dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70796.14$

KAPLAN, HATAY’DA ISINDI

20 Ocak 2021, Çarşamba 16:37

 

 

 

  • Yeni Malatyaspor'da dört futbolcu sakat
  • Perulu yıldız ile deneyimli stoper gitti
  • Malatya'da kazanan 11'de iki değişiklik
  • Hamza Hoca'nın oyun taktiği şaşırtmadı
  • Jeneriklik bir vuruş yapan Zeki, kaçıncı golünü attı?
  • Kaptanın kaçırdığı penaltı neden tekrarlandı?
  • Adem Büyük, kaçıncı penaltı golünü attı?
  • 90+11'de direkten dönen şans topu...
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Yeni Malatyaspor, üst üste ikinci galibiyetini Hatay'da aldı: 1-2. Zeki Yavru'nun harika frikik golüyle öne geçen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, tekrarlanan penaltıda, ilk atışı kaçıran Adem Büyük ile rahatladı. 87'deki Boupendza golü, sadece avaraja yansıdı. 27 puana yükselen Kaplanlar, 24 Ocak'ta, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda elendiği Galatasaray'ı misafir edecek... 

A_22

DÖRT FUTBOLCU SAKAT

Malatya'daki 4-1'lik Çaykur Rizespor galibiyetinde arka adalelerinden sakatlanan Semih Kaya ile Fildişi Sahilili Moryke Fofana yoktu. Olcay Şahan ile Ganalı Benjamin Tetteh tedavideydi. Disiplinsiz davranışları yüzünden, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun raporuyla, yönetim tarafından kadro dışı bırakılan Perulu Christian Cueva'nın yanı sıra, stoperlerden Murat Akça ile de yollar ayrıldı.

B_15

HAMZA HOCA'DAN, İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Hatayspor deplasmanında, Rize zaferinin 11'inde iki değişikliğe gitti. Semih ve Fofana'dan faydalanamayan tecrübeli hoca, bu öğrencilerinin yerine, Ganalı Afriyie Acquah ile Mısırlı Karim Hafez'e güvendi.

C_12

OYUN SİSTEMİ: 4-2-3-1

4-2-3-1 dizilişinde, kaleye her zamanki gibi Ertaç Özbir geçti. Geri dörtlüde sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Zimbabweli Teenage Hadebe ve Hafez vardı. Burundili Youssouf Ndayishimiye ile Acquah, bu isimlerin hemen önündeydi. Hücum hattı yine sağda sola; Zeki Yavru, Kubilay Kanatsızkuş ve Adem Büyük'ten oluştu. Santrforda Umut Bulut boy gösterdi.

D_13

UMUT, ZOR OLANI YAPTI

Zorluğu öngörülen karşılaşma, aslında kolay olabilirdi. Kaleci Akın Alkan'ın hatalı geri pasında Umut, takımını kritik randevuya golle başlatamadı. Ruben Ribeiro'nun kendisini engelleme çabalarını umursamadan, düşerken şutunu attı; ancak top soldan auta gitti.

ADEM BÜYÜK ACILAR İÇERİSİNDE

16'da Adem Büyük korkuttu. Isaac Sackey  ile mücadelesinde sol ayağını yere ters basan kaptan, bir süre yerden kalkamadı. Hatayspor'un devamındaki atağı ofsayt ile kesilince Ramazan Keleş, hemen deneyimli oyuncunun yanına koştu. Acılar içerisinde kıvranan Adem, sağlık ekiplerinin müdehalesininin ardından ayağa kalkabildi. Bu molayı fırsat bilen Hamza Hamzaoğlu ise bazı talebelerine uyarılarda bulundu.

E_15

RAKİBİN ÇİZGİDEN ÇIKARDIĞI TOP...

34'te, Adem'in klas pasında soldan topla iyi çıkan Kubilay Kanatsızkuş ceza alanına girdi ve Umut destek verse de Ribeiro'nun presinde ısrarla ayakta kalıp sol çaprazda çerçeveyi yokladı. Akın, üzerine doğru gelen topu yumrukladı. 37'de, soldaki kornerde Hafez havalandırdı. İyi sıçrayan Youssuf'un kafasında, ev sahibinin kaptanı Mesut Çaytemel, sağ kale direğinde durup kafayla çizgiden çıkardı.

F_8

BÖYLE PENALTI ZATEN OLMAZDI!

39'da Acquah, tam başlama noktasında dirseğini bilinçli olarak Mame Biram Diouf'un yüzüyle buluşturunca sarı kartla cezalandırıldı. Diouf  40'ta soldan kesti, ceza sahasına giren Aaron Boupendza ile Chebake'nin çekişmesinde Hataysporlular penaltı beklentisi içerisine girse de istedikleri olmadı!  Ramazan Keleş, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin akabinde “Devam” dedi.

KUBİLAY, PABLO'YA TAKILDI

42'de Mesut, uzaklardan ve Kubilay önünde set olmasına rağmen sol ayağıyla şansını denedi. Soluna adeta uzayan Ertaç'tan mükemmel ve güven veren bir kurtarış izlendi. 43'te Acquah'ın koşu yoluna bıraktığı Hafez soldan kesti. Pablo, Kubilay'dan önce davranıp Kaplanlara gol şansı tanımadı.

R_3

ERTAÇ ÖZBİR KORKUTTU

45+2'de Hadebe kendisini sarartan (!) olaya imza attı. Rakibinin kaçmasını önlemek için ellerinden yardım aldı. 45+3'te, Mesut'un serbest vuruşunda Diof ile Ertaç birlikte yükseldi. Çarpışmayla çimlere serilen Ertaç, tedavisinden sonra oyuna devam edebildi.

S_2

ZEKİ'DEN, 95 GÜN SONRA GOL

53'te, ceza alanı dışında, hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta, topun başına Zeki geçti. Daha önce oynadığı kulüplerde bu tür topları çok iyi kullanan isimlerin gerisinde kalmıştı ki, bu kez Adem de yanı başındaydı. Altı kişilik Hatayspor barajanı umursamayan ve muhteşem bir vuruş gerçekleştiren Zeki, Akın Alkan'ın sağına “90” diye tabir edilen yere bıraktı: 0-1. 17 Ekim 2020 tarihinde Konya'daki 1-1'lik beraberlikte fileleri sarsan başarılı oyuncu, 95 gün sonra jeneriklik gollerinden birisini daha atarken çok gururluydu.

P_4

ART ARDA POZİSYONLAR...

56'da Adem, solundan hızla çizgiye inen Hafez'i gördü. Onun yerden sert pasında Kubilay skoru değiştiremedi. 64'te arka arkaya pozisyonlar seyredildi. Hafez'in servisinde altıpasta topu kontrol eden Umut Bulut'a Pablo geçit vermedi. Sonlanmayan atakta Zeki de neticeye ulaşamadı. 65'teki köşe atışında Wallace sert bir şut attı; ama top, az farkla yandan auta çıktı.

‘VAR'IN UYARISIYLA GELEN PENALTI

70'te Umut, Popov'a sırtı dönükken Kubilay'ı gördü. Kubilay, Sackey'den söktüğü topu sol ayağının dışıyla aşırtmak istedi; fakat yerden seken meşin yuvarlak Pablo'nun elleriyle temas etti. VAR'ın uyarısıyla kenardaki monitöre giden hakem, tekrarı izledi. Pablo'nun sağ kolunun fazla ve isteyerek açıldığına hükmedince beyaz noktayı işaretledi.

H_7

“ADEM ‘BÜYÜK' FIRSAT KAÇIRDI” DERKEN...

73'te Adem Büyük, topu kendi soluna, Akın'ın soluna yollarken penaltıdan yararlanamadı. Direkten dönen topu Mesut Çaytemel kornere attı. 76'da, atışın kurallar dahilinde kullanılmadığı gerekçesiyle VAR devreye girdi. Ramazan Keleş tekrar kararı verdi. Çünkü Adem topa vurduğunda birçok oyuncu, ceza sahasına çoktan adım atmıştı. Adem bu defa ortaya doğru çok sert ve düzgün vurdu. 2021'deki ilk golünü kaydeden kaptan, aynı zamanda 6'ncı penaltı sayısına erişti. 23 Aralık 2020'de, Antalya'dan 1-1 ile dönülen günden 28 gün sonra da “Gol”le tanıştı.

BÖYLE GOL YENMEZ!

87'de Kamara, sağ kanattan ceza alanına girdi ve son çizgide Hadebe'yi çalımlayıp içeriye çevirdi. Boupendza, önünde Wallace ayak koymayı planlasa da Süper Lig'deki 13'üncü golünün sevincini yaşadı. Defanstaki kalabalığa karşın, rahat tavırlı futbolcular ve böyle basit bir golün yenilmesi yakışmadı!

G_10

DİREKTEN DÖNEN İKİ PUAN...

84'te Ahmed Ildız-Zeki ve Mustafa Eskihellaç-Acquah hamleleri, ikinci bölgede direnci artırmaya yönelikti. Arjantinli Fernando Zuqui-Kubilay değişikliği ise vakit geçirme fikrinin ürünüydü. Selim, 90+9'da soldan havalandırdı. Kamara ile Adem'in hava topu mücadelesinde Hatay cephesinden penaltı itirazı gelse de hakem, Yeni Malatyaspor lehine “Faul” dedi. 90+11'de Soner'in havadaki volesinde top, Ertaç'ın solundaki direkte patladı! Sonlardaki aksiyon ve heyecan görülmeye değerdi....

T_1

BİTİRİM ÜÇLÜ!

Kısa bir yoruma gelirsek... Hataylılar için artı 6 derecelik sıcaklık soğuk gibi gelse de futbol açısından iyi bir hava vardı. Kaplanlar özellikle, Umut ve Kubilay ile kenarlardan ulaşan destek ile etkili olmaya çalıştı. Adem topu ayağına her aldığında bu ikili, süratle ceza sahasına yöneldi. Umut, Kubilay ve Adem üçlüsü, birbirlerine yakın oynadıklarında Hatayspor'u çok güç durumlarda bıraktı. Özellikle ilk yarıda birçok pozisyona girildi. Lakin oyun o kadar çok durdu ki, bu da tempoya negatif yansıdı...