dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64170.65$

Düşmanım çünkü…

10 Nisan 2017, Pazartesi 07:12

Geçen haftaki “Vali kripto olursa…?!” başlıklı yazımın bir bölümünde şu ifadeleri kullanmıştım:  “Bu ülkede fikir ve inanç hürriyeti varsa ki “Var” diye biliyorum. İfade özgürlüğü hakkımı kullanarak diyorum ki: Benim inancıma demokrasi kelimesi aykırıdır. Hatta buradan “Demokrasi düşmanı” olduğumu ilan ediyorum.”

İşte bu ifadem sebebiyle bazı dostlarımın nezaket çerçevesinde yaptıkları itirazları da göz önünde bulundurarak “Demokrasi”yle ilgili detay verme zarureti hissettim. Şöyle ki: “Demokrasi” kelimesinin lügat anlamı “Hürriyetçilik”tir. Bu beşeri sistemİ, takriben 2000 sene evvel ortaya çıkaran Yunan filozoflarından; Aristo, Sokrat ve Eflatun'a göre ise tarifi şöyledir. İnsanın hiçbir kanun altına girmeden, kendi aklınca hareket etmesi gerektiğini ileri süren bir rejimdir. Yani İnsanın ne beşeri kanunları, nede ilahi kanunları dinlemeden kendi heva ve hevesine göre, herhangi bir baskı altında kalmadan ve başkasını da baskı altına almadan yaşaması gerektiğini ileri süren bir rejimdir.

Bugünün sözde aydınlarının(!) kabul ettikleri “Demokrasi” tarifi ise şöyledir: "Demokrasi halkın kendi kendini idare etmesidir. Yani idarecileri kendisinin seçmesi ve kendilerini idare edecek kanunlarıda kendilerinin çıkarmalarıdır."

Demokrasi sisteminin dayandığı ana esas ise, dinin devlete karışmamasıdır. Ne İslam'a nede herhangi batıl bir dine dayalı devlet kurulamaz. Din “ilahi” demokrasi ise “Beşeri” olduğundan; gerçek dini inanç sahipleri demokrasiyi kendi inançlarına göre “yanlış” kabul etmektedirler.

Dinleri kendi sistemlerine karıştırmayan; o manada onlara asla “Hürriyet” vermeyen demokrasi, dinlere muhalefet ederek kadınlara sınırsız hürriyet tanımayıda ana esasları arasında saymaktadır. Demokrasiye göre çıplaklık meşru sayıldığı gibi, zinada suç kabul edilmemektedir.

Kitap ve Sünnetin içtimai hayatın saadetine sebep olan miras hukuku da demokraside geçerli sayılmamaktadır. Kitap ve Sünnet namına yazı yazmayı yasaklayan demokrasi sistemi, onun dışında basın-yayına sınırsız hürriyet vermektedir. Dinin ana prensiplerini çiğneyenlere verilen cezalarıda kabul etmeyen demokrasi, “İnsan hakları” mefhumunu suiistimal ederek insanların dine aykırı yaşamasına hamilik etmektedir.

Demek düşmanlık inancımın muktezası...

 YENİ MALATYASPOR, NAZARA GELDİ


Nazar deveyi kazana insanı kabre gönderir” ya aynen öylede Yeni Malatyaspor nazara geldi.  7 haftada 6 galibiyet ve 1 beraberlikle yoluna doludizgin devam eden Doğunun Kaplanları, İstanbul'da ilk kez dün Ümraniye karşısında  üzüldü.



İPLER KİMİN ELİNDE?

Malatya merkezli 44 adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 21 adet ruhsatsız tabanca, 39 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 bin 524 adet tabanca mermisi, 88 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Operasyonun Bingöl ayağında ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen bir silah tamirhanesine işlem yapıldı. Geçen hafta da işaret ettiğim bir konu vardı. Esnafın elindekine göz dikmiş bazı çetelerin haraç aldıklarını ve esnafın mağduriyetinin her geçen gün arttığını söylemiştim. Bugünkü sorum şu: Malatya'da ipler kimin elinde? (Bu fotoğraf az çok cevap veriyor kanaatindeyim.)

ERKOÇ, KENDİ SEÇİMİNİ DÜŞÜNMÜYOR MU?

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç AK Partili vekiller ile birlikte referandum çalışmalarına iştirak ediyor. Yaklaşan TSO seçimlerinden dolayı Binden fazla alevi vatandaşlarımızın oyunu kendisine çevirmesi biraz zor gibi. Geçen hafta Kale ilçemizde referandum çalışmalarında gördüğüm Hasan Hüseyin Erkoç için şu cümleler aklıma geldi:

Birinci adın: Hasan İkinci adın: Hüseyin'de olsa (yani Hasan Hüseyin Erkoç bu isimlerini kullanarak ben aleviyim dese bile...); Birinci soyadın: Er İkinci soyadın: Koç'da olsa  (yani kendini Alevi vatandaşlarımıza kurban etse bile...)  artık Alevi vatandaşlarımız sana oy vermez kanaatindeyim. Nemi yapman lazım? Bence doğru bildiğin yolda devam edip, “AK oyları” devşirmenin icabına bak…

ALGI OPERASYONU…

Merak ediyordum referandum çalışmalarında parti mensupları ful çalışıyor ama dışarıdan fazla katılım sağlayamıyorlar. Peki çarşaf çarşaf fotoğraflar ne manayı ifade ediyor? Cevap: Algı operasyonu yapıyorlar.

“YETKİLİ MECLİS”İN ANA MUHALEFET PARTİSİNİN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI NE YAPAR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba diyor ki: “Meclisin yetkisi elinden alınacak” Allah aşkına şimdiye kadar Veli Ağbaba'ya mecliste yetki verildide Malatya'mıza nasıl bir katmadeğer ekledi? Bilen beri gelsin

RABBİMİZİN RIZASI İÇİN GAYRETE, SENEDE 12 GÜN YETİYOR

Günde bir saat, haftada yedi saat, ayda birgün, senede 12 gün namaza vermekle Rabbimizin rızasını kazanabiliriz.

PROTOKOL ÖZÜRLÜLERİ...

İstanbul'da Protokol özürlü sözde kanaat önderlerinden çektiğim var. Sebebine gelince Birincisi: Pazar günleri ailem ile birlikte kahvaltı yapmama ve güzel bir gün geçirmeme engel oluyorlar.İkincisi: Emaneten aldıkları mikrofonu bırakmıyorlar. Sizden ricam; beni  toplantılarınıza çağırmasanız, sizlere minnetdar olurum.

Fiemanillah