dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63976.378$

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

11 Kasım 2019, Pazartesi 04:32

 

SESLİ MAKALE 

Malatya ile ilgili kulisleri yakından takip edip, bir çoğunda da isabetli tespitlerde bulunduğumuz için bu aralar “AK Parti il Başkanı değişecek mi?” ya da “AK Parti il Başkanı Kim olacak!?” gibi sorularla sıkça karşılaşıyorum. 

 

Dost meclislerindeki bu tip sorulara verdiğim cevap ise aynen şöyle:

  • Koca”mış olduğu halde “Ergen” tavırlarıyla kendini “İhsan”dan bilmeyen..
  • Genç, atılgan ve “Şahin” ruhlu..
  • Hayra her daim “Akın” eden..
  • Şerde ise “Faruk” inancıyla “adil” olan “Ömer”lere ihtiyaç vardır...

Cevabımın ardına da acizane şu duamı ekliyorum:
 

  • İşte bu il başkanı zalimin karşısında, “mazlumun” ise yanında dura..
  • Mülk-i amir (Vali) ve yed-i eminin (Büyükşehir Belediye Başkanı) onun “müşaviri” ola
  • Malatya'mıza ise saadet güneşi(adalet) yeniden doğa..
  • İnşallah bu “duam” kabul ola..
  • Yukarıda saydığım üç vasıf da birisinde “cem” ola..
  • Allah, o kişinin daim “muini” ola..
  • Onun eliyle ne “hırsız” kala ne de “arsız” yol ala...


    *

    108 MİLYONLUK KÂR...

Geçtiğimiz hafta, 51 temizlik aracını Battalgazi Belediyesi'ne kazandıran Osman Güder'in yaptığı açılış gündemdeydi. Güder'in bakış açısının getirdiği başarının sırrı şuydu: “Ben her ay kira bedeli olarak 897 Bin lirayı niye vereyim? Bu rakam beş senede 54 milyon lirayı buluyor. Kiralamak yerine 8 milyon 6 yüz bin lira verip, araçları belediyemin envanterine katarım. Minimum 10 yıl kullanılabileceğim bu araçlarla, belediyemi 108 milyon lira kâra geçiririm.

          *

BECERİKSİZLİĞİNİZİ KAMUFLE EDEMEZSİNİZ...
 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi'nde ödül almıştı. Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Emine Erdoğan'ın elinden ödül alan Mehmet Çınar'ın odası günlerdir Malatya protokolünün uğrak yeri olmuş durumda. Tebrik ve takdir edenlerin biri gidiyor, diğeri geliyor. Tebrik ve takdir güzel bir meziyet, lakin kendi becerisizliklerini kamufle etmek adına bu tarz ziyaretleri fırsat bilenlere tavsiyemdir. Kendileri de Mehmet Çınar'ın bu tarz projelerini hayata geçirmeyi deneyebilirler. Zira zengin sofrasında misafir olan miskin adamın, zengin kabul edilmeyeceği gibi, beceriksiz adam da, bu tarz ziyaretlerle beceriksizliğini kamufle edemez. (Kimse hasta olmazsa, doktor tedavi edecek kimi bulacak? misali bahsettiğimiz kişiler olmasa biz ne yazacağız?)

         *

PORTAKALI SOYDUM!..

 Geçtiğimiz haftalar Malatya'mızın iki önemli misafiri vardı. İlk misafirimiz, Hazine ve Maliye Bakanı sayın Beraat Albayrak, ikinci misafirimiz ise Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Mustafa Varank idi. Misafirlerin ülke yönetiminde söz sahibi kişiler olması hasebiyle organizasyonları sahiplenenler de bir hayli fazlaydı. Özellikle AK Partili iki milletvekili “Ben getirdim” iddialarında bulunarak, organizasyonları sahiplenmeye çalıştı. Bu iddiaları görünce, çocukluğumdan aklımda kalan şu tekerlemeyi mırıldanmaya başladım: “Portakalı soydum. Başucuma koydum. Ben bir yalan uydurdum. Duma, duma dum. Kırmızı mum...”

        *

20_10

FOTOĞRAFIN DİLİ...

Fotoğrafa bakınca, imamın ve cemaatin arkasındaki 80'lik mübarekler geldi bir anda aklıma.  Namazdaki teşehhüdeymiş gibi bir tavır seziyorum bu duruştan(!). Vakur duruşuyla  öne çıkan isim sayın Ahmet Çakır olurken, en masum ve mazlum görüntüyü sayın Öznur Çalık veriyor. Hakan Kahtalı ise sanki kara kışta kalmış, giydiği içliğin altına da kalın çoraplarını geçirmiş. Şaka bir yana, fotoğrafı çekenin açısının yanlış olduğu kanaatindeyim. Fotoğrafı gösterdiğim bir başka arkadaşım ise Bakan Mustafa Varank bile, elini saklayacak yer bulamamış gibi.

        *

AĞBABA YANLIŞ PARTİDE!.. BENCE...
Geçtiğimiz hafta, AK Parti İstanbul Milletvekilimiz sayın Serap Yaşar ile röportaj yapmıştım. Konuk siyasi olunca, konu da rakip partiye geliyor bir şekilde. CHP konusu açılınca bir tespitimi aktardım sayın Yaşar'a. “CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba CHP'de değilde HDP'de siyaset yapsa daha iyi olur bence. Ağbaba'nın siyaset anlayışı ve tavırları HDP zemininde daha çok karşılık bulur sanki. Üslubu, CHP'den ziyade HDP'ye yakın” şeklindeki sözüme sayın Serap Yaşar'ın tepkisi küçük bir tebessüm oldu.

        *

SERAP YAŞAR'LA İLGİLİ TESPİTLERİM


-İstanbul siyasetine “hakim

-İstanbul'da ki Malatyalılarla yakından “alakadar

-Profesyonel bir “ekibi” var

-Malatya'yı yakından “takip” ediyor

-“Düşünerek” konuşuyor

-Söylenen sözü “tahlil” eder bir yapısı var

        * 

DERLEEER, DERLER!..
Sosyal medyada ölçüsüz, freni patlak ve seviyeden yoksun bir şekilde yorum yapanlar karşısında mahzun olan siyasetçilerimize iki hatırlatmada bulunayım:

1-Milletin ağzı çuval değil ki bağlansın. O sebepten herkes her şey der.

2- Konunun daha iyi anlaşılması için bir zamanların en popüler dizisinden örnek vereyim. Kurtlar Vadisi'nde Necati Şaşmaz'ın “Derler derler” şeklindeki repliğini izleyin.

        *

 “TİP”İ NE BİLSİN GARİP!..

Malatya'da mimarlık okuyan genç, bir yüksek mühendisin yanında çalışmaya başlar. Her şeye ve her söze “akademik” bakan bu gence “Tip getir” şeklinde talimat verilir. Akademide “Tip”in ne olduğunu bilmeyen genç “Filan usta benden tip istedi. Ben ise tipin ne olduğunu bilmiyorum” diyerek yanındakine danışır. Aldığı cevap şu şekildedir: Bizim Malatya'da tüpün adıdır “Tip”.

         *

‘EKSİK OLMA' MALATYASPOR!

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 11'inci haftasında kazanamadı; fakat çok önemli 1 puan aldı. Göztepe deplasmanına, Futbol Disiplin Kurulu'nun 4 maçlık, çok da adil olmayan yaptırımı yüzünden teknik direktör Sergen Yalçın çıkamadı. Robin Yalçın sarı, Sakıb Aytaç kırmızı kart cezalısıydı. Chaalali'nin sakatlığına; Fofana, Bifouma ve Rahman Buğra Çağıran'ın da eklenmesi ise işin tuzu biberi oldu.

Eksiklerin çokluğundan ötürü kadro, 21 yerine 17 kişiyle ancak tamamlanabilirken, karşılaşma da istenildiği gibi başlamadı. 9'daki ev sahibi golünün akabinde özellikle ilk yarıda oyun çok fazla durdu ki, bu, futbol oynamaya çalışan, her daim zaferi kovalayan Kaplanlar açısından dezavantajlı bir durumdu. İkinci devrede, Eren Tozlu ve Ahmed Ildız'ın da girişiyle tempoyu artıran Malatya ekibi, aradığı golü, 83'te Gökhan Töre ile penaltıdan buldu.

 87'de Töre'ye önce sol, sonra sağ kale direği engel olunca tabelada 1-1'lik eşitlik yazdı. 5'inci defa üst üste kaybetmeyen Kaplanlar, böylece Süper Lig'de bir ilki daha başardı. 18 puanın karşılığı 6'ncılık koltuğu; ama zirve sadece 3 puan uzakta. Milli ara sonrası, 24 Kasım'da Malatya'da ki Fenerbahçe müsabakası kritik önemde. İzmir'deki mücadelenin bitiminde ikinci sarıdan kızaran Eren yok. Cezalıların yanı sıra, sağlık problemi olan 4 isim dönecek. Yönetim ve teknik heyet kadar Malatyalılara da büyük iş düşüyor. Haydi! Şimdi destek vakti...

Selam ve dua ile
Fiemanillah