dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64611.551$

KAPLAN, DİREKTEN DÖNDÜ!

08 Nisan 2021, Perşembe 19:38

 

 

  • Yeni Malatyaspor'da hangi futbolcu sakattı?
  • Covid-19'a yakalanan oyuncular kimlerdi?
  • Zimbabweli stoper, neden forma giyemedi?
  • Tedavisi tamamlanan hangi futbolcu kadroya girdi?
  • Golü atan Kaplan, bu sezon kaçıncı sayısına ulaştı?
  • Kaplanlar, 33'üncü haftada kime konuk olacak?
  • İrfan Buz, Fenerbahçe'den kimin ile sohbet etti?
  • Maç sonundaki fotoğraf, bize neler söylüyor?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

Yeni Malatyaspor, 2019-20 sezonundaki en kötü rekorunu egale etti! 33'üncü haftada, konuğu Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Sarı-Siyah-Kırmızılıların, Süper Lig'deki galibiyet hasreti bir kez daha 12 maça çıktı. Bu süreçte 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetlik performans sergilendi. Rakibin direkten dönen iki topunda Ertaç Özbir, son andaki müthiş kurtarışlarıyla kalesinde adeta devleşti. 33 puanla 15'inci basamakta olan Kaplanlar,  12 Nisan'da Kasımpaşa'nın misafiri...

A_212

KADRODA TAM SEKİZ EKSİK

Malatya'daki 2-2'lik Gaziantep FK beraberliğinde, 88'de Kenan Özer'e attığı dirsekle oyundan ihraç edilen Zimbabweli Teenage Hadebe kırmızı kart cezası nedeniyle, Başakşehir'deki 3-1'lik yenilginin akabinde, yine yoktu. Lifi yırtılan ve tedavisi süren Olcay Şahan forma giyemedi. Koronavirüs testleri “pozitif” çıkan Kongolu Jody Lukoki, Kubilay Kanatsızkuş, Umut Bulut, yedek file bekçileri Murat Akşit ve Eray İşcan'a, Ahmed Ildız ile Erkan Kaş da eklendi. Sakatlığını atlatan Zeki Yavru ise yedek soyundu.

B_162

İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

İrfan Buz, Başakşehir randevusunun ilk 11'ine göre; Fenerbahçe önünde iki değişiklik yaptı. Covid-19'a yakalanan Ahmed'in yerine İskoç Stevie Mallan'a güvendi. Abdulsamed Damlu, eldivenleri Ertaç Özbir devretti.

C_92

SAHA DİZİLİŞİ: 4-4-2

4-4-2 oyun sisteminde, kalenin sahibi Ertaç oldu. Geri dörtlüde sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Semih Kaya ve Mısırlı Karim Hafez ter döktü. İkinci bölgede yine sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Mallan, Ganalı Afriyie Acquah ve Fildişi Sahilili        Moryke Fofana izlendi. Santrforda Ganalı Benjamin Tetteh ile Adem Büyük gol aradı.

D_59

İSİM SPONSORLUĞU YARADI

Yeni Malatyaspor, kripto para işlem platformu “Helenex”in isim sponsorluğundaki ilk sınavını, Sarı-Lacivertlilere karşı verdi. İlk bölümde Emre Belözoğlu'nun öğrencileri, ön alanda baskı yaparak, pasla ön tarafa çıkmaya çalışan ev sahibini hataya zorlama çabasındaydı. Ancak oyun, sık sık çalan faul düdüklerinden ötürü durdu. Bu da temponun hayli düşmesine yol açtı.

E_37

WALLACE VE ACQUAH'IN BARAJ İLE İMTİHANI!

15'te sol kanattaki Valencia, ceza sahasının soluna doğru sokuldu. Wallace ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Tehlikeli bir noktadan kazanılan serbest atışı Valencia kullandı ve topu, Ertaç'ın barajdaki arkadaşlarıyla kapattığı yakın köşeden ağlara gönderdi. Baraj kuran dört Yeni Malatyasporlu futbolcudan Wallace ile Acquah'ın, tam vuruş anında aralarını açması ve bunun sonucunda da meşin yuvarlağın rahatça kaleye yol alması şaşırtıcıydı! Çünkü aynı ikili, 6 Mart'ta Denizli'de 3-2 kaybedilirken de barajı bozmuş, Hugo Rodallega'ya ikramda bulunmuştu! 

