dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    35.65
  • ALTIN
    2326.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    71066.41$

KAPLAN 2 ATTI, 4 ATLADI!

21 Ekim 2019, Pazartesi 19:55

 

SESLİ MAKALE

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 9'uncu basamakta girdiği Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasını 4 sıra birden yükselerek 5'incilikte kapattı. Milli aranın ardından İttifak Holding Konyaspor deplasmanına çıkan Kaplanlar, Brezilyalı Guilherme ve Robin Yalçın'ın golleriyle 2-0 kazandı. Ev sahibinin kalecisi Serkan Kırıntılı, 20'inci saniyede kırmızı kart gördü. 13 puan ve gol averajıyla Galatasaray'ın da önüne geçen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 27 Ekim'de Kayserispor'u ağırlayacak.

İKİ TEKNİK ADAMIN 6'NCI RANDEVUSU

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda, BtcTurk Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile İttifak Holding Konyaspor'un hocası Aykut Kocaman, 6. kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakaların 2'sinde Yalçın, 3'ünde Kocaman kazanırken, 1'i ise beraberlikle sonuçlandı.

13_10

YALÇIN, JAHOVIC İLE FOFONA, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Kaplanlarda Sergen Yalçın, Makedon santrfor Adis Jahovic ve Fildişi Sahilili Moryke Fofana, eski takımlarına karşı mücadele etti. Jahovic ile Fofana, sezon başında Konyaspor'dan Malatya temsilcisine transfer olmuştu. 25 Mayıs 2019'daki golsüz Akhisarspor beraberliğinde Yeşil-Beyazlı formayı giyen Jahovic ile Fofona, tam 149 gün sonra Konya tribünlerinen önüne, bu kez rakip olarak çıktı. Sergen Yalçın ise 11 Mart-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında Konyaspor'u çalıştırmıştı.

12_12

CHALALI HEM CEZALI HEM SAKAT!

4 Ekim'de, Malatya'daki 5-1'lik Denizlispor galibiyetinde 2019-20'de dördüncü kez sarı kart yaptırımına uğrayınca cezalı durumuna düşen Ghaylen Chalali aynı zamanda sakattı. Tunus Milli Takımı'na giden, 12 Ekim'deki 0-0'lık Kamerun sınavının 39'uncu dakikasında yerini Ayman Ben Mohamed'e bırakan Chalali'nin kaburgasında kırık meydana geldiği ve en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Ekvadorlu Arturo Mina sakatlığını atlatsa da fırsat yakalayamadı.

11_16

SERGEN HOCA'DAN İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Sergen Yalçın, evlerindeki 5-1'lik Denizlispor zaferinin ilk 11'inde sadece bir değişikliğe gitti. 29 Eylül'de, Alanya'daki 3-0'lık mağlubiyette kırmızı kart gören, cezasını Denizli karşısında çeken Mustafa Akbaş takıma döndü. Orta sahadaki Murat Yıldırım'ı yedek soyunduran Yalçın, Mustafa'nın yeniden doldurduğu stoperde de görevlendirdiği Robin Yalçın'ı bu defa ikinci bölgede oynattı.

10_18

MUSTAFA AKBAŞ TAKIMA DÖNDÜ

4-2-3-1 sisteminde, eldivenleri Beninli Fabien Farnolle giydi. Savunmanın soluna Sakıb Aytaç, sağında Faslı Issam Chebake geçti. Stoperin solunda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağında Mustafa vardı. Ganalı Afriyie Acquah ile Robin Yalçın, geri dörtlünün hemen ilerisindeki isimlerdi. Bu ikilinin hemen önünde, ortada Mitchell Donald, Hollandalının sağında Brezilyalı Guilherme, solunda Fofana seyredildi. İleri uçta Makedon Adis Jahovic boy gösterdi.

9_77

GÖKHAN TÖRE TAM 57 GÜN SONRA...

Uzun aradan sonra 21 kişilik esame listesinde eksik yoktu. Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Mina, Özer Özdemir, Gökhan Töre, Murat Yıldırım, Kongo asıllı, Fransız doğumlu Thievy Bifouma, Ahmed Ildız, Rahman Buğra Çağıran ve Eren Tozlu, Sergen Yalçın'ın şans bekledi. 25 Ağustos'ta, Trabzon'daki 2-1'lik yenilgide sakatlanan Gökhan Töre, 57 gün sonra formasını kavuştu. Töre, 69'da Fofana'nın yerine oyuna dahil oldu. Bifouma 75'te Konya'ya gelen Malatyasporlulara Guilherme'yi alkışlattı. Ahmet ise 87'de yeşil zemine ayak basarken Donald'ın elini sıktı.

SERKAN KIRINTILI'NIN BÜYÜK HATASI VE GOL

Mustafa Öğretmenoğlu'nun düdük çaldığı Konya'da, ender görülen bir pozisyon yaşandı. 20'nci saniyede, Chebake 'nin kendi yarı sahasından, rakip savunmanın arkasına yolladığı topa ceza alanı dışında elle dokunan ev sahibinin file bekçisi Serkan Kırıntılı kırmızı kartla ihraç edildi. 3'te Aykut Kocaman, Alper Uludağ'ı oyundan alırken, kaleye Ertuğrul Taşkıran geçti. Ceza yayındaki serbest atışta meşin yuvarlağın başına geçen Guilherme Marques, sol ayağıyla müthiş vurdu ve Ertuğrul Taşkıran'ın soluna gönderdi: 0-1. 5 asisti bulunan Brezilyalı, 4'üncü golüne ulaştı.

