dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2424.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64267.61$

KAPLAN İKİ ATTI, BİR ALDI!

26 Şubat 2021, Cuma 17:22

 

 

 

  • Takımın başında kim sahaya çıktı?
  • Kaptan neden forma giyemedi?
  • Ganalı orta saha sarı kart cezalısı
  • İlk 11'te tam beş değişiklik!
  • Oyun sistemi şaşırttı
  • Yeni Malatyaspor'da kim kırmızı kart gördü?
  • Ganalı santrfor, bu sezon kaçıncı golünü attı?
  • Ertaç Özbir'in şanssız günü...
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 27'nci haftasında konuk olduğu Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Kaplanlar, Semih Kaya'nın 21'nci dakikada gördüğü kırmızı kart ile şoka uğradı. Ganalı santrforu Benjamin Tetteh ile ilk yarıyı üstün tamamladı. Kaleci Ertaç Özbir'in yanlışlıkla kendi kalesine attığı golle yıkılan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Ayite ihraç edilince oyuncu sayıları eşitlense de kazanamadı. 31 puanla 13'üncü sırada olan Yeni Malatya, 2 Mart'ta Beşiktaş'ı ağırlayacak.

M_139

BAYRAĞI, ALİ RAVCI DEVRALDI

2-0 öndeyken İttifak Holding Konyaspor'a 3-2 mağlup olununca, son dönemdeki kötü neticelirin de yansımasıyla, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrılmıştı. 29 maçta 10 galibiyet, 10 yenilgi ve 9 beraberlik içeren bu performansı yeterli görülmeyen Hamzaoğlu'nun yerine bayrağı, sportif direktör Ali Ravcı devraldı.

N_69

ADEM BÜYÜK VE ACQUAH CEZALI

Konyaspor hezimetinin bitiş düdüğünün ardından, resmi güvenlik görevlisine yönelik hakareti nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı (FDT)'nin ilgili maddeleri uyarınca bir resmi müsabakadan men edilen kaptan Adem Büyük yoktu. Aynı gün, hava topunda Jevtovic ile dirseğini buluşturunca sarı kart yaptırımına uğrayan ve cezalı duruma düşen Ganalı Afriyie Acquah da forma giyemedi.

O_23

İLK 11'DE BEŞ DEĞİŞİKLİK

Ali Ravcı, Konyaspor'a 3-2 kaybettiklerinde, Hamza Hoca'nın tercih ettiği ilk 11'de ikisi zorunlu, toplam beş değişikliğe gitti. Adem ve Acquah'tan yararlanamayan Ravcı; Umut Bulut, Abdulsamed Damlu ve Kubilay Kanatsızkuş'u yedek soyundurdu. İlk 11'in yeni yüzleri; Ertaç Özbir, Zimbabweli Teenage Hadebe, Ahmed Ildız, Mustafa Eskihellaç ile devre arası tranferlerden İskoç merkez orta saha Stevie Mallan oldu.

P_34

SAHA DİZİLİŞİ: 4-1-4-1

4-1-4-1 dizilişinde, eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Geri dörtlü sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Semih Kaya ve Hadebe'den oluştu. Onların önünde Zeki Yavru boy gösterdi. İkinci bölgede sağdan sola; Mustafa, Ahmed, Mallan ve Mısırlı Karim Hafez oynadı. En ileri uçta Ganalı Benjamin Tetteh boy gösterdi.

R_28

KAPLAN ÇOK HIZLI BAŞLADI

Ali Ravcı yönetimindeki Yeni Malatyaspor, hızlı başladı. 5'te Tetteh heyecanlandırdı. Arda Kızıldağ ile ikili mücadelesinde yardımcı hakem bayrağını kaldırıp beklerken, pozisyonun ofsayt olduğu belirlendi. 7'de Tetteh sağdan kesti, Ahmed altıpasta çerçeveyi tutturamadı. 9'da Mallan'ın mesafeli şutunda Nordfeldt güçlükle çeldi, Tetteh tamamlamak üzereyken kale önünde savunma tehlikeyi korner ile uzaklaştırdı. 10'da Mustafa uzaktan şansını denese de meşin yuvarlak, Nordfeldt'in uçtuğu sağından auta gitti.

S_18

SEMİH'E ÖNCE SARI, SONRA KIRMIZI

Seyir zevki sunan keyifli randevuda, iki takım da istekli ve arzuluydu ki, temaslı bir oyun izlendi. 19'da Candeias'in kafa pasında Semih, epey havaya kaldırdığı sol ayağı ile Ayite'nin karın bölgesine vurunca Alper Ulusoy, sarı kartına başvurdu. Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın uyarısıyla tekrara kenardaki ekrandan bakan Ulusoy, beden diliyle sarı kart iptalini işaret etti. Sol cebindeki kırmızı kartını Semih'e gösterdi. Atağı “bariz gol şansı” olarak değerlendirdi ki, birkaç metre geride Chebake'in koşusu vardı. Semih 22'de oyundan çıkarken, sportmence bir hareket ile hakeme elini uzattı!

