dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2285.6
  • BIST
    8980.41
  • BTC
    70537.43$

KAPLAN, KÖTÜ ZEMİNDE YÜRÜYEMİYOR!

08 Şubat 2021, Pazartesi 19:16

 

 

 

  • Umut Bulut rekora koşuyor!
  • Mısırlı sağ bek iyileşmedi
  • Olcay Şahan'ın tedavisi ne durumda?
  • Genç santrfor kırmızı kart cezalısı
  • Zimbabweli stoper, sol bek olarak döndü!
  • Hamza Hoca'dan ilk 11'de üç değişiklik
  • Yeni transferlerden hangisi forma giydi?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 24'üncü haftasında konuk ettiği Trabzonspor'a, 2-0 yenildi. Yeni Malatya Stadyumu'ndaki olumsuz saha koşulları yine tepki çekti. 29 puan ile 10'uncu basamakta kalan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 15 Şubat'ta Antalyaspor'un misafiri olacak.

B_80

UMUT BULUT 502. MAÇINDA

Umut Bulut, Süper Lig kariyerindeki 502'nci sınavına çıktı. 37 yaşındaki santrforun, Oğuz Çetin'i (503 maç) yakalamasına bir, lig tarihinde en çok forma giyen futbolcu olmasına iki müsabaka kaldı. 17 sezonda 163 gol atan “100'ler Kulübü”nün aktif ismi, 2006-11 arasında oynadığı eski takımı Trabzonspor'a karşı boy gösterdi. Aynı duyguları besleyen diğer futbolcu ise Bordo-Mavili altyapının ürünü Zeki Yavru oldu.

C_48

HAFEZ VE OLCAY ŞAHAN SAKAT

Kaplanlarda, arka adalesinde zorlanma olan Mısırlı Karim Hafez ile tedavisi süren Olcay Şahan yoktu. 20 Ocak'ta, Hatay'da 2-1 kaybedilirken sağ omzu çatlayan kaleci Ertaç Özbir döndü; ancak kulübede oturdu.

KUBİLAY CEZALI, HADEBE DÖNDÜ

Malatya'daki 0-0'lık Fatih Karagümrük beraberliğinde hakem Yasin Kol'un kırmızı kart gösterdiği ve PFDK'nın iki resmi müsabakadan men ettiği Kubilay Kanatsızkuş, Göztepe deplasmanının ardından Trabzonspor önünde de oynayamadı. Sarı kart cezalısı olduğu için Göztepe randevusunu kaçıran Teenage Hadebe ise ilk 11'deydi. Daha çok stoperde gördüğümüz Zimbabweli, bu defa sol bekte görev yaptı.

D_37

İLK 11'DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Göztepe 11'ine göre; Trabzonspor maçında üç değişikliğe gitti. İlk ter döktüğü gün ağları da sarsan İskoç Stevie Mallan'ın dışında, Bülent Cevahir ve Fildişi Sahilili Moryke Fofana da yedek soyundu. Bu futbolcuların yerlerine Hadebe, Ahmed Ildız ve Zeki Yavru'ya gün doğdu. 4-4-1-1 dizilişinde, 11'in diğer futbolcuları ise Abdulsamed Damlu, Faslı Issam Chebake, Semih Kaya, Brezilyalı Wallace, Ganalı Afriyie Acquah, Adem Büyük, Umut Bulut ve Ganalı Benjamin Tetteh oldu.  

E_25

HADEBE'DEN KRİTİK HAMLE

11'de, sol taç çizgisinde Wallace'tan kurtulan Djaniny kesti. Ekuban'dan önce davranan Hadebe, son anda ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. 21'de Chebake içeriye doldurdu, Tetteh altıpasta Nwakaeme'nin önünde yükseldi; ama top, üst ağlara gitti. Başı dönen Chebake için bir süre duraklayan oyun, Faslı sağ bek kendisini iyi hissedince tekrar hareketlendi. 24'te, Zeki'nin sağdan kullandığı kornerde Ekuban'ın üzerinde sıçrayan Semih, çerçeveyi tutturamadı.

F_16

VAR “GOL YOK” DEDİ

26'da Trabzonsporlular "Gol" diye boşuna ayaklandı! Ekuban'ın defans arkasına uzun pasında Abdulsamed topu elinden kaçırdı. Büyük hatası pahalıya mal olacaktı ki, Chebake'nin beden diliyle işaret ettiği gibi "Ofsayt" bayrağı kalktı. TFF'nin Riva'daki Video Yardımcı Hakem (VAR) merkezinin incelemesinde de karar, aynı doğrultuda oldu.

O_10

UMUT'UN DİZİ...

