dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2430.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66297$

FUTBOLDA DİSİPLİN ESASTIR!

25 Kasım 2020, Çarşamba 21:37

 

 

 

 

  • Etimesgut Belediyespor'u yıkan golleri kimler attı?
  • Atlanan tur değil, kadro dışı kararı konuşuldu!
  • Hamza Hoca, Güney Amerikalıları istemiyor mu?
  • Kaplanlar, Malatya'da kaç gün sonra sahaya çıktı?
  • Faslı, Brezilyalı ve Fildişi Sahilili oyuncular döndü
  • Hamzaoğlu'ndan ilk 11'de tam 11 değişiklik
  • Deneyimli kaleci, 549 gün sonra eldivenleri giydi
  • Müsabakanın kritiği ve izlenim içerikli yorumu...

 

Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda misafir ettiği 2. Lig Kırmızı Grup'tan Etimesgut Belediyespor'u 2-0 mağlup etti. İkinci yarıda Umut Bulut ve Ganalı santrforu Benjamin Tetteh'in attığı gollerle gülen Kaplanlar, adını bir üst tura yazdırdı. Fakat maçtan daha çok, bir gün önce disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılan Christian Cueva ve Perulu yıldızla ilgili raporu veren teknik direktör Hamza Hamzaoğlu konuşuldu.

L_44

17 GÜN SONRA YİNE MALATYA'DA

Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 8 Kasım 2020 tarihinde, Süper Lig'in 8'inci haftasında evindeki 2-0'lık Denizlipor galibiyetinin ardından milli araya girmişti. Ay-Yıldızlıların oynadığı müsabakalar bitince, 17 gün sonra yeniden sahasına çıkan Malatya temsilcisi, buz kez kupada sınav verdi. Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu'nda yine Malatya'da, Artvin Hopa'yı da 2-0'lık skorla saf dışı bırakmıştı.

CHABAKE, WALLACE VE FOFANA DÖNDÜ

Etimesgut Belediyespor randevusu öncesinde, rutin testlerde 2 futbolcuda daha korona virüse rastlanmış, böylece toplam pozitif sayısı 3'e yükselmişti. Yüzleri asan bu haberin hemen akabinde Ankara ekibini ağırlayan Kaplanlarda, sevindiren gelişmeler de vardı. Kasığındaki problemden ötürü 25 Ekim'deki 2-1'lik Gençlerbirliği zaferinden bu yana ter dökemeyen Faslı sağ bek Issam Chebake döndü. Denizlispor karşısında sakatlığı nedeniyle yerini Zimbabweli Teenage Hadebe'ye bırakan Brezilyalı stoper Wallace da yeşil zemindeydi. 1 Kasım'da, İstanbul'da Beşiktaş'a 1-0 kaybedildikten sonra oynayamayan Fildişi Sahilili Moryke Fofana da ilk 11'deydi.

N_159

ERTAÇ ÖZBİR, 549 GÜN SONRA...

Covid-19'i yenen kaleci Ertaç Özbir de Yeni Malatyaspor formasını tekrar sırtına geçirdi. Geçen sezonu Gençlerbirliği'nde geçirip yuvaya dönen deneyimli file bekçisi, Sarı-Siyah-Kırmızılılar ile son olarak 26 Mayıs 2019'da mücadele etmişti. Malatya'da 2-1 kaybedilen Bursaspor karşılaşmasında eldivenleri giyen Ertaç, tam 549 gün sonra Yeni Malatyaspor'un kalesini korudu.

İLK 11'DE TAM 11 DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Denizlispor 11'ine göre; Etimesgut Bld. önünde tam anlamıyla rotasyona gitti. Denizli'yi yıkan 11'den hiçbir isme yer vermeyen deneyimli teknik adam, 11'i sil baştan yeniledi. İlk 11'de Ertaç, Wallace, Erkan Kaş, Murat Akça, Chebake, Arjantinli Fernando Zuqui, Ahmed Ildız, Fofana, Umut Bulut, Mustafa Eskihellaç, Kosovalı Jetmir Topalli izlendi.

X_15

PENALTI BEKLENTİSİNE YANIT YOK

İlk yarıdaki oyun, Yeni Malatyasporluları pek memnun etmedi. 31'inci dakikada Jetmir Topalli topu indirdi, Umut Bulut dokunmak istedi; ancak rakibin müdahalesiyle yerde kaldı. Penaltı beklense de hakem Onur Özütoprak “Devam” dedi.

