dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

Gel de anlat

23 Ocak 2022, Pazar 16:46
Gel de anlat
 




 Uzun yıllardır ilimizi etkileyen kuraklık, yağan son karla başta çiftçilerimizin yüzünü güldürdü ve daha da yağacağa benzer ki yer altı suları için de bulunmaz bir nimet!

 Buraya kadar her şey güzel ve kırk yılda gelen bu berekete Malatya belediyesi şehir içinde dokunmamakla en iyisini yaptı, ama sen gel de hiç bir şeyden memnun olmayan insanlara anlat!

  Tabi aşırı sızlanmalar olunca Belediye “ madem çok istiyorsunuz” diyerek işe koyuldu, ama ne işe koyulma! Belli ki tüm personel ve yöneticiler bu tür işlerin gece olduğunu bilmiyorlar, ya da uykularından feragat etmiyorlar! Maaşları bir dakika gecikirse koparacakları kıyameti hepimiz biliriz! Söz konusu vatandaşa hizmetse, uykudan bir dakika bile taviz yok!

  Malatya’da yaşayanlar özellikle bugün kar temizleme bahanesiyle kapatılan yolları gördü! Gördü de yerinden oynayan bir gram kar yok! Esnaf iş yerlerinin önünü kendi çabasıyla temizliyor! Bu kadar araç - gerecin olduğu bir çağda bu ne beceriksizliktir?

  Eskiden işçiler elde kar kürekleri ile bu işi sizin bugünkü halinizden daha iyi yapıyorlardı!

  İş bilmez vasıfsızlarla yola çıkarsanız olacağı budur!

  Bir gün önceden vatandaşı, arabalarını çekmesi için uyarmayı bilmeyen bir akıl nasıl belediye yönetir?

  Gördük işte, bir şeyler yapmaya uğraşan iş araçları bu arabalardan dolayı kıpırdamaz durumda!

    Bir diğer husus, belediyenin bu ve benzeri doğal durumlar için bir planlaması yok mu acaba? Görünen tablodan yola çıkarak, olmadığı görülüyor!

     Evet, kar berekettir. Neyse çok yağsın ve insanlara umut olsun; belediye dokunmasa da olur. Ne de olsa doğanın kendi kendine bir işleyişi vardır ve cemrelere girdik mi şehrin içinde sular akar ve bir çok pisliği de beraberinde sürükleyerek!

     Bol karlarımız olsun ama çilemiz olmasın umuduyla, esen ve güzel kalın...

Hüseyin ŞAHVERDİ