dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2423.5
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64128.44$

İşadamı(!) Çakır’ı kim unuttu?

04 Nisan 2016, Pazartesi 10:37



Yeni Malatyaspor'a Destek Gecesi'yle ilgili kamuoyunun da merak ettiği bazı konulara değinmek gerektiğini düşünüyorum. Öncelikli olarak Malatya Time'ındestek gecesiyle ilgili özel haberine küçük bir notumu arz edeyim. Haber merkezimizdeki arkadaşlar Yeni Malatyaspor'a Destek Gecesi'nin haberinde “Muhteşem” kelimesini kullanmışlar. Ben bu “Muhteşem” kelimesine itiraz etmek istiyorum. Çünkü muhteşem olması için toplumunkanaat önderlerinin çok büyük bir katılım göstermeleri ve büyük bir heyecanın yaşanması gerekiyor. Yapılan organizasyonu hakir görmek veya küçümsemek adına bu sözleri sarf etmiyorum. Ben geceye katılımın sönük olduğunu düşünüyorum. Milletvekillerimizin ekseriyeti yoktu mesela. Sivil toplum örgütlerimizin temsilcilerinden de büyük eksiklikler göze çarpıyordu salonda. Bakanımızın gelmiş olması elbette önemlidir. Geceye katılım konusuna milletvekili bazında bakacak olursak iktidar partisi maalesef 2-1 yenik durumdadır. Ayrıca bütün herşeyi bir kenara bırakacak olursak, konuşma yapanların heyecanlarını takdirle karşılıyor, katılımcıların heyecanının konuşmacılara yetişemediğini gördüğümü belirtmek istiyorum.

“ÖZNUR ABLA” İMAJI İYİYDİ…

İşadamlarımızın katkı sağlaması için yapılan organizasyonun öne çıkan ismi Ak Parti Genel MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ı tebrik etmek isterim. Üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini söyleyebiliriz. Bir siyasetçiden ziyade “Abla” edasıyla herkesin gönlünü alan samimi bir havayla işi başardı.

PÜTÜRGELİ BAŞKANLARA VARKEN, BÜYÜKŞEHRİNKİNE NİYE YOK?

Para sözü alınan 2 tane siyasetçi vardı. Bunların biri Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, diğeri de yine Pütürgeli olan Ak Parti Pütürge İlçe Başkanı Mikail Sülük'tü. Her ikisini de ayrı ayrı kutluyorum. Üzerlerine düşeni ziyadesiyle yaptıklarını düşünüyorum. Bu iki siyasetçiden söz alınırken, salonun bir başka siyasetçisi olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan niye her hangi bir söz alınmadığını da merak ediyorum. Yeni Malatyaspor'a 3-4 milyon liralık bir katkısının olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ederken, işadamı Ahmet Çakır'ın unutulmuş olması garibime gitti doğrusu. Çünkü Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor'a 3-4 milyonluk yatırımı kendi kesesinden değil, Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından yapmıştır. Hal böyle olunca İşadamı Ahmet Çakır'a iş düşüyor. Helva Fabrikasının kasasından yani kendi cebinden birkaç bin lira vermesi gerekmez miydi?

AKMERCANLAR GRUBU VE BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI…

Destek Gecesi'nde dikkatimi çeken bir başka detay ise, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'yla ilgiliydi. Toplantıdan birkaç saat önce Akmercanlar Şirketler Topluluğu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan'ın Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'yi aradığını biliyoruz. O görüşmede sayın Tüfenkçi'ye Yeni Malatyaspor'a 100 bin TL yardım edeceğini kulaktan kulağa yayılmıştı. Eğer bu doğru ise, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın Akmercanlar'ın patronuymuş edasıyla “500'e tamamlayın. 500'e Tamamlayınız” sözü çok garipti. Bu garipliği birkaç arkadaşıma da dillendirdiğim zaman aynı hisse onların da kapıldıklarını öğrendim. Orada bulunmayan biri için “Böyle bir adımı atmak ne kadar etiktir? diye bir sorgulamak gerekir.

