dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2435.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66793.93$

Kaplan, prestijini iyice kaybetti!

14 Mayıs 2022, Cumartesi 22:04
Kaplan, prestijini iyice kaybetti!





-    Burundili futbolcu sarı kart cezalısıydı!

-    Abdulsamed sakat, kaleye kim geçti?

-    Cihat Hoca, ilk 11’de kaç değişiklik yaptı?

-    Kaplanların oyun sistemi nasıl oldu?

-    Hangi futbolcular ilk resmi maçlarına çıktı?

-    Yeni Malatyaspor’un golü neden geçersiz sayıldı?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

-    38’inci ve son haftadaki rakip kim?



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, 37’nci haftada konuk olduğu Kayserispor’a da farklı kaybetti: 3-0. Kaplanlar böylece, Süper Lig tarihinde ilk kez 9 maç art arda yenilmiş oldu! 20 puan ile 20’nci ve son sırada bulunan Yeni Malatyaspor; 22 Mayıs’ta, sezonun son haftasında Fenerbahçe’yi misafir edecek. Kerem Altunışık, Burak Efe Yaz, Emircan Bayrakdar ile Erşan Yaşa, Yeni Malatya formasını ilk kez resmi bir randevuda sırtına geçirdi.



JOSPIN CEZALI, ABDULSAMED SAKAT

Sarı-Siyah-Kırmızılılarda, 8 Mayıs’ta, Malatya’daki 3-1’lik Çaykur Rizespor mağlubiyetinde, 87’nci dakikada sarı kart gören Burundili Jospin Nshimirimana cezalıydı. Aynı karşılaşmada sakatlanınca 77’de yerini Murat Akşit’e bırakan Abdulsamed Damlu da forma giyemedi. Şut tercihinden ötürü 1 Mayıs’ta Alanya’da 2-1 kaybedilirken arkadaşlarınca hedef tahtasına oturtulan Mustafa Eskihellaç yine yoktu. 



CİHAT HOCA’DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, ayrılanların çoğaldığı dönemde, ilk 11’de 4 değişikliğe gitti. Abdulsamed ile Jospin’den yararlanamayan Cihat Hoca, Ganalı Osman Haqi ile Muhammed Sarıkaya’yı yedek soyundurdu. Rizespor önündeki kritik hataları nedeniyle 33’te Karim Hafez’in elini sıkan Muhammed, bu defa görevi en baştan Mısırlı futbolcuya bıraktı. 



UMUT İLE KEREM İLKLERİ YAŞADI

Kaleye Ahmet Eyüp Türkaslan geçerken, 18 yaşındaki Umut Taniş, bu sene ilk 11’de başlayarak bir ilki yaşadı. Umut ile aynı heyecanı tadan 2004 doğumlu Kerem Altunışık, aynı zamanda Yeni Malatyaspor formasını ilk sefer bir resmî müsabakada giydi. 



OYUN SİSTEMİ 4-2-3-1

4-3-3 saha dizilişinden vazgeçip 4-2-3-1’i yeğleyen Cihat Arslan’ın 11’inde eldivenleri Eyüp giydi. Savunmada sağdan sola Barış Başdaş, Ganalı Philip Gameli Awuku, Arjantinli Gaston Campi ile Hafez dizildi. Onların önünde Rahman Buğra Çağıran ve Atakan Müjde boy gösterdi. İkinci bölgede yine sağdan sola; Mert Miraç Altıntaş, Umut ve Kerem ter döktü. Santrforda Ganalı Benjamin Tetteh vardı.



TETTEH, BU KEZ SAVUNAMADI!

10’daki korneri sağdan Ramazan Civelek kullandı, ön direkte Gökhan Sağdağı yükseldi: 1-0. Hava toplarının etkili ismi Tetteh’in, Gökhan’ın ardında kalışı, pozisyon ve rakibine vuruş şansı tanıması şaşırttı! 



OFSAYT VAR, GOL YOK!

Malatyaspor’un etkili gelişen atağında Tetteh’in üst üste attığı şutlarda top, Kayserispor defansından döndü. Açılan topta Umut’a asisti yapan Mert Miraç’ın ofsaytta olduğu tespit edildi. Video Yardımcı Hakem (VAR) görüntüsü de ofsaytı doğruladı. 40’ta Mert Miraç’a hayli sert giren Brezilyalı Gustavo Campanharo, haklı olarak sarı kart yaptırımına uğradı.



GAMELİ’NİN YETENEKSİZLİĞİ!

45+4’te yüzler tekrar asıldı. Emrah Başsan'a, Hafez’in faulünde hakem “serbest vuruş” kararı verdi. Emrah havalandırdı, Gökhan Sazdağı yine sevindi: 2-0. Gökhan ile birlikte sıçrayan Gameli’nin kafasını nereye uzatacağını bilemeyişi ve çaresizliği, yetenek eksikliğini ortaya koydu!



BURAK EFE YAZ’IN HEYECANI…

57’de 18’indeki Burak Efe Yaz, Kerem ile yer değiştirdi. Genç oyuncu da Sarı-Siyah-Kırmızılı takımda ilk kez resmi bir maçta fırsat yakalamış oldu. Senaryo ikinci devrede de pek farklı değildi! 72’de Uğur Demirok, meşin yuvarlağı sola açtı. Yasir Subaşı'nın pasında Hayrullah Erkip skor tabelasına 3-0’ı yazdı. 77’de Burak Efe, 30 metreden çok sert vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.



EMİRCAN İLE ERŞAN’A DA ŞANS

Cihat Arslan’ın, 84’te peş peşe hamleleri görüldü. Emircan Bayrakdar-Mert Miraç, Berat Mert-Rahman Buğra, Erşan Yaşa-Atakan dokunuşları da işe yaramadı. Emircan (18) ile Erşan (21) da Kