dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2498.3
  • BIST
    9440.8
  • BTC
    64682.49$

Kaplan, eksik de olsa ‘Şahin’ gibi!

10 Kasım 2019, Pazar 14:08

 

SESLİ MAKALE 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, zorlu Göztepe deplasmanından beraberlikle döndü: 1-1. İlk yarıyı yenik kapatan Kaplanlar, 83'te, Gökhan Töre'nin penaltı golüyle, 18 puana yükseldi. PFDK'nın 4 maçtan men ettiği hocası Sergen Yalçın'dan mahrum olan Sarı-Siyah-Kırmızılılarda, takımın başında sahaya, yardımcı antrenörlerden Murat Şahin çıktı. İki futbolcu cezalı, 4 isim de sakattı. Hal böyle olunca İzmir'e sadece 17 kişiyle giden Malatya temsilcisi, tüm olumsuzluklara karşın yüzde 62'ye 38'lik topla oynama üstünlüğüyle de dikkati çekti. Milli aranın ardından 24 Kasım'daki misafir, Fenerbahçe olacak...   

14_10

JAHOVIC'E HEM SEVGİ HEM ELEŞTİRİ

Göztepe'deki randevu BtcTurk Yeni Malatyaspor'un golcüsü Adis Jahovic açısından ayrı bir anlam taşıyordu. Rus Krylya Sovetov'dan İzmir ekibine 2016-17'de transfer olan Makedon forvet, 2017-18'i de Ege'de geçirmiş, sonraki iki sezon Konyaspor'da oynamıştı. Yetenekli futbolcuyla, Bornova Stadı'nda, bazı Göztepeli taraftarlar, telefonlarının kameralarıyla özçekim yaptı. Müsabaka sırasında ise toplam 7 bin 669 rakamına ulaşan Göztepe tribünlerin bir kısmından Jahovic'e yönelik olumsuz sloganlar yükseldi.

13_14

SERGEN HOCA VE İKİ FUTBOLCU CEZALI

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da eksiklikler can sıktı. Kasımpaşa'daki 2-2'lik beraberlik günü Halis Özkahya'nın kırmızı kart gösterdiği teknik direktör Sergen Yalçın yoktu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'nın 4 maçla cezalandırdığı genç teknik adamın yerine takımın başında sahaya, yardımcı antrönerlerden Murat Şahin çıktı. Kasımpaşa'da 77'de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan ihraç edilen Robin Yalçın, Göztepe'ye karşı forma giyemedi. Yine Kasımpaşa'daki mücadelenin sonlarında, bu sezon gördüğü 4'üncü sarı kart yüzünden cezalı duruma düşen Sakıb Aytaç da ter dökemedi.

12_16

DÖRT KAPLAN'A SAKATLIK ENGELİ

Tunus Milli Takımı'yla 12 Ekim'de çıktığı 0-0'lık Kamerun karşılaşmasında sol 8. kaburgası kırılan Ghaylen Chalali, kondisyoner eşliğinde koşulara başlasa da İzmir'e götürülmedi. Asıl sürprizler ise Fildişi Sahilili Moryke Fofana ile Kongo asıllı Fransa doğumlu Thievy Bifouma cephesinde yaşandı. Kasımpaşa'da 68'de yerine girdiği Bifouma gibi Fofana da boy gösteremedi. Bu iki isme, Rahman Buğra Çağıran'ın sağlık problemi de eklendi.

11_21

MURAT ŞAHİN'DEN 3 DEĞİŞİKLİK

Kaplanlar, cezalılar ve sakatlıklardan ötürü İzmir'e ancak 17 futbolcuyla gelebildi. Murat Şahin, Kasımpaşa'dan 1 puanla dönen kadronun ilk 11'inde zorunlu olarak 3 değişikliğe gitti. Cezalılar Sakıb ve Robin Yalçın ile sakatlanan Bifouma'dan yararlanamayan Murat Hoca, bu öğrencilerinin yerine sırasıyla Erkan Kaş, Murat Yıldırım ve Gökhan Töre'ye güvendi.

10_23

KAPLANLARIN KADROSUNDA SADECE 17 KİŞİ!

4-2-3-1 dizilişinde kalenin sahibi her zamanki gibi Beninli Fabien Farnolle oldu. Savunmanın solunda Erkan Kaş, sağında Faslı Issam Chebake seyredildi. Stoperin solunda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağında Mustafa Akbaş vardı. Bu dörtlünün hemen önündeki Ganalı Afriyie Acquah'a, bu kez Murat Yıldırım eşlik etti. Bu ikilinin ilerisinde, ortada Mitchell Donald, Hollandalının sağında Brezilyalı Guilherme, solunda Gökhan Töre'ye izlendi. Hücum hattını Makedon Adis Jahovic parselledi.

9_112

GÖKHAN TÖRE İLK KEZ İLK 11'DE

Gökhan Töre, BtcTurk Yeni Malatyaspor formasıyla bu sezon ilk defa ilk 11'de yeşil zemine ayak bastı. Sergen Yalçın dönemiyle birlikte pek fazla süre alamayan Murat Yıldırım ise kaptanlık bandını taktı. 17 kişinin adının yazdığı esame listesini Ufuk Ceylan, Ekvadorlu Arturo Mina, tedavisi tamamlanan Yiğithan Güveli, Özer Özdemir, Ahmed Ildız ve Eren Tozlu tamamladı.

8_87

ERKAN KAŞ HENÜZ OYUNDA DEĞİL!