ORGANİZE ATAK VE GOL...

Kaplanlar, ilk golü organize bir atakta attı. 52'de, sağ kanattaki Chebake'nin gördüğü Mustafa Eskihellaç'ın ara pasında Umut Bulut, fileleri sarsmakta güçlük çekmedi: 1-0. 56'da ilk asistin sahibi Mustafa'nın sağdan ortasında Umut Bulut topa istediği gibi vuramayınca mutlak bir gol kaçtı. 90+4'te Youssouf'un kafayla gönderdiği topla hareketlenen Tetteh, neticeyi tayin etti: 2-0.

Z_30

CUEVA TARTIŞMASI!..

Yeni Malatyaspor tur atladı, atlamasına da; eleştirilerin ardı arkası kesilmedi. Oklar, özellikle Christian Cueva'yı istemeyen Hamza Hamzaoğlu'na yöneldi. 1 yıllığına Brezilya kulübü Santos'tan kiralanan Cueva, Malatya'daki Denizlispor maçının 37. dakikasında oyundan alınınca önce şaşırmış, sonra da teknik heyete büyük tepki göstererek direkt soyunma odasına gitmişti. Perulu starın eşi Pamelita Lopez Solorzano, sosyal medya paylaşımında Yeni Malatyaspor'daki Güney Amerikalı oyuncuları da etiketlemiş ve “Hamzaoğlu, Güney Amerikalılarla bir sorunun mu var?” diye sormuştu. Bu sav boşa çıktı; çünkü Arjantinli Zuqui, Etimesgut Bld. maçında 90 dakika boyunca sahada kaldı.

HAMZAOĞLU BİLEREK Mİ YAPIYOR?

Beğenilmeyen oyun, haliyle Hamza Hoca'yı zorda bıraktı. “Cueva'nın, Umut'tan daha mı kötü?” olduğu yönünde soru yöneltenler, Perulu'nun Denizlispor mücadelesinde mevkisinde oynatılmadığı için beklentileri karşılayamadığını savundu. Zeki Yavru sakatlanıp yerini 36'da Murat Akça'ya bırakınca Cueva'nın değil, Kubilay Kanatsızkuş'un kenara gelip Burundili Youssouf Ndayishimiye'nin koyulması gerektiğinde hemfikir olunmuştu. Ama Hamzaoğlu'nun bunu bilerek yaptığını ileri sürenler, işi çok abarttı! Üstelik Cueva'nın 8 maçtaki 2 asistlik performansı da ortada...

Y_3

AHMED ILDIZ'A ÖFKE...

Öfkeli çoğunluktan, 67'de görevi Youssouf'a devreden Ahmed Ildız da nasibini aldı. Ahmed'in uyarılması gerektiği kanaatine sahip olanlar, ironik cümleler kurdu: “Amatör bir orta saha oyuncusu. Kendini Etimesgut Belediyespor oyuncusu sanıyor. Tüm paslar onlara!” Tersini diyenler ve Ahmed'e düşmanlığın sebebini sorgulayanlar, “Boş konuşuyor” dediklerine, bu futbolcunun istatiklerine bakılmasını önerdi. Chabeke'nin takımı sabote ettiğini iddia edenler, gerekçe olarak da kaçan golden sonraki tebessümlü yüzünü gösterdi. Umut Bulut'un yanı sıra, Erkan Kaş da istenmeyen adam ilan edildi. Gençlere şans verilmesinden yana olanlar, kupanın sürprizlere açık bir kulvar olduğunu aklından çıkardı!

BİR LAF DA HOCAYI VE YÖNETİMİ YOLLAYANLARA!..

Hamza Hamzaoğlu'nun hocalığına laf edenler “Yol yakınken Acilen gönderin” çağrısı dahi yaptı. Hamzaoğlu üzerinden yönetime de yüklenmeyi alışkanlık haline getirenler “Küme düşmezse mucize olur. Ligin en kötü futbolunu oynuyoruz” dedi. Hep olumsuz fikir üretenler, eline telefonu ve klavyeli alanlar (!), hocayı ve futbolcuları hemen yollayanlar, acı gerçekleri göz ardı ediyor! Çok değil, daha geçen sezon Sergen Yalçın gönderilince Kemal Özdeş ile Hikmet Karaman'ın çare olamadığı hatırlanmalı... Bu kafayla Malatya'ya gelecek ne futbolcu ne de hoca bulabilirsiniz!..