dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9072.35
  • BTC
    69952.79$

Erdoğan'ın konuşmasında, "Gürkan" sözlerini duydum!

25 Ekim 2022, Salı 12:38
Erdoğan'ın konuşmasında, "Gürkan" sözlerini duydum!

 

 

 

-“Eğilmeden-Bükülmeden” doğru bildiklerimi yazdım!

-Kabine toplantısı, “Malatya’da” mı yapılacak?..

-Malatya’nın hangi durumda olması “bizleri” tedirgin ediyor?

-Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde “Gürkan” nasıl ön plana çıktı?

-Cumhurbaşkanı arka arkaya “hangi golleri” sıraladı?

-Ziyaret, ne veya neler kazandırdı? 

-Ziyaretler, “Gürkan’a” nasıl yaradı?

-“İhsan Koca’ya” cevap gecikmedi!.. 

-Pekel, dikkatleri nasıl “üzerine” topladı?

-Bu dönem AK Parti’den “kimler aday” olacak?

-“Fiskos Masası”nda hangi konular var?

-Haftanın karikatüründe ne var?

***

 

Bugüne kadar yaptığım işlerde “profesyonelliği” elden bırakmamaya özen gösterip, en iyiyi bulma gayretinde olmuşumdur. Haberleri “objektif” bir şekilde verirken, yazı ve yorumlarımda bilgi birikimime dayalı tespitlerimi ve duygularımı aktarmışımdır. (“Profesyonellikte duyguya yer yoktur” sözünün, her yer ve zamanda kullanılıyor olmasını da anlayamadığımı belirtmek isterim.) Menfaat ilişkilerinden uzak bir yayın politikası izlediğimi herkes gayet iyi bilir. Bizi bilen bilir de, bilmeyenin kendi gibi bilmesi doğaldır. 

EĞİLMEDEN-BÜKÜLMEDEN, DOĞRU BİLDİKLERİMİ YAZIYORUM

Yazılarım hakkında çokça geri dönüş alıyor ve büyük bir memnuniyetle her birini “dikkatle” okuyorum. Tenkitlerden almam gereken “ders” varsa alıyor, tebriklerde de “motivasyon” buluyorum. Bugünkü konumuz hakkında da, bir çok geri dönüş olacaktır. Konuyu sulandırıp “manipüle” etmeye çalışanlar da çıkacaktır. Bugünkü yazımda, yukarıda da belirttiğim gibi, bilgi-birikimim ve duygularım olacak. Doğrusu neyse, yazmaya gayret gösteren bir kardeşiniz olarak, bundan sonra da doğru bildiklerimi eğilmeden-bükülmeden yazmaya devam edeceğim. Dilimize yerleşmiş olan “Eğri oturup, doğru konuşalım” şeklinde bir deyimi de, hatırlatarak konumuza geçelim. 

BİZLERİ, TEDİRGİN EDİYOR

Ak Parti’nin Malatya’daki siyasetçilerini, Yusuf (a.s)’ın“kardeşlerine” benzetiyorum. Rekabet duygusu “zihinlerini” öyle kaplamış ki, kardeş (!) bildiklerini “dipsiz” kuyuya atacak kadar hırslanmışlar. “Haset”, gözlerini öylesine “kör” etmiş ki; Yapılan hizmeti “Biz yaptık…” demek yerine “Ben yaptım”ın peşine düşmüşler. Anlattıkları da aynı şarkının “nakaratı” gibi tekrarlanan kelimeler. Dünya böylesine “keşmekeş” bir süreçten geçerken, Malatyamızın bu “ahvalde” olması, ister istemez bizleri “tedirgin” ediyor.

KABİNE TOPLANTISI, MALATYA’DA MI YAPILACAK?.. 

Malum olduğu üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti vardı.  
Malatya’ya verdiği ehemmiyetin işareti olarak, yanındaki heyeti de anlatmak gerek. Heyette bulunan bakanları görünce, “kabine” toplantısının Malatya’da yapılacağıyla ilgili bir düşünce geçti aklımdan. 

Cumhurbaşkanı’nın heyetinde, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bulunuyordu. Bununla birlikte, bir çok Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK üyeleri de bu ziyarete iştirak etmişlerdi.