BU FATURAYI ADİL BAŞKAN ÖDEMESİN…

Gelelim MASTÖB Genel Başkan Vekili Hasan Karakuş'un vaadine. Hasan Karakuş MASTÖB adına 250 bin lirayı vaat etti. Biliyorum ki MASTÖB bu vaadini yerine getirecektir. Ancak benim endişem Yeni Malatyaspor'un Başkanlığı'nı yapan Adil Gevrek'e de fatura çıkarılmasıdır. Malum olduğu üzeri MASTÖB'ün Genel Başkanlığı görevi de Adil Gevrek'tedir. Adil Başkan, zaten Yeni Malatyaspor için üzerine düşen fedakarlıkları büyük ölçüde yapıyor. Evinden fedakarlık yapıyor, işinden fedakarlık yapıyor, hatta Kulüp Başkanı olarak kesesinden de büyük ölçüde fedakarlık yapıyor. MASTÖB'ün vaat ettiği rakama bir de Adil Başkan'ı dahil ederlerse ayıp olur.

BÜLENT TÜFENKÇİ FAKTÖRÜ!..

İşadamlarımızın verdiği sözlerin toplamı 2 milyon 770 bin lirayı buldu. Bu rakam bu kulüp için ilaç olacak bir rakamdır. İnşallah işadamlarımız verdikleri bu sözleri tutarlar. Eğer bu paralar toplanırsa, Malatyaspor'un ciddi sıkıntıları izale edilecektir. Bu para toplanırsa, Malatyalı bakan Bülent Tüfenkçi'nin himayesinden dolayı olacaktır. Toplantının en büyük alkışı alacak iki ismini zikretmek isterim. Abbeyk Kaya ve Şenol Karadoğan. Bu iki ismin nakit olarak verdikleri 10'ar bin liralık katkıyı büyük bir takdirle izledim ve alkışladım.

ÖZNUR ÇALIK'IN UNVANLARIYLA İLGİLİ…

Programın sunumu yapan arkadaşın (İsmini hatırlayamadığım için kendisinden özür dilerim) Ak Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın ünvanını bilmemesini yadırgadım. Aynı şekilde CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin yaptığı yanlış da dikkatlerden kaçmadı. Öznur Çalık için biri “Genel Başkan Yardımcısı” diğeri de “Malatya Milletvekili” sıfatlarını kullandı. Bu arada İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin iğneleyici konuşmasının ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanı sayın Bülent Tüfenkçi için övgü dolu sözler sarf etmiş olması da beklemediğim bir hareketti.

PARA TOPLAMA GECESİ, DEĞİL MORAL GECESİ OLSUN…

Son söz olarak, gece gayet bereketli geçti. Sözde kalmaz ve icraata dönerse bu vaatler, çok çok iyi olacaktır. Paradan ziyade, kazanılacak moral motivasyon, önümüzdeki günlere daha emin bir şekilde bakmamızı sağlayacaktır. Ancaaak, artık bu destek gecelerini parasal katkılardan ziyade gönül birlikteliği olarak icra etmemiz gerekiyor. Artık Yeni Malatyaspor, ondan bundan para ister durumda olmamalı. Artık kendi değerlerini ortaya çıkaracak katma değeri yüksek bir kurumsal bir yapıya kavuşturulmalı. Küçük bir teklifle bu günkü yazımı noktalamak isterim. Süper Lig'in büyük kulüplerinin ürünlerinin satıldığı mağazaları var. O mağazalarda, ayakkabıdan tutun da şapkaya kadar çok geniş bir ürün yelpazesi pazarlanıyor. Hatta bu ürünlerin arasında bebekler için giyim kuşam malzemeleri bile var. Yeni Malatyaspor'unböyle ürünlerinin satıldığı bir mağazası veya mağazalarının olmaması için hiçbir sebep yok. Yeter ki isteyelim ve kulübümüze sahip çıkalım.