dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2303.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70861.92$

KAPLAN, KÖŞEYİ DÖNDÜ!

25 Ekim 2020, Pazar 13:26

 

 

 

  • Yeni Malatyaspor'da iki yıldız sakat
  • Tedavisi tamamlanan iki isim yedek soyundu
  • Koronavirüsü yenen Mısırlı ilk 11'de başladı
  • Yeni transferlerden 7'si, 11'de forma giydi
  • Hamzaoğlu'ndan ilk 11'de üç değişiklik
  • Hamza Hoca'dan şaşırtan saha dizilişi
  • Tecrübeli stoperden 1 yıl sonra gol
  • 1,90'lık dev santrfordan ilk gol
  • Ganalı Acquah, kaptanlık bandını neden attı?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Yeni Malatyaspor, misafiri Gençlerbirliği'ni, Başkent'e eli boş yolladı: 2-1. Eski Kaplan Murat Yıldırım'ın golüyle geriye düşen Sarı-Siyah-Kırmızılılar pes etmedi. Oynanan futbol taraftarlara keyif verirken, goller de iki köşe atışından geldi. Semih Kaya ile beraberliği yakalayan Hamza Hamzaoğlu'nun Kaplanları, Kubilay Kanatsızkuş ile galibiyete uzandı. Süper Lig'in 6'ncı haftasında 8 puana ulaşan Yeni Malatya, 1 Kasım'da Beşiktaş deplasmanına çıkacak.

E_66

ADEM BÜYÜK VE CHEBAKE SAKAT

Konya'daki 1-1 neticelenen maçtan önce ısınırken sakatlanan Adem Büyük'ün yanı sıra, Faslı Issam Chebake'nin muayene ve tetkiklerinde uyluk arkalarında adale zorlanması tespit edildi. Her iki futbolcunun da 1-3 hafta arası sahalardan uzak kalması öngörülüyor. Milli takımlarından sakat dönen Kongolu Jody Lukoki ile Burundili Youssouf Ndayishimiye antrenmanlara katılsa da yedek soyundu.

F_33

KORONAYI YENEN HAFEZ KADRODA

Covid-19 testlerinde pozitif vakaya rastlanan ve ev izolasyonuna alınan kaleciler Ertaç Özbir ve Murat Akşit ile Bülent Cevahir kadroda yine yoktu. Aynı sebepten Konya'ya götürülmeyen 4 futbolcudan Mısırlı Karim Hafez formasına kavuştu.

G_11

YENİ TRANSFERLERDEN 7'Sİ, 11'DE

17 yeni transferden 10'u esame listesine yazılırken, bunlardan 7'si ilk 11'deydi. Hamza Hoca; Brezilyalı Wallace, Hafez, Semih Kaya, Zeki Yavru, Perulu beyin Christian Cueva, Kubilay Kanatsızkuş ve Ganalı Benjamin Tetteh'e şans tanıdı. Arjantinli eldiven Guido Herrera, Murat Akça, Arjantinli Fernando Zuqui, Olcay Şahan ve Lukoki kulübede başladı. Sakat Adem Büyük, Kosovalı Jetmir Topalli, Doğukan Emeksiz, Covid-19 salgınından etkilenen Ertaç, oynama izni olmayan Eray İşçan 21 kişilik listede görülmedi.

H_3

İLK 11'DE BİRİ ZORUNLU, 3 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Konyaspor randevusunun 11'inde biri zorunlu 3 değişikliğe gitti. Olcay ve Fildişi Sahilili Moryke Fofana'yı kesen, Chebake'i oynatamayan deneyimli hoca, bu oyuncuların yerine Hafez, Cueva ve Kubilay'a güvendi.   

J_1

HAMZA HOCA'DAN 4-4-1-1 DİZİLİŞİ

Hamza Hamzaoğlu, alışılageldik 4-2-3-1 oyun sistemininin yerine bu kez 4-4-1-1 şeklinde bir dizilişi tercih etti. Hamza Hoca'nın “1 numarası” üst üste üçüncü defa 21 yaşındaki Abdulsamed Damlu oldu. Defas hattı sağdan sola; Zeki Yavru, Wallace, Semih ve Erkan Kaş'tan oluştu. Onların hemen önünde Ganalı Afriyie Acquah ile Ahmed Ildız vardı. Kanatların sağında Kubilay Kanatsızkuş, solunda Hafez izlendi. Santrforda Tetteh ter döktü.

K_4

MALATYA'YA OFSAYT, GENÇLER'E GOL

Karşılaşma hızlı başladı. Henüz birinci dakikada Cueva'nın pasıyla buluşan Tetteh, meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Ancak gol, ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 10'da yüzler asıldı. Bogdan Stancu soldan bindirip içeriye kesti. Daniel Candeias karşılayıp altıpasa atarken, eski Yeni Malatyasporlu Murat Yıldırım, Gençlerbirliği'ni öne geçirdi: 0-1. Deneyimli futbolcu, 2016-20 arasında tam 4 sezon Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı sırtında taşımıştı.

L_3

SEMİH KAYA'DAN 1 YIL SONRA GOL

22'deki akında Kaplanlar, Mert Nobre'nin talebelerini 4'e 3 pozisyonda sıkıştırsa da Hafez'in servisi kötü olunca sonuç elde edilemedi. 24'te eşitlik geldi. Cueva'nın kadife ayaklarıyla kullandığı köşe atışından gelen top, yükselen Hafez'den sekip Semih Kaya'nın kafasına çarptı ve filelerle buluştu: 1-1. Son golünü Çek Sparta Prag formasıyla 26 Ekim 2019 tarihinde Bohemians 1905'e atan Semih, böylece tam 364 gün sonra sevinmiş oldu.

M_89

SAĞ KANAT DAHA ÇOK KULLANILDI

1-1'in akabinde Başkent temsilcisi biraz daha öne çıkmak zorunda kaldı. İki tarafta da paslar isabetli olmayınca sıkça top koyapları meydana geldi. Hareketli ilk yarıda futbolcular fazlasıyla yoruldu. Yeni Malatyaspor atakları yüzdelik olarak soldan sağa; 34, 26 ve 40 şeklinde gerçekleşti.

N_47

“PENALTI” İTİRAZINA YANIT YOK

Hamzaoğlu, ikinci devreye Erkan Kaş-Olcay değişikliğiyle girdi. Bu ilk hamleye birlikte Hafez sol beki parsellerken, Olcay da onun bölgesine, sol açığa yöneldi. 49'da “Penatı” itirazları duyuldu. Acquah'ın pasında Tetteh, Diego Angelo ile ikili mücadelede kendini yerde buldu; ama Halis Özkahya oyunu devam ettirdi.

O_22

KUBİLAY AÇILIŞI YAPTI

53'te Zeki Yavru, sağdaki kornerde havalandırdı. İyi sıçrayan Kubilay Kanatsızkuş skoru 2-1'e taşıdı. 1,90 cm'lik 23'lük golcü, Yeni Malatyaspor'daki ilk golünün mutluluğunu da yaşamış oldu.

P_5

ACQUAH, KAPTANLIK BANDINI ATTI!

64'te yerini Youssouf'a bırakan Acquah çok sinirlendi. Kaptanlık bandını yere fırlatan Ganalının agresifliğinin hırsından kaynaklandığını çok iyi bilen Hamza Hamzaoğlu, Malatya'dan önce kariyerinin tamamını İtalya'da geçiren öğrencisini kenarda karşılarken, azmi dolayısıyla kutladı. Yine de bu davranışı, Acquah'a hiç yakışmadı.

R_1

TETTEH'İN GOLÜNDE YİNE OFSAYT

71'de Tetteh, Kristoffer Nordfeldt ile bire birde kalsa da kötü vurdu. Fakat hakem ofsayta hükmetti ki, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayını aldı. 75'te Kubilay, Lukoki'nin, Ahmed de Zuqui'nin elini sıktı. 78'de Tetteh tam “Gol” diyecekken Özkahya, yardımcısının uyarısıyla yine ofsaytı işaretledi. VAR kamerası, kararın doğru olduğunu ispatladı. Tetteh, görevini 90'da Umut Bulut'a devretti. 90+4'te Yeni Malatyaspor, 3. gole çok yaklaşsa da Cueva'nın şutunda Nordfeldt başarılıydı.

S_3

2-1'DEN SONRA KONTRATAK FUTBOLU...

Müsabakanın kısa bir özetini yapmak gerekirse... Tempolu başlayan zorlu 90 dakikada orta sahalar çok kolay geçildi. Golden sonra Gençlerbirliği, takım halinde oyunu geride kabullendi ve oyunun ritmini düşürme gayretindeydi. Tabeladaki 2-1 yazısından sonra bu sefer Yeni Malatyaspor daha geride durdu. Bunun da olumsuz etkisiyle topu tutmakta epey güçlük çekti. Savunma ağırlıklı oynayan ev sahibi, üzerine yüklenen rakibinin zaaflarından yararlanıp kontratağa yönelmeyi yeğledi.

T_1

KAYA GİBİ BİR STOPER

Akan oyunda ilk 5 haftada sadece bir gol bulan ve diğer tüm gollerini duran toptan atan Kaplanlar, Semih ile yine benzer bir sayı kaydetti. En fazla hava topu kazanan ekip unvanının sahibi olan Yeni Malatyaspor'da, özellikle Sebih kritik hamleleriyle dikkati çekti. 90'da zamanında çıkışıyla gole izin vermeyen Abdulsamed de futbol tabiriyle “her geçen gün pişiyor.” Tetteh ise birçok net fırsattan faydalanamazken bazı bölümlerdeki bencil tavırları yüzünden tepki çekti.