dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2430.8
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66450.734$

Deplasman 'Kaplan'ı Malatya!

28 Ekim 2022, Cuma 22:43
Deplasman 'Kaplan'ı Malatya!

 

 

-    Kaplanların, Altınordu zaferinin şifreleri…
-    Yeni Malatyaspor’un gollerini kimler attı?
-    Ganalı, bu sezon kaçıncı golünü kaydetti?
-    Topu, 30 metreden filelere kim yolladı?
-    Hasan Özer, Malatya’da kaçıncı sınavını verdi?
-    Hasan Hoca’nın oyun sistemi nasıl oldu?
-    Saha dizilişi, kimlere cevap niteliğindeydi?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…
-    12’nci haftada hangi takım konuk edilecek?

 

Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’de, 11’inci haftanın açılış maçında Altınordu’nun konuğu oldu. İlk yarısı golsüz sona eren Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’ndaki karşılaşmayı, ikinci devrede attığı 3 golle, 3-0 kazandı. Doğukan Emeksiz, Ganalı Haqi Osman ve kaptan Rahman Buğra Çağıran’ın golleriyle sevinen Kaplanlar, bu sezonki ikinci zaferini de dış sahada elde etti. 16 Ekim’de, Bandırma’dan 2-0’la dönülmüştü. 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle hanesine 9 puan yazdıran Malatya ekibi, 5 Kasım’da Gençlerbirliği’ni misafir edecek…

HASAN HOCA’NIN 5’İNCİ SINAVI

Cihat Arslan ile yolları ayıran Ahmet Yaman ve kurmaylarının 1 yıllık mukavele yaptığı teknik direktör Hasan Özer, Malatya’daki beşinci sınavını Altınordu deplasmanında verdi. Zorlu yolculuğa evlerindeki 1-0’lık BB Erzurum yenilgisiyle kötü başlayan Hasan Hoca, Bandırma’da 2-0’la gülmüştü. Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu’nda, Ağrı 1970 Spor penaltı atışları sonucu 5-4’lük skorla elenirken, Malatya’da Göztepe’ye 1-0 kaybedilmişti.

GANALI ORTA SAHA KAYIP!

1 Ekim’de, Sakarya’da 3-1 mağlup olunurken sağ arka adalesindeki sıkıntı nedeniyle 67’de Atakan Müjde’nin şans yakalamasını vesile olan Ganalı Godfred Donsah’ın adı, esame listesinde yine görülmedi. 

İLK 11’DE DEĞİŞİKLİK YOK

Hasan Özer, 23 Ekim’de, sahalarındaki 1-0’lık Göztepe mağlubiyetinde fırsat tanıdığı ilk 11’de ve saha dizilişinde, sert eleştiriler olsa da hiç değişiklik yapmadı. 4-2-3-1’de kaleyi Abdulsamed Damlu korudu. Geri dörtlüde soldan sağa; Arda Hilmi Şengül, Ganalı Philip Awuku, Burak Kavlak ile Barış Başdaş forma giydi. Onların bir adım ilerisinde, Ogün Özçiçek ile Rahman Buğra Çağıran ter döktü. Liberoda Ogün sağda, Rahman Buğra soldaydı ki, Hasan Hoca’nın tek hamlesi de bu oldu. İkinci bölgede soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Burundili Jospin Nshimirimana ile Malili Aly Malle boy gösterdi. İleri uçta Ganalı Haqi Osman gol aradı.

MALLE’NİN HÜNERLERİ

Yeni Malatyaspor, 8’inci dakikada ikinci tehlikeli atağını geliştirdi. Rahman Buğra’nın pasında Doğukan şık bir servis yaptı. Akıl dolu verkaçta ofsayta yakalanmayan Malle, Rahmi Salih Kaya’yı geçip sağ çaprazdan şutunu attı, kaleci Ali Emre Yanar topu iki hamlede kontrol edebildi. Altınordu’nun stoperlerinin önde olduğu bölümlerde misafir, özellikle Haqi Osman’ı defans arkasına kaçırmayı ve Ganalı santrforun üstün süratinden yararlanmayı planladı. 

ANLAMSIZ SÜRTÜŞME

Rıdvan Koçak ile Doğukan’ın 12’deki ikili mücadelesinde Sarı-Siyah-Kırmızılı futbolcu yerde kalırken, ayağa kalktığında Altınordulu oyuncuya sert çıktı. Bir anda olay mahalline gelen Ahmet İlhan Özek de hadiseye anlamsız bir asabiyetle dahil oldu. Doğukan, sportmenlik dışı faul yapıldığı gerekçesiyle kendini yere bırakırken hakem de atışı Malatya ekibine verdi.

ŞANS ANI; TOP DİREKTE!

Ali Dere 17’de sol kanattan hızla ileriye çıkarken, uzak noktada ellerini açan Ahmet İlhan’ı gördü. Onun gelişine vuruşunda kavisli giden top, yan direğe çarparak auta gitti. 

JOSPIN SAKATLANDI

Arda Hilmi’nin soldan ortasında, ceza sahasında Kürşad Sürmeli ve Erdi Dikmen ile birlikte hava topuna çıkan Jospin sakatlandı. Bazı futbolcular da Burundilinin kısa süreli tedavisini içeren duraklamadan istifade edip sularını yudumladı. İlk korneri, 24’te Malle ile sağdan konuk takım kullansa da yükselen Barış kafasını vuramadı.

HIRS…

Hücumdaki omuz omuzada Ali Dere’yi durduramayan Doğukan pes etmedi. Ancak rakibini ısrarla takip edip arkasından futbol oyun kuralları dışındaki hareketiyle indirince Onur Özütoprak “Faul” dedi. Malatya’nın stoperleri Awuku ile Burak, zaman zaman orta çizgiye dek çıktı. 

OGÜN’E, ALİ EMRE ENGELİ

29’da önünü boşaltan Ogün, soluyla uzaklardan şansını denese de Ali Emre dikkatliydi. Bir dakika sonrasında Haqi Osman’ın şık çalımları izlendi. Rahmi Salih Kaya’yı kolayca ekarte eden Ganalı, Rıdvan’ın da omuz koymasıyla dengesini kaybetti ve pozisyon topun Ali Emre’nin ellerine ulaşmasıyla son buldu.  

ABDULSAMED KALESİNDE DEVLEŞTİ

1.91 cm boyundaki Abdulsamed, 32’de skorun İzmir temsilcisi lehine 1-0’a taşınmasına izin vermedi. Bertuğ Bayar sağdan kesti, Barış’ın sol ayağını uzatamadığı meşin yuvarlağa Kürşad dokundu. Kaplanların yetenekli genç file bekçisi açıyı kapatıp vücudunu da siper ederek set oldu. Bertuğ’un ortasından önceki taç atışında uçarak kafayı uzatan ve yere çakılan Rahman Buğra’ya, sol dizindeki sıkıntıdan ötürü müdahale edildi. 

BURUNDİLİ DEVAM EDEMEDİ

42’de Doğukan’ın güzel gördüğü Malle, elverişli durumdayken, sol çaprazda sert bir şu atsa da top, Ali Emre’nin solundan, oyun alanını sınırlayan çizgilerin dışına çıktı. 46'da Mert Miraç Altıntaş, oyuna devam edemeyen Jospin’den görevi devraldı. 

RAHMAN’DAN DOĞUKAN’A ASİST

Rahman Buğra, kendi yarı alanından, hatta ilk bölgeden mükemmel bir asiste imza attı. Savunmanın arkasına sarkmasını bilen Doğukan, Erdi ve Rahmi Salih kendisini kovalarken ceza alanına girdi. Soğukkanlı bir vuruşla topu yerden Ali Emre’nin yanından sağına, kendi soluna 48’de yolladı: 0-1. Bir süre Video Yardımcı Hakem (VAR)’ı bekleyen Onur Özütoprak, golde ofsayt olmadığını işaret etti ve Altınordululardan santranın yapılmasını istedi. 

İKİNCİ GOLÜN İŞARETİ VERİLDİ

Resital sunan Haqi Osman 55’te topu ceza alanında, soldan kaleye parelel olarak peşine taktığı rakiplerinin önünde sürdü. Sürekli kaleyi karşısına almasına karşın vurmadı ve harika bir topuk pasıyla Malle’yi düşündü. Malilinin soluyla şutunda önünde iki Altınordulu yatarak müdahalede bulundu ve tehlikeyi ancak kornerde uzaklaştırdı. 

HAQI OSMAN’IN KIVRAKLIĞI

Kaplanlar, Kırmızı-Beyazlılara boşluk vermeyince Ufuk Kahraman’ın öğrencilerinin benzer olan boş pas trafikleri seyredildi. Orta sahada hazırlık pasları yapılırken, Malatyaspor’un presi yüzünden hatalı bir geri pas atıldı. Altınordu’nun büyük hatasında fuleli yapısıyla hızla topla buluşan Haqi Osman, kaleciyi de çalımlayarak 66’da ağları sarstı: 0-2. Bu sezonki üçüncü golünün ardından sol arka adalesinde problem yaşayan Ganalı tedavi edilirken, sağlık heyeti de beden diliyle teknik heyete “Oyuna devam edebilir” raporunu verdi. 

KAPTAN’DAN 30 METRELİK ŞIK GOL

Hızlı akında Malle, kaleci Ali Emre ile karşı karşıya iken biraz gecikmesine rağmen aşırttı; ama top auta çıktı. Farkı üçe çıkaran golü kaptan Rahman Buğra kaydetti. Tecrübeli futbolcu çok uzak mesafeden, yaklaşık 30 metreden şutunu çekerken, önünde seken topu tutamayan Ali Emre, 74’te üçüncü kez üzüldü: 0-3. 77’de günün kahramanlarından Haqi Osman yerini Yiğit Ulaş’a bırakırken, Arda Hilmi de 81’de Cengizhan Akgün’ün elini sıktı. 

KRİTİK BİR KURTARIŞ DAHA

82’de soldan içeriye giren Doğukan, pas atmayı değil, birebirde üstüne yönelen Ali Emre’ye doğru vurunca top, Altınordu’nun bir numaralı isminden döndü. 86’da ise Şeref Özcan’ın hareketlendirdiği, Awuku ile Burak’ın önünde soluyla sert bir şut çeken Ali Dere’ye geçit vermeyen Abdulsamed, yakın mesafedeki kurtarışıyla ve maçın tümündeki başarılı performansıyla alkışlandı. 

ŞİRE: ANİ BASKINLAR

88’deki Hüseyin Ekici-Rahman Buğra-Erşan Yaşa-Barış değişiklikleri, Hasan Özer’in ilerleyen süreçte genç talebelerine daha fazla şans tanıyacağının ispatı niteliğindeydi. Zor görünen; fakat terinin son damlasına kadar mücadele eden futbolcular ve rakibi iyi analiz eden, oyunu da iyi okuyan teknik heyet sayesinde kolay geçen müsabakayı özetleyen cümle ise şöyle oldu: “Rakibin pas trafiğindeki hatalarda ani baskınlarla topu kapan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, sonuca çok rahat bir şekilde gitti.”