dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2426.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64230.47$

KAPLAN, MALATYA’YA DÖNEMEDİ!

21 Aralık 2019, Cumartesi 14:06

 

Beşiktaş'ı evinde 2-0 mağlup ederek kendisinden söz ettiren BtcTurk Yeni Malatyaspor, 6 gün sonra sahasında yıkıldı. Süper Lig'in 16'ncı haftasında Çaykur Rizespor'u ağırlayan Kaplanlar, 2-0 kaybetti. Çok fazla pas hatası yapan, oyunu tam anlamıyla kontrol edemeyen Sarı-Siyah-Kırmızılıların “rehavet yaşadığı” yönünde yorumlar yapıldı. Bitiş düdüğünün ardından 23 puanla 7. sırada kalan Yeni Malatyaspor, 29 Aralık'ta, ilk yarıdaki son sınavında Gaziantep FK'yı konuk edecek...

1_881

İSTANBUL'DA KAZANAN 11'DE 2 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş deplasmanında 2-0 kazandıkları gün seçtiği 11 kişilik kadroda, 2 zorunlu değişikliğe gitti. Dolmabahçe'de sakatlanan Faslı Issam Chebake ile üzücü bir kaza geçiren oğlu için ülkesi Ekvador'a giden Arturo Mina'dan yararlanamadı. Bu iki oyuncunun yerine Mustafa Akbaş ile Özer Özdemir'e fırsat sundu.

2_653

STOPERDE TAŞLAR YENİDEN OYNADI

4-2-3-1 dizilişinde Beninli Fabien Farnolle eldivenlerin sahibiydi. Geri dörtlünün en solunda Sakıb Aytaç, en sağında Özer Özdemir vardı. Stoperin sağında Mustafa, solunda Zimbabweli Teenage Hadebe seyredildi. Kaptanlık bandını takan Murat Yıldırım ile Robin Yalçın, ikinci bölgede ağır bir sorumluluk üstlendi. Bu ikilinin hemen ilerisinde Mitchell Donald izlendi. Hollandalının sağında Brezilyalı Guilherme, solunda Fildişi Sahilili Moryke Fofana boy gösterdi. Makedon Adis Jahovic santrfor hattındaydı. 20 kişilik listede, Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Yiğithan Güveli, Gökhan Töre, Fransız Thievy Bifouma, Ahmed Ildız, Ganalı Afriyie Acquah, Tunuslu Ghaylen Chaaleli ve Rahman Buğra Çağıran da girdi.

3_352

CHEBAKE HEM SAKAT HEM CEZALI!

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da, İstanbul'daki 2-0'lık Beşiktaş galibiyetinde sakatlanıp 43'te yerini Özer Özdemir'e bırakan, Issam Chebake ter dökemedi. Vodafone Park'ta aynı zamanda bu sezon 4'üncü sarı kartı gören Faslı sağ bek, aynı zamanda, cezasını Çaykur Rizespor önünde çekti. 7 Aralık'ta, Malatya'daki 3-1'lik Demir Grup Sivasspor yenilgisinde  68'de oyuna giren; fakat 83'te çıkmak zorunda kalan Eren Tozlu da forma giyemedi. Çapraz bağlarında yırtık belirlenen ve özel bir hastanede bıçak altına yatan tecrübeli futbolcunun sahaları dönüşünün yaklaşık 6 ayı bulması bekleniyor. Kayserispor ile yollarını ayıran Umut Bulut ile de bu nedenle anlaşıldı.

4_183

EKVADORLU MINA, OĞLUNA KOŞTU

Kaplanlarda yüzleri asıl asan gelişme ise Arturo Mina cephesinde yaşandı. Ekvadorlu stoper, evlerinin ikinci katından düşünce bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan oğlu Darius Mina için ülkesindeydi. Yoğun bakımda olan yavrusuna kavuşan Mina'nın, Beşiktaş zaferi öncesi bu gelişmenin duyurulmamasını rica ettiği ortaya çıktı. Mina, apar topar Ekvador'a gitti.

5_128

ROBİN YALÇIN, ESKİ TAKIMINA KARŞI

Malatya Stadyumu'ndaki zorlu randevu, Robin Yalçın açısından duygusal bir anlam taşıyordu. 2015-2016 sezonu başında Alman Stuttgart II'dan Çaykur Rizespor'a transfer olan yetenekli oyuncu, 2018-2019'un devre arasında, dönemin hocası Erol Bulut'un da yoğun ısrarıyla Malatya ile sözleşme imzalamıştı. Hemen her mevkide, verilen her türlü görevi hep layıkıyla yerine getirmesiyle “Joker” yakıştırması yapılan Yalçın, eski kulüp arkadaşlarıyla hasret giderdi.

