dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2439.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64848.7$

İŞTE BÖYLE; HADEBE MALATYA!

17 Nisan 2021, Cumartesi 16:12

 

 

 

  • Yeni Malatyaspor, kaç maç sonra kazandı?
  • Kaplan için 87 rakamının anlamı ne?
  • Zimbabweli stoper, neden bir ilki yaşadı?
  • İrfan Buz'dan 5'inci sınavında bir ilk...
  • Hangi futbolcular koronavirüse yakalandı?
  • İlk 11'in yeni yüzleri kimler oldu?
  • Oyun sistemi bu kez şaşırttı!
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 Z_162

Helenex Yeni Malatyaspor'un, Süper Lig'deki 13 maçlık galibiyet hasreti dindi. 7 beraberlik ve 6 mağlubiyetle, bu alanda ligde ve kulüp tarihinde kötü bir ilke imza atan Kaplanlar, 35'nci haftada kötü gidişe “Dur” dedi. Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Teenage Hadebe'nin golüyle kazandı: 1-0. Zimbabweli stoper, Türkiye'deki ve Malatya'daki ilk gol sevincini yaşarken, teknik direktör İrfan Buz da ikinci Malatya seferindeki 5'inci sınavında ilk defa güldü. 37 puanla, 14'üncü basamakta yer alan Yeni Malatya, 21 Nisan'da BB Erzurum deplasmanına çıkacak.

A_286

TETTEH İLE ZUQUİ DE KORONA

Koronavirüs testleri “pozitif” çıkan futbolculara Ganalı Benjamin Tetteh ile Arjantinli Fernando Zuqui de eklendi. Kongolu Jody Lukoki, Semih Kaya, İskoç Stevie Mallan da aynı sebepten forma giyemedi. Sakat olan Mustafa Eskihellaç da yoktu.

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

İrfan Buz, Kasımpaşa karşılaşmasının ilk 11'ine göre; Alanyaspor önünde iki değişikliğe gitti. Covid-19'a yakalanan Tetteh ile Mustafa'nın yerlerine Umut Bulut ile karantina dönemi sona eren Ahmed Ildız'a güvendi.

B_216

SAHA DİZİLİŞİ: 4-2-3-1

Kolları sıvadığı günden beri 4-4-2 oyun sistemini tercih eden teknik direktör İrfan Buz, 4-2-3-1'e döndü. Kaleye yine Ertaç Özbir geçti. Geri dörtlüde sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Hadebe ve Mısırlı Karim Hafez ter döktü. Onların önündeki Zeki Yavru ile Ganalı Afriyie Acquah'ın sorumluluğu ağırdı. Golcü Umut'u ise ikinci bölgede, sağdan sola dizilen Fildişi Sahilili Moryke Fofana, Ahmed ve kaptan Adem Büyük besledi.

P_109

DİKKAT ÇEKİCİ İSTATİSTİK

Süper Lig'in topla oynama (%62,2) ve pas yüzdesi (%85,6) en yüksek takımı Alanyaspor ile iki alanda da en düşük yüzdelere sahip ekibi Yeni Malatyaspor'un (%42,7&%74,3) mücadelesi, bu dikkat çekici istatistikle başladı. Yüksek bir tempo yoktu. 10'da, soldan gelişen atakta Hafez yerden ön direğe çevirdi, Umut topa saliselerle ayak koyamadı. İlk dakikalar itibarıyla Alanya, Malatya yarı alanında istediği boşlukları bulamadı ki, ev sahibi iyi alan daralttı.

C_123

İKİ TEKNİK ADAMIN HEYECANI...

Üçte birlik zaman dilimi geride kalırken gözlerin çevrildiği iki teknik adam; İrfan Buz ile Çağdaş Atan'ın, oyunu ayakta takip ettikleri ve hiç oturmadıkları, en az öğrencileri kadar efor sarfettikleri görüldü. Turuncu-Yeşilli misafir, vakit ilerledikçe etkisini hissettirse de oyun, fauller yüzünden çok durdu. Düşük seyreden oyunun ritmi de bir türlü yükselmedi. 39'da Acquah'ın derinlemesine pasında savunmanın arkasına sarkan Umut, topu ayağından biraz açınca kalesini terk eden Marafona kontrolü sağladı.

R_93

SAHA İÇİ HAMLELER...

Yeni Malatyaspor'da, 16'ncı dakikada saha içi yerleşim değişti. Adem Büyük santrfora, Umut Bulut ise sol kanata geldi. 40'ta ise kanatların sağına Adem, soluna Fofana, Umut da en ileri uca yöneldi. Fofana da bu hamlelerin ardından daha hareketliydi. Zengin pozisyonlu değil; ancak oyuncuların “savaş”çı bir kimliğe büründüğü bir ilk yarı seyrettik. Davidson'un gerisindeki sol bek Moubandje'ye karşı özellikle Chebake fazlasıyla çaba harcadı. İki taraf da önde baskıda başarılıydı.

