya yapılan haksızlık için oradaydı. 

Hâlbuki geçtiğimiz aylarda İnönü Üniversitesi'nde 28 akademisyen gözaltına alınmış, ardından 71 STK bir araya gelmiş ve tepkilerini dile getirmişti. Aklıma takılan soru şu: Veli Ağbaba Ankara mı, yoksa Malatya milletvekili mi? Kendini her yerde belli ediyor!..

 

Veli Bey, Hüseyin Kalan'a hiç de iyi gelmedi 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın MÜSİAD'ın, tartışılan Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan'ı ziyareti, pek uğursuz geldi kanaatindeyim. Ben ziyaretin alelacele gerçekleştirilmesinin arka planında yatan gerçeği merak ediyordum ki MÜSİAD genel merkezi, Malatya şubesi için yeniden kongre istedi. Acaba, neler oluyor?

 

Siz beni kovmuyorsunuz, ben istifa ediyorum!

Hani patronun işten çıkaracağını anlayan kişi karizma çizilmesin diye istifayı basar ya… MÜSİAD'ın, Malatya'da başkanığına müsaade etmediği Hüseyin Kalan, "İptal yok; ama yeniden kongreye gidilecek." şeklinde komik bir açıklama yaptı.

Süreci biraz açalım:

-Hüseyin Apak, temayül yoklamasında birinci çıktı.

-MÜSİAD geleneğine göre tek aday Apak, tek listeyle kongreye gidecekti. Başkanlık artık cepteydi.

 -Hüseyin Kalan ve ekibi adaylıklarını son güne dek gizledi.

-Kalan 49, Apak 36 oy aldı.

-Ananeye aykırı bulduğu için genel kurulu iptal eden MÜSİAD Genel Merkezi, Hüseyin Kalan'ı tanımadı.

-Üst düzey siyasilerin baskıları neticesinde Kalan'a karşı tavır biraz daha yumuşadı. 25 Şubat'ta kongrenin yenilenmesi kararı alındı.

 

Suriyeli mühendis, Malatyalılara örnek olsun

Bu başarı hikayesi; Suriye'deki iç savaştan kaçan ve 6 yıl önce Türkiye'ye gelen İnşaat Mühendisi Khaled Sanna'ya (55) ait. Aydın'da iki damadıyla 7 ay önce kiraladıkları tesisle yurt dışına kuru incir ve kayısı ihraç etmeye başladılar. İnşallah Malatyalılar onu örnek alır, "Kayısı emeğimizi karşılamıyor." sözüne çare bulur...

 

Aleviler net: Marifet iltifata tabidir; OHAL'de 'Evet'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın, geçtiğimiz hafta içerisinde ziyaretçileri vardı. İlçelerden Akçadağ'da, alevi vatandaşların yaşadığı Yaylımlı ve Yeşilyurt'a bağlı Atalar (Haçova) köylerinin muhtar ve temsilcilerini makamında ağırladı. Çakır'a anı olarak bağlama hediye edildi. Heyet, Malatya büyükşehir olduktan sonra mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı referandumunda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

 

CHP'li başkanın, konuşacak sözü dahi yok...

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, mezkur muhtarların 'Evet' demesine mukabil hiçbir açıklama yapamadı. Sadece; Atalar Mahallesi Muhtarı İmam Yılmaz, İkizce Mahalle Muhtarı Mahmut Çolakoğlu, Ataköy Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Haçovalı olan Elif Gemici, Yaylımlı Mahalle Muhtarı Şeyho Karabulut ile Atalar Mahallesi'nden bazı sakinlerin, 'Kimse bizim adımıza konuşamaz' başlıklı basın bültenini sosyal medyada paylaştı. Ulusal medyada yayımlanan ve gündeme damgasını vuran bu haber karşısında CHP Malatya İl Başkanı'nın çaresizliğini görebiliyor musunuz?

 

Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır...

Hazreti Süleyman (a.s)'ın saltanatının haşmetini göstermek için yapılacak resmi geçit için, bütün hayvanlar sıkıca tembih edilmektedir. Töreni düzenleyenlerin bazısı eşeğin çağrılmasına karşı çıkmaktadır. "Eşek programı alt üst eder. Süleyman peygambere hesap veremeyiz.” mazeretini ileri sürmektedirler. İçlerinden birisi eşek ile konuşmayı teklif eder. Buna olumlu bakılır. Eşeğin yanına varırlar:

-Esselamu Aleykum.

-Ve Aleykumselam.

-Eşek kardeş senin hakkında kararsızız.

-Neden ki?

-Senin yaramazlık yapacağından korkuyoruz.

-Ayıp ediyorsunuz; sizler müsterih olun. Yüzünüzü kara çıkartmayacağım.

 

Eşek heyeti ikna eder. Nihayet beklenen gün gelir, çatar. Bütün hayvanlar adaba uygun bir vaziyetle kendilerine verilen görevi ifa etmektedir. Sıra eşeğe gelince ortalık toz dumandır. Hemen yularından tutar ve kulağına derler ki: 

-Eşek kardeş biz seninle anlaşmadık mı?

Eşek cevap verir:

-İyi de ben eşeklik yapmasam eşek olduğum nereden belli olacak!...

 Bir dahaki hasbihal köşesinde buluşmak üzere...

Fiemanillah