8_144

ALAN GENİŞLETME FİKRİNE ENGEL

Kritik karşılaşma çok hareketli ve tempolu başladı. İlk bölümde daha önde baskı yapan Çaykur Rizespor, 6. dakikada da golü attı. Dario Melnjak, soldan Özer Özdemir'i geçtikten sonra çevirdi, Farnolle'den seken topu Oğulcan Çağlayan tamamladı: 0-1. İsmail Kartal'ın talebeleri golü attıktan sonra geriye çekildi. Çoğunlukla da Özer Özdemir'in bulunduğu sağ kanatan bindirmeleri tercih etti. Ev sahibi ise kapanan ve orta alanı kalabalık tutarak kendisini durdurmayı amaçlayan rakibi karşısında alan genişletmeye çalıştı.  

9_202

İMDADA OFSAYT BAYRAĞI YETİŞTİ

22'de Çaykur Rizespor'dan Melnjak'ın kaydettiği gol, Farnolle'ün görüş açısının kapatıldığı, dolayısıyla ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 31'de Jahovic yakın mesafeden vuruşunu yapsa da Gökhan Akkan müthiş bir kurtarışa imza attı; ama ofsayt bayrağı gecikmedi. Özelikle ilk yarım saatin akibinde misafir, kendi yarı sahasındaydı ve kontrataklarla etkili olma fikrindeydi. Sergen Yalçın'ın öğrencilerinin gol iştahı ise o kadar kabarıktı ki, 34'teki bir pozisyonda 5'e 4 yakalandılar; ancak Oğulcan'ın topu kontrol edemeyişi tehlikeyi savuşturdu.

11_27

ÇİZGİYE İNİP YÜKLENME DÜŞÜNCESİ...

Süper Lig'de “en fazla kafa golü yiyen” iki ekip açısından hava hâkimeyeti önemliydi. Zira Yeni Malatyaspor 5, Rizespor 6 golü bu şekilde yemişti. Jahovic ilk devre boyunca etkili bir akının içerisinde çok fazla yoktu. Sürekli çizgiye inip, sağdan Özer ve Guilherme ile yüklenen Kaplanlar skoru 1-1'e bir türlü taşıyamadı. Konuğun sol açığındaki Nijeryalı Umar Aminu'nun Özer ve Guilherme karşısında iyi konuşlanması da bu ikiliyi olumsuz etkiledi.

12_21

GÖKHAN TÖRE OYUNU HAREKETLENDİRDİ

Soyunma odası yoluna az kala Fofana sağdan kesti, altıpastaki Jahovic'e “Dur” diyen isim; kaleci Gökhan Akkan oldu. Skoru çevirmeyi planlayan Sergen Yalçın'ın ilk hamlesi, ikinci yarıya Mitchell Donald'ın yerine Gökhan Töre ile başlaması oldu. Yeni Malatyaspor'un ilk korneri 47'nci dakikada atması ise şaşırttı. Gökhan oyuna girdikten sonra sağ kanadı çok etkili kullandı. Onun geçtiği bölgedeki Guilherme ise Donald'dan boşalan orta göbeği parselledi ki. Brezilyalı bir anlamda, Jahovic'i destekleyen “gizli bir forvet” gibiydi. 55'te sağdan inip Fofana'yı gördü, Fildişi Sahilili yıldız istediği vuruşu gerçekleştiremedi. Çaykur Rizespor, ikinci 45'te te takım halinde kompakt bir savunma anlayışını benimsedi.

1_882

BİR TEK GUILHERME YETMEZ!

Oyuna hâkim olmakta güçlük çeken Kaplanlarda, Sergen Yalçın, 62'de Fofana'yı kenara alırken, Bifouma'ya şans tanıdı. Gerilere dek gelip top alan Guilherme'nin kabiliyetleriyle ileriye çıkma düşüncesi pek de başarılı olmadı. Çünkü 72'deki kontratakta tabela 0-2'ye geldi. Fernando Boldrin, Umar Aminu'yu gördü, o da geriye, Oğulcan Çağlayan'a bıraktı. Şut atacakmış gibi yapan Oğulcan, harika bir asistle Aminu'nun topu Farnolle'ün sağına bırakmasına zemin hazırladı.

9_204

BIFOUMA, BEŞİKTAŞ'I UNUTAMAMIŞ!

İlk 15 haftada dış sahada yalnız 4 gol atabilen Çaykur Rizespor'un, 2-0'ı yakalaması, Malatya'daki zafiyetin kanıtıydı. 75'te kenara yönelen Murat Yıldırım'ın elini sıkan Ahmed Ildız üretken değildi. Beşiktaş mücadelesinin kahramanı Bifouma da geçtiğimiz pazar günkü performansını arattı... Yeni Malatyaspor, ilk golü yediği bir müsabakadan yine mutlu ayrılamadı. Bu süreçte 3 beraberlik, 4 mağlubiyetlik bir istatistik ortaya çıktı.