8_63

BREZİLYALI YILDIZ, KALE DİREĞİNE TAKILDI

Hız kesmeyen Kaplanlarda, Fofana 9'uncu dakikada soldan topu iyi taşıdı ve Guilherme'yi gördü. Ceza sahası sağ çaprazındaki Sambacı iyi kontrol edip sert vurdu; ancak üst direğe takıldı. 34'te Levan Shengelia, sol ayağı da dahil, aynı Guilherme'ye özense de Farnolle devleşti. Beninli, sağına giden topu uzanarak çelmeyi başardı. 39'da Chabake sağdan içeriye kesti, Robin Yalçın'ın kafasında Ertuğrul soluna müthiş uzandı ve topla birlikte kale çizgisine indi.

7_38

JOKER ROBİN YALÇIN, BU KEZ GOLCÜ OLDU

İkinci yarıya BtcTurk Yeni Malatyaspor etkili girdi. Chebake sağ çaprazda Ertuğrul ile bire birde kaldı; fakat Konyaspor'un kalecisi topu ayaklarıyla kurtardı. Farnolle de boş durmadı. 59'da Shengelia ile verkaç yapan Ömer Ali müsait durumda ceza sahasına gitti ve sağ ayağıyla şutunu attı. Farnolle soluna iyi uzandı. Futbolda “Atamayana atarlar” kuralı yine işledi! 52'de Nejc Skubic topu kafasıyla istediği gibi uzaklaştıramadı. Ceza sahasında meşin yuvarlağı Deni Milosevic'ten söken Robin Yalçın zor pozisyonda bir santrfor edasıyla skoru 2-0'a taşıdı. Böylece bu sezonki ilk sayısını da kaydetmiş oldu.

3_202

OYNAMA YÜZDESİNDE İLK KEZ GERİDE KALINDI

81'de Gökhan Töre'nin sağ kanattan yaptığı ortada, ceza sahası içerisinde Donald yakın mesafeden topu dışarı attı! Mücadelenin istatistiklerine göz attığımızda ilginç verilerle karşılaştık. Kaplanlar uzun aradan sonra topla oynama yüzdesinde (57'ye 43) ve başarılı pas sayısında (516'ya 370) bir rakibinin gerisinde kaldı. Bu alandaki oranlar 57'ye 43 oldu. Buna rağmen 6'sı isabetli 12 şut ile 3'ü çerçeveyi tutan toplam 6 şut atan Konyaspor'a karşı üstünlük vardı. 

KONYASPOR ADINA ŞANSSIZ BİR BAŞLANGIÇ...

İzlenim içerikli yoruma gelince... Konyaspor adına çok şanssız bir başlangıç oldu. 20'nci saniyede, Konyaspor savunmasının arkasına atılan topta Serkan Kırıntılı, kuvvetle muhtemel bir refleks olarak ceza sahası dışında ellerini kullandı. Ardından, oyunda hiç kimse topa temas etmeden Guilherme, frikikten BtcTurk Yeni Malatyaspor'u öne geçirdi. Penaltı-kırmızı kart gibi bir pozisyon oldu. İlerleyen bölümde ise farklı bir maç izledik.

1_471

ERKEN GOL, RAHATLIĞI BERABERİNDE GETİRDİ

11'e 11 olan karşılaşmada Kaplanların topa hükmedeceği, topla daha çok oynayacağı ve ofansif bir performans sergileyeceği öngörülüyordu. Ancak Sergen Yalçın'ın takımı, gol atmanın da rahatlığıyla oyunu genellikle kendi bölgelerinde kabul etmeyi yeğledi. Zaman zaman birinci bölgeye kadar çekilip Konyaspor'un topla oynamasına izin verdiler. Kaptıkları toplarla pas yaparak çıkmayı denemediler ki, Konyaspor bu anlarda duran top da dahil, gol de bulabilirdi. Guilherme'nin direkten dönen topunun dışında, sadece Fofana ile bir kontratak fırsatı yakalandı.

5_67

11'E 11 OYNANSAYDI NE OLURDU?

Top yüzdeleri Konyaspor'dan yana olsa da daha çok şut atan ve pozisyon bulan taraf, özellikle ilk yarıda çok iyi oynamamasına karşın Yeni Malatyaspor oldu. Akıllara “Konyaspor 10 kişiyle böyle oynuyorsa 11'e 11 nasıl olurdu?” soruları geldi. Ancak bu durumun, skorun 1-0 olmasından kaynaklanma ihtimali de gözardı edilmemeli. İkinci bölgenin kapatılıp Konyaspor'un topla oynamasına izin verilmesi bir taktik ürünü olması da mümkündü. Biraz daha geriye çekilip risk alınmadı. Lakin, soyunma odasında Sergen Yalçın'ın ikazlarının sert olduğunu tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek. Robin Yalçın'ın ikinci golü de erken gelince Sergen Hoca'nın en çok istediği şey gerçekleşmiş oldu.

6_42

SERT, KIRAN KIRANA BİR MAÇ OLDU

Tabir yerindeyse çok sert, kıran kırana bir maç oldu. 10 kişi oynasa da 20-35'inci dakikalar arasında oyunun kontrolü Aykut Kocaman'ın talebelerindeydi. Daha çok alan kapatmaya ve mücadele etmeye çalışan ekip Konyaspor'du. Eksik oluşlarını ise “ligin en çok koşan” takımı unvanıyla da dezavantajdan çok avantaja çevirmeye çalıştılar. Öyle ki, Süper Lig ortalaması 108 kilometrelerdeyken Konyaspor'un 110-115 km'ye çıktığı gerçeği de ortadaydı. Dirençli bir takım olması, Konyaspor'un uzunca vakit ayakta tuttu. Ama çok önemli ayaklara sahip olan Malatyaspor'a karşı 90 dakika boyunca eksik oynayınca yoruldular...