SANKİ, SELAHATTİN GÜRKAN KONUŞUYORDU!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’ya geldiğine pek memnun olmuş ki; Pazar günü 13:30’a kadar kalarak, memnuniyetini belirtmiş oldu. Konuşmasını defaatle dinledim. İzlenimlerimi, yakın arkadaşlarımla da “paylaştım”. Hayretle ve dikkatle dinlediğim “sözler”, sanki Selahattin Gürkan’ın sözleriydi. Sayın Cumhurbaşkanı, Selahattin Gürkan ile aynı “dili” konuşuyor, aynı “kültürü” anlatıyor ve aynı “proje” ve “hizmetlerden” bahsediyordu. “Reenkarnasyona” inansaydım, “Konuşan Selahattin Gürkan” derdim. 

Konuşması sırasında, ilçelerimizi “yüzeysel” geçerken, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri iki ayrı zamanda dillendirdi. “Büyükşehir Belediyemiz, kendisinden kat be kat büyük bütçelere sahip olduğu halde; parasızlıktan, yatırım yapamadığını söyleyen beceriksizleri mahcup edecek çalışmalar yürütüyor…” sözü çok manidardı.

Bu sözün anlamı şuydu: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’ya “hakim” ve yapılanları yakından “takip” ediyor. Yapılan hizmetleri, “teyit” ve “tasdik” ediyor. Zaten Malatya’da kaldığı zaman zarfında, bütün programlarda Büyükşehir Belediye Başkanını yanında tutması ve aynı araçla gitmesi, bu sonucu ortaya çıkarıyor. 

Bu arada şunu yazmadan edemeyeceğim, yukarıda yazdığım tüm gelişmeler muvacehesinde, Selahattin Gürkan, sahadaki siyasete “hakim” olmakla birlikte, AK Parti Genel Merkezi’ndeki üst düzey bağlantılarıyla, bunu “duyurmayı” da bilen biri...


GOLLERİ ARKA ARKAYA SIRALADI

Cumhurbaşkanı’nın programında “dikkatimi” çeken bir kaç husustan da başlıklar halinde bahsetmek isterim:

-Hiçbir milletvekilinden “bahsetmedi”.

-Arslantepe’yi “teğet” geçti.

-Katılım gayet “mutlu” etmiş olacak ki, Malatya’da “ilkleri” sıraladı.

-Türkiye’nin, “Doğal gaz” sorunu “olmadığına” vurgu yaptı.

-İstanbul’un ve Türkiyenin bir “doğal gaz üssü” olacağını “deklare” etti.

-Kalabalığın verdiği coşkuyla, Ana muhalefete yüklenmeyi unutmayıp, adeta muhalefetin acemice verdiği “pasların” hepsini, “gole” çevirdi.

ZİYARET, NE VEYA NELER KAZANDIRDI? 

AK Parti il Başkanlığının ve belediyelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak için, milyonları bulan harcaması “malum-u i’lam” niteliğindedir. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde, Malatya’nın kazanımı ne oldu?” diye sordum kendi kendime. 

Bu sorunun cevabını ararken edindiğim “bilgiler” şu şekilde:

- Pazar günü yapılan kahvaltıda, Cumhurbaşkanı ve beraberindeki Bakanlarla; belediye başkanları görüştürüldü. Bütün belediyelerin “isteklerine” mukabil, Cumhurbaşkanı ilgili bakana “çözün” talimatı verdi.

- Kuzey Çevre Yolu’nun bitmesi için ek “bütçe” talep edildi, çözümü için “talimat” geldi.

- Organize Sanayi Bölgesi için “kamulaştırma” bedeline ek “ödeme” sözü alındı.

- Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi içerisine yapılan arıtma tesisi için, ek “ödeme” talep edildi ve çözümü için “talimat” verildi.

Sonuç olarak, alınan sözler ve karşılanan taleplere bakınca; Malatya’nın kazanımı büyük oldu.

ZİYARETLER, GÜRKAN’A YARADI

Malatya, “hareketli” bir haftayı geride bıraktı. Devlet büyüklerini “misafir” etmekle meşgul olan Malatya, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ı da önceki hafta ağırladı. Yapılan ziyaretler, yukarıda da belirttiğim gibi en çok Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yaradı. Çünkü daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti grup toplantısında, konunun Malatya ile alakası olmadığı halde, “Gitsinler Malatya’ya baksınlar. Hizmet nasıl yapılır görsünler…” sözü, çok farklı noktalara çekilmişti. Hatta bu yorumlar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a göre “fasid” tevildi. 