30'da, Zeki'nin serbest atışında, ceza yayı ile ceza sahası çizgisinin birleştiği noktada Umut, diziyle vurdu. Uğurcan “Aut” algısı olsa da işi şansı bırakmadı ve köşeye yönelen meşin yuvarlağı kornere attı. 33'te, Tetteh'in sağdan ceza alanına ortasında karambol oluştu. Hüseyin çareyi kornerde buldu! 38'deki hızlı atakta, Zeki'nin servisinde Chebake içeriye çevirmek istedi; ancak Trabzonsporlulardan seken top eline çarptı.

N_29

ZEMİN BOZUK, TOP KAYIP!

40'taki serbest atışta Zeki, Tetteh'i görse de yerden seken top, Ganalının eliyle buluştu. Saha zeminindeki bozuk alanların fazlalığı, oyuncuların top kontrolünü zorlaştırdı ki, haliyle top kayıpları da çoğaldı. 45+1'de sağdaki Zeki, aynı sebepten çimlere takılıp düştü. İlk yarıda tempo yükselmedi ki, bunu rakamlar da doğruladı. Bu yıl, ilk devresinde isabetli şut atılmayan ikinci karşılaşma Malatya'da –24 Ocak'taki Konya-Antalya maçından sonra- seyredildi. Kaplanlar ayrıca 7 köşe atışı ile ilk 45'te en fazla korner attığı maçını oynadı.

M_68

BEKLENMEDİK GOL

49'da Baker, sağdaki serbest vuruşta etkili havalandırdı. Abdulsamed'in yumrukladığı topu ceza alanı ön çizgisinde iyi kontrol eden ve sol ayağıyla Chebake'den kurtaran Yunanistanlı Anastasios Bakasetas, sağıyla Abdulsamed'in uzanıp yetişemediği soluna yolladı: 0-1. 53'te Ahmed Ildız ceza sahası içerisinde ıska geçince net fırsat harcanırken, Acquah isyandaydı. 57'de Chebake doldurdu, Hugo kafasını çalıştırdı!

L_62

BERABERLİK GOLÜ, UĞURCAN'A TAKILDI

57'de Hadebe sol çizgiden çevirse de Umut dokunamadı, altıpasta boşta kalan top, Abdulah Avcı'nın öğrencilerinde kaldı. 59'da sağdan Tetteh'in düşündüğü Umut kafasını uzattı, top kaleye paralel gitti. Atağın devamında Trabzonsporlular dikkatliydi. 68'de, sağdaki kornerde Zeki meşin yuvarlağın başındaydı. Semih'e üç Trabzonsporlu duvar oldu, onları aşan topa Tetteh'in altıpasta, kendi etrafında dönerek vuruşunda Uğurcan sakatlanma pahasına göğsünü siper etti. Sağlık görevlileri Uğurcan'ın yanı sıra, sol arka adalesini tutan Wallace'a da müdahale etti.

K_83

MAÇI CHEBAKE BİTİRDİ!

Eşitlik sayısını arayan Yeni Malatyaspor'da, Hamza Hamzaoğlu'ndan peş peşe hamleler geldi. 81'de Umut-Mallan ve Zeki-Fofana ile 88'de Wallace-Bülent Cevahir ve Adem-Mustafa Eskihellaç değişiklikleri oldu. Hücumcu rolünü üstlenen Semih 90+4'te kafayla arkaya sektirdi, Tetteh'ten atik olan Uğurcan topa sahip oldu. 90+5'te soldaki Nwakaeme, savaşçı kimliğini kaybeden Chebake'nin rehavetinden yararlandı ve dar açıdan neticeyi tayin etti: 0-2.

DURAN TOPLARDA SES YOK

90 dakikayı şu cümlelerle yeniden özetlemek mümkün... Özellikle ilk 45'de hücum aksiyonu göremedik. İki ekip de bölüm bölüm birbirlerine söz geçirdi ve rakip alanda oynadı. Kale önü zenginliği ise pek yoktu. Dengeli, kontrollü ve emniyetli bir futbol tercih edildi. Koordinasyon problemleri göze çarptı. Yeni Malatyaspor, çok değerli olan duran toplarda gol aradı. Sadece ilk 45'te tam 16 sefer de bu fırsatı yakaladı.

H_10

KÖTÜ FUTBOL...

Oyunun ilk perdesinde, ikili mücadelelerde yüzde 61'e 39'luk üstünlük vardı. Önemli ayakların oyun oynanması pek mümkün değildi; çünkü çimler yine çok kötüydü! 10 faul ile bu sene en fazla faule başvurduğu ilk yarıyı oynayan Trabzonspor, bu açıdan Kaplanların ritmini bozdu. Savaşçı yanı ön planda olması beklenen Yeni Malatya çok iyi futbol oynamıyor, çok iyi de paslaşmıyor. Neyi iyi yapıyorsa da onu oynama gayretinde. Trabzonspor'u kalesine yaklaştırmadan oyununu kabul ettirme fikri ise bu defa tutmadı!