D_69

ÇİFT SANTRFORA DÖNÜŞ

İrfan Buz, temponun arttığı ikinci devrede risk alarak daha ofansif bir oyun anlayışını yeğledi. Bu fikrinin ürünü olarak da soyunma odasından dönüşte Acquah'ı oyundan alırken, Kubilay Kanatsızkuş'a fırsat tanıdı. Kubilay'ın girişiyle birlikte taşlar tekrar yerinden oynadı. Zeki Yavru'nun defans önündeki partneri, kritik randevuya ileride başlayan Ahmed oldu. Kubilay ise Umut ile çift forveti oluşturdu. Solda Fofana, sağda Adem vardı.

S_54

TOP AĞLARDA; AMA!

Futbolcular, ikinci 45'te orta alanları çok çabuk aştı. 51'de Umut, ceza sahası yayı içerisinde buluştuğu topu Adem'e aktarmayı planlasa da Alanyasporlular dikkatliydi. 52'de Berkan'ın sağdan ortasında Efkan ön direğe indirdi, Babacar vurdu; ama Ertaç direk dibinde müthiş bir refleksle topu kornere çeldi. 55'teki kontratakta Fofana, tam Marafona'dan sıyrılacakken top Umut'a açıldı. Onun şutunda defanstan geri gelen topun önüne düştüğü Fofana, Marafona'dan sıyrılıp ağları sarstı; fakat ofsayt bayrağı havaya kalktı.

K_169

“GOLDE OFSAYT VAR” DENİLDİ

64'te, Zeki'nin serbest atışınının devamında, sol kanattaki Hafez sağ ayağıyla güzel kesti. Kale önünde bir anda bomboş kalan Hadebe düzgün bir kafa vuruşuyla skoru 1-0'a taşıdı. Bu, herkesin seyre daldığı anda sahneye çıkan Hadebe'nin, Süper Lig kariyerindeki ilk golü oldu. 66'da Adem'in hareketlendirdiği Fofana, müsait durumdaki Umut'a aktardı. Tecrübeli isim düzgün bir vuruşla fileleri havalandırsa da karar “ofsayt” oldu. Fofana'nın pozisyonu için yapılan Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinden de aynı netice çıktı.

M_208

MENTAL ÜSTÜNLÜK...

Yeni Malatyaspor, üstünlüğü yakaladıktan sonra mental açıdan da daha iyi göründü. Mustafa Pektemek ve Bareiro'nun oyuna girişiyle Babacar'la birlikte yüklenen Alanyaspor kendi oyun anlayışını sahaya yansıtmayı düşünse de diri bir rakiple karşılaştı. 80'de Umut'un sağdan ön direğe çevirdiği topa Fofana koşsa da Tzavellas kademeye girdi. Sonlara yakın Salih sıçrayıp havadan Bareiro'ya gönderse de Hadebe ondan daha yükseğe çıkıp meşin yuvarlağı kornere attı. 90'da Fofana kenara, Burundi savunmacı Eric Ndizeye yeşil zemine ayak bastı.  

L_138      

İKİ PUAN DİREKTEN GELDİ!

En az 5 dakikalık duraklamalar nefesleri kesti. 90+5'te, Salih'in sağdan serbest vuruşunda Tzavellas'ın sol topuğuyla vurduğu top, direkte patladı. Tehlikeyi uzaklaştıran oyuncu, bir sefer daha Hadebe oldu. Süper Lig macerasındaki en fazla golü Alanya'ya (6) atan Adem, prese maruz kaldığı birçok bölümde topu arkadaşlarına aktarmasını bildi. İrfan Buz, oyunu soğutmak ve saniyelirin hızlıca dolması için, bitiş düdüğüne az kala Adem-MaliliAly Malle, Zeki-Bülent Cevahir değişikliklerine başvurdu.

Y_22

87 GÜN SONRA ZAFER

Stadyum dışındaki taraftarların coşkulu tezahüratlarının da desteğiyle, özlem duyulan 3 puana nihayet erişildi. 20 Ocak 2021 tarihinde, Hatay'taki 2-1'lik galibiyetten tam 87 gün sonra yüzü gülen Yeni Malatyaspor'da oyuncular, orta alanda kenetlenip zaferi doyasıya kutladı. Daha önce Alanyaspor'u konuk ettiği üç Süper Lig müsabakasını da kazanamayan Kaplanlar (2B 1M), bu şanssızlığını da kırmış oldu...