Sakıb'ın yokluğunda sol bekte görülen Erkan Kaş'ın henüz yeterli seviyede olmadığı yenilen golde iyice gün yüzüne çıktı. Çünkü Erkan, 9'uncu dakikada Stefano Napoleoni'yi seyre daldı (!), enerjisini de pozisyon devam ederken elini kaldırıp “Ofsayt” diye bağırarak harcadı. O bakarken Napoleoni, savunma arkasına sarkan Soner Aydoğdu'ya pasını attı. Soner'in arka direğe asistinde Serdar Gürler skoru 1-0'a taşıdı.

FARNOLLE'DEN PUANLIK KURTARIŞ

Hemen her 90 dakikada puanlık kurtarışlara imza atan Farnolle, yine birçok Göztepe atağını savuşturdu. 13'te Napoleoni'nin uzak köşeye, sağına yolladığı meşin yuvarlağı müthiş bir refleksle adeta boyunu uzatarak tokatladı. Kaplanların ilk yarıdaki tek isabetli şutu 16'daydı. Jahovic'in ceza alanı sağ çaprazından şutunda Beto dikkatliydi. İlk korner atışını ise 19'da Gökhan Töre kullandı.

7_53

GASSAMA İLE SERDAR GÜRLER'E YAKIŞMADI

39'da Acquah'a, Arda Kardeşler'in cebinden çıkan sarı kart hatalıydı. Bu pozisyonda asıl, üzerine bastığı top yüzünden sağ ayağı kayan Ganalı'ya Cameron Jerome müdahalede bulundu! Lamine Gassama'nın, arkadaşı Jerome'a yerden kalkmaması yönündeki telkini ise yakışıksızdı. Benzer bir hadise 43'te vuku buldu. Gökhan Töre'nin soldan ortasında Göztepeliler tehlikeyi savuşturdu; ancak topsuz alanda Serdar Gürler, Erkan ile fiziki mücadelesinde kendini bilinçli olarak çimlere bıraktı. Uzunca bir süre çığırtkanlık (!) yapsa da hakem oralı olmadı. Aynı Serdar, 44'te Mustafa Akbaş'a el ense çekip vurdu, Farnolle geçit vermese de “Faul” kararı çok gecikmedi.

ÇAĞDAŞ HOCA'YA SARI KART YAPTIRIMI

İlk devrenin sonuna 5 dakika eklenmesinin nedeni, oyunun sıkça fauller sebebiyle kesilmesiydi. Topu Yeni Malatyaspor'a bırakan Göztepe, daha çok etkili olan taraftı. Özellikle Andre Castro, Gassama ve Serdar üçlüsü sivrildi. Sergen Yalçın'ın yardımcılarından Çağdaş Atan, ilk 45'in sonunda Arda Kardeşler'e yoğun şekilde itiraz edince sarardı!

6_53

HAMLELER, KAPLAN'I HAREKETLENDİRDİ

Pas alamayan Guilherme, üçte birlik zaman dilimi geçilirken geriye kadar gelip top olmak için yoğun çaba harcadı. Öyle ki bir Göztepe akınında çok kritik bir hamleyle, yerden kayarak Jerome'daki topu faule başvurmadan kapmayı başardı. Vasatı aşamayan Donald, 66'da Eren Tozlu'nun elini sıktı. Hadebe yerinde sarı kartlarına bir yenisini, hareketlenen Serdar'ı durdurarak 71'de ekledi. Murat Yıldırım varlığını hissettiremeyince 73'te Ahmed Ildız'a gün doğdu. 

4_135

TÖRE'NİN İLK GOLÜ PENALTIDAN...

78'de Göztepe defansının arkasına atılan pasla Eren, rakip oyuncunun temasıyla düştü. Penaltı beklentisine rağmen hakem “Devam” dedi ve köşe gönderini işaretledi. Bu bölümde gol müjdelendi. 79'daki kornerde Eren yükselip kafayı vurdu. Berkan Emir topu adeta kucaklayınca Arda Kardeşler, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesine başvurdu, ardından beyaz noktaya koştu. Gökhan Töre, Beto'yu ters köşeye gönderirken top sol direğin dibine çarpıp ağlarla buluştu: 1-1. Tecrübeli futbolcu böylece, BtcTurk Yeni Malatyaspor'daki ilk golünü de atmış oldu.

2_452

DİREKLER, 3 PUANA İZİN VERMEDİ

87'de Gökhan Töre neredeyse galibiyet sayısını kaydediyordu. Sambacı Guilherme'nin muhteşem servisinde sağdan ceza sahasına giren Töre, sağı ayağıyla sert vurdu, top önce sol, sonra sağ direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. 88'de Göztepe hızla ileriye çıkarken rakibini faulle durduran Erkan Kaş belki sarı kart yaptırımına uğradı; ama ilk goldeki hatasını bir nebze telafi etmesini bildi.

1_637

EKVADORLU MINA, 49 GÜN SONRA...

90'da Gökhan Töre kenara gelirken, Mina uzun aranın akabinde formasına kavuştu. 22 Eylül'de, Malatya'daki 1-1'lik Galatasaray beraberliğinde 1 dakika ter döken Ekvadorlu stoper, yine benzer bir süre alsa da tam 49 gün sonra yeşil zemine ayak bastı. Zorlu sınavın bitiminde tartışan Göztepeli Alpaslan Öztürk ile Eren Zorlu, Arda Kardeşler tarafından 87. dakikanın ardından ikinci sefer sarı kartla cezalandırıldı. Sinirlerine bir türlü hâkim olamayan iki futbolcu da kırmızı kart gördü.