T_12

ALİ RAVCI'DAN TAKTİKSEL HAMLE

Ali Ravcı çareyi oyun sistemini değiştirmekte buldu. Mallan biraz daha geriye, Zeki'nin yanına geldi. Kanatların sağına Ahmed, soluna Mustafa geçti. Özellikle Candeias'ın kullandığı rakibin sağ tarafı, yani Kaplanların Hafez ve Hadebe ile doldurduğu solu çok aksadı. Candeias'ın 29'da servisinde içerideki Soner Dikmen vurdu, Chebake son anda gole izin vermedi.

V_9

TETTEH'TEN BU SEZONKİ 3'ÜNCÜ GOL

34'üncü dakakada büyük bir mutluluk tablosu hâkimdi. Gençlerbirliği kornerinde arka direkte Zeki Yavru kafasını çalıştırdı. Akabinde Mustafa, Kırmızı-Siyahlı yarı alanına dek topu taşıdı ve yanındaki Tetteh'i düşündü. Halil İbrahim Pehlivan'ın presine karşın güçlü fiziğiyle ayakta kalan Ganalı, tam dengesini kaybedip düşerken Nordfeldt'i üzdü: 0-1. Yıldız forvet, bu sezon Süper Lig'deki 3'üncü golünü attı. Futbolcuların sevinç yumağı görülmeye değerdi. Ali Ravcı doğal olarak gururluydu.

Z_83

ŞANS ANI, TOP DİREKTE...

40'ta Johansson, göğsüyle kontrol ettikten sonra ceza alanı dışından sert bir şut gönderdi. Ertaç'ın temas edemediği top, üst direkte patladı! Vakit ilerledikçe Gençlerbirliği, Nordfeldt dışında, oyunu tamamen Yeni Malatya yarı alana yıktı. Direnci artırmayı planlayan Ravcı, soyunma odasından dönüşte Mallan-Umut hamlesini yaptı. İkinci yarıda güneş yüzünü göstermeyince hava da Ankara'da kısmen soğudu.

X_14

ERTAÇ ÖZBİR'İN ÜZÜNTÜSÜ

49'da Mustafa hızla hücuma çıktı ve sağdan hareketlenen Tetteh'e bıraktı; ancak sağ çapraza kadar inen Ganalı, istediği vuruşu gerçekleştiremedi. 60'ta Başkent buz kesti! Ayite uzaktan sert vurdu, top önce sol kale direğine, sonra kurtarış için sağına uzanan Ertaç Özbir'in sırtına çarparak ağlara gitti: 1-1.

Z_84

GENÇLERBİRLİĞİ DE 10 KİŞİ KALDI

71'de yüzleri güldüren bir gelişme yaşandı. Süratle ileriye yönelen Hadebe'yi tam da santra noktasında arkadan çelme takarak düşüren Ayite, ikinci sarıdan kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi. Faulü bariz şekilde ortadaydı ki, VAR bile devreye girmedi ve futbolcunun kendisi de hiçbir itiraza gerek duymadı. İki ekibin yeşil zemindeki oyuncu sayıları eşitlenince tempo da arttı.

Y_13

MUSTAFA'DAN İYİ ÇIKIŞ, KÖTÜ VURUŞ

76'da, Mehmet Altıparmak'ın çalıştırdığı Gençlerbirliği defansındaki boşluktan yararlanan Mustafa; Halil İbrahim, Piris ve Polomat'ı peşine taktı. Nordfeldt ile bire birde kalırken, topu az farkla soldan dışarıya yolladı. 74'te Hafez'in köşe atışında Umut iyi yükseldi; ama kafa vuruşunu kendisi de beğenmedi.

V_10

TEKNİK HEYETE SARI KART!

82'de, teknik heyetten Hakan Çalışkan sarı görürken, hakemin bu kararına pek bir anlam verilemedi. 88'de Kosovalı Jetmir Topalli görevi, günün en verimli oyuncusu Mustafa'dan devraldı. 90'da Arjantinli Fernando Zuqui, Ahmed ile yer değişti. 90+6'da Hadebe'nin, Ertaç'ın önündeki kritik müdahalesi, bir puanda önemli bir rol oynadı.

U_4

ALKIŞLANACAK MÜCADELE

Müsabakanın kısa bir yorumuna gelirsek... İki taraf için de kırılma maçıydı. 20'nci basamaktaki Gençlerbirliği'ne karşı kapalı oynayan Yeni Malatya, yine kontratakları yeğledi. Erken yenilen gol, oyun planına olumsuz yansıdı. Yaklaşık 70 dakika boyunca deplasmanda eksik kalmak, büyük sıkıntılara yol açtı. Özellikle ilk devrede baskıya maruz kalındı. Futbolcuların alkışlanacak savaşçı kimliği ile üç puanı haneye yazdıracak fırsatlar da yakalandı.

T_13

KENETLENME ZAMANI

Herkesin kabul ettiği üzere futbol, enteresan bir oyun. Hayli kötü günler geçirebilirsiniz; fakat birkaç maç üst üste kazadığınız takdirde her şey bir anda farklılaşır. Bunun için de sadece daha çok çalışmak gerekiyor. Kaplanların önünde “final” diye nitelendirilebilecek 15 karşılaşma var. Şimdi kenetlenme zamanı...