İşte işin burasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın “İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerini buraya davet etmenizde fayda var. Hizmet ağlamadan nasıl yapılır görsünler. Vatandaşa nasıl hizmet edilir görsünler. Hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklindeki sözü, Cumhurbaşkanı’nın mezkur sözünü, “şerh” eder nitelikteydi.

KOCA’YA CEVAP GECİKMEDİ!.. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretini, sosyal medya hesabından paylaşan Ak Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca’ya tepki gösterenler oldu. İşte o tepkilerden biri de, eski belediye meclis üyesi Mehmet Moran’dan geldi. Mehmet Moran, tepkisini yukarıdaki notla ortaya koyanlardan biriydi. İl Başkanı Koca’ya ulaşmanın ne kadar “zor” olduğunun örneklerinden biri olan Mehmet Moran’ın “paylaşımı”, birçok insanın derdine “işaret” eder nitelikteydi. 

PEKEL, DİKKATLERİ “ÜZERİNE” TOPLADI

Geçtiğimiz hafta dikkatimi çeken bir husustan da bahsetmesem olmaz. Medyada pek rastlamadığımız bir “isim”, objektiflere yakalandı. Ak Parti Siyasi Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekel’den bahsediyorum. Kendisi, geçen haftanın en “ilgi” çeken ismiydi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Malatya ziyareti esnasında yanında bulunan Pekel, bir çok kişi gibi, benim de dikkatimi çekti. İsmail Hakkı Pekel ile bir defa TBMM’de denk gelmiştik. 

İşin garip tarafı, İsmail Hakkı Pekel’in Fuat Oktay’a “refakat” etmesiydi. Çünkü Ak Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, böylesine “önemli” bir ziyarette Malatya’da değildi. Araştırmalarıma göre kendisi “Küba”da olması hasebiyle, görevi yardımcısına bırakmış. Lakin İhsan Koca’nın böylesine önemli bir ziyaretten daha önemli ne işi olabilir ki? Fuat Oktay’ın Malatya programı, önceden belli olduğu halde, İhsan Koca’nın Küba’ya gitmesini açıkcası “garipsedim”. Fuat Oktay’ın ziyareti aniden gerçekleşse dahi, İhsan Koca’nın Küba ziyaretini “yarıda” kesip, Malatya’ya dönmesi gerekir diye düşünüyorum... 

 “SANCAK BEYLERİ” ANKARA’DAYDI!..

Ak Parti’de yeni bir dönem başlıyor. “Nüfuzu olanlar”, “temsil niteliği” bulunanlar, “dava yükünü sırtlamaya” gönüllüler ve “branşında başarılı” olanlar; tabir yerindeyse “mumla” aranıyor. 

Sürekli, “anketler” yapılıyor. 

Sürekli, yeni “isimler” değerlendiriliyor. 

Sürekli genel merkeze intikal edilen isimler, tek tek araştırılıyor. 

Bilindiği gibi, geçtiğimiz haftalarda AK Parti seçim çalışmaları kapsamında, il başkanları toplantısı yaptı. Toplantıdan bir gün önce, il başkanlarının çağırılmış olmasının çok manidar olduğunu belirtmek isterim. Genel Merkez Yönetimi, il başkan yardımcılarıyla bir bir görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sancakbeyleri” şeklinde “tesmiye” ettiği il başkanlarıyla bire bir görüşüldü. İl başkanlarından milletvekili listesi yapmaları ve şehirde öne çıkan isimleri de bildirmeleri istendi.

FİSKOS MASASI

-AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifinden dolayı yapılacak miting alanını “geniş” bulup, alanın “daraltılmasını” istiyorlar. Lakin alan daraltılmıyor. İyi de oluyor. Çünkü, tahsis edilen alan dolup taşıyor.

-AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, aday olmayı planlayan iki il başkan yardımcısından “birinin” milletvekili olmasını istiyormuş.

-AK Parti Malatya’da, “Bu dönem 4 milletvekilini nasıl çıkarırız” hesabı yapılıyor. Bu yüzden, mihmandarlık yapacak “ağabey”, konuyu etüt edecek “akademisyen”, Ankara’yı bilen “bürokrat” ve de nüfuzu kuvvetli bir “saha adamının” üzerinde duruluyormuş.

-Bu dönem AK Parti’den aday olmayı, şimdiden açık bir şekilde dillendiren, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Yalçınkaya, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Prof. Dr. İlhan Geçit.

Selam ve dua ile
Fiemanillah