F_22

FOFANA İŞARET FİŞEĞİNİ YAKTI

20'te Tetteh, sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Adem'i topla buluşturmak istedi; ama Fenerbahçeliler araya girdi. Seken topla buluşan Fofana'nın şutunda Serdar, topun kaleye gitmesine olanak tanımadı. Konuk takım paslaşarak oyunu Yeni Malatyaspor yarı alanına yıkma gayretindeydi. 27'de Tetteh'in servisiyle savunmanın arkasına sarkan Fofana, kaleci Altay ile bire birde vuruşunu gerçekleştirse de top, direğin yanından dışarıya çıktı. 

G_30

PRESLİ OYUN...

İlk yarım saat geride kalırken, Kanarya top çevirerek oyunun kontrolünü elinde tuttu. İrfan Buz'un talebeleri ise kendi yarı sahasının ilk metrelerinden itibaren pres yaparak kaptığı toplarla etkili olma uğraşındaydı. 32'de Tetteh'in pasıyla ceza alanı dışında topa sahip olan Mallan, az farkla çerveveyi tutturamadı. 33'te Semih'in kafasıyla müdahalesi başarılıydı ki, İrfan Can'a geçit vermedi. 

100 METRECİ MİSİN FOFANA?

Malatyalıların beklediği ve özlemini çektiği gol, İstanbul'un plakası olan 34'te geldi. Fofana, Fenerbahçe'nin kornerinin devamında, sağdan hızla ileri çıktı. 100 metreci ve bir sprinter edasıyla, topla birlikte rakip ceza sahasına girdi. Arka direğe, soluna çıkardığı topa Mustafa Eskihellaç şık dokundu: 1-1. Bu pozisyonda Fofana'yı kovalayan İrfan Can, Fildişi Sahilili yakalayamazken, köşe vuruşunda en gerideki isim olan Gustavo da topun, Mustafa ile buluşmasına engel olamadı. Kornerde, İrfan Can ile Gustavo'nun hemen önünde yer alan Bright Osayi-Samuel'in koşup koşmama kararsızlığı da çevikliğini konuşturan Mustafa'ya yaradı. 39'da, soldan Valencia ön direğe sert kesti, Hafez ters vuruşunda Ertaç son bir hamleyle topun ağlara gitmesini önledi. 

P_108

ERTAÇ'TAN KRİTİK KURTARIŞ VE DİREK...

52'de, sağdan Hafez'in arka direği düşündüğü kornerde Semih yükselse de Samatta'dan seken top, bir kez daha kornere gitti. Vakit ilerledikçe Fenerbahçe, paslarla Yeni Malatyaspor yarı alanına yerleşti. 56'da Acquah'ın hatalı pasıda Valencia, yay üzerindeki Ozan Tufan'ı gördü. Ozan, Beşiktaş'a attığı gole benzer, sağ ayağıyla köşeye yolladı. Ertaç'ın da parmaklarının ucuyla dokunduğu top, direğe çarpıp oyun alanını terk edince “korner” işaretlendi. 

R_92

VAR “GOL YOK” DEDİ

3'te 2'lik zaman dilimine ulaşıldığında Fenerbahçe, Kaplanların ceza sahasının çevresinde top çevirerek boşluk aradı. Fofana'nın oyundan düştüğünü fark eden İrfan Buz ise devre arası transferlerinden Eric Ndizeye'yi, 66'da sahaya sürdü. Burundili savunmacı böylece, ilk kez resmi bir karşılaşmada Yeni Malatyaspor formasını giymiş oldu. 66'da Pelkas'ın şutunda Ertaç'tan seken topu Valencia tamamlasa da ofsayt bayrağı kalktı. Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrasında da gol, geçersiz sayıldı. 72'de Altay hariç, tüm Fenerbahçeli futbolcular, Yeni Malatyaspor yarı alanındaydı. 

Z_159

TARAFTARDAN ANLAMLI DESTEK

80'de, Yeni Malatya Stadyumu'nun etrafındaki taraftarların “Malatya” tezahüratlarıyla, futbolculara ve teknik heyete kritik anlarda verdiği anlamlı destek, alkışa değerdi. Büyük dedesi Celtic'te boy gösteren, ailesi 4 nesildir futbolcu olan Mallan, yerini 83'te, 2019-20 sezonunda Balıkesirspor'dan tanıdığımız Malili forvet Aly Malle'ye bıraktı. 88'de Adem Büyük kenara, Zeki Yavru yeşil zemine ayak basarken, kaptanlık pazu bandı da Chabeke'e geçti.

N_104

YİNE ERTAÇ, YİNE DİREK

88'de, Sosa'nın hareketlendirdiği Mert Hakan, Valencia'yı gördü. Ekvadorlunun vuruşunda, Ertaç'ın parmaklarının ucuyla dokunduğu top, direğe çarpıp kornere yöneldi. Kaplanlar, bu sezon 19'uncu kez direğe takılan Fenerbahçe'ye kalan sürede boşluk vermedi. En az 5 dakikalık duraklamalar oynanırken, farklı hedefleri olan; fakat benzer heyecanları yaşayan iki teknik adam da galibiyete erişemedi. Süper Lig'de İstanbul ekiplerini ağırladığı son 10 randeunun birinde gülebilen Yeni Malatyaspor (5B 4M 1G), tek galibiyetini Kasımpaşa'dan aldı (2-0).

M_202

İLK YARIDA 3-4 GOLLÜK POZİSYON

Müsabakanın kısa bir özetine gelince... Tetteh güçlü, Adem akıllı, Mustafa ile Fofana çok hızlıydı. Bir başka ifadeyle, Yeni Malatyaspor'un öndeki dörtlüsü, tehditkârdı. Fenerbahçe'nin boşluklarını iyi tespit eden ve açık alanları iyi değerlendiren Yeni Malatyaspor, özellikle ilk yarıda, 3-4 gollük fırsat buldu. Hücumdan geriye dönüşlerde güçlük çeken ve bolca top kaptıran Kanarya'nın bu zafiyetlerinden faydalanan Kaplanlar, rakibinin duran top organizasyonundaki yerleşim hatasını skora çevirmeyi de bildi.

L_135

DAVETİYE ÇIKARAN HATALAR...

4-1-4-1 oyun sistemini benimseyen Emre Belözoğlu'nun forvetteki oyuncuları, arzu ettiği performansı sergilemeyince ve üretken olamayınca, Sarı-Siyah-Kırmızılılar rahatladı. Yine de Semih ile Wallace'ın gole davetiye çıkaran hataları eksik olmadı! İlk devredeki atak yüzdeliklerine bakıldığında şaşırtan istatistikler göze çarptı. Yeni Malatyaspor hücuma, %50'lik oranla sol kanattan, %36,2 ile orta alandan, %13,8 ile sağdan çıktı.

K_166

EN BÜYÜK ARTI, BUZ'UN SOĞUKKANLI TAVRI

İrfan Buz, ikinci 45'te moral ve motivasyon anlamında 1-1'i yeterli görüp, dengeli bir oyunu yeğledi. Fenerbahçe'nin risk alacağını hesaplayan deneyimli teknik direktör, sabırlı davranmanın, pasiflik olarak algılanamayacağı gerçeğini ispatladı. 2 puanlık kaybın, telafi edilebileceğini öngördü. Alman ekolünden gelen; Türkçe, Almanca, İngilizce, Boşnakça, Sıprça ve Hırvatça olmak üzere tam 6 dil bilen Buz'un, bitiş düdüğünün akabinde, Fenerbahçe'nin Arjantinli yıldızı Jose Sosa'yla sohbeti dikkatlerden kaçmadı. Futbolcularını kutlarken, rakibini de tebrik etmeyi unutmayan İrfan Buz'un pozitif görüntüsünün, oyuncularına da güven ve hırs olarak yansıdığı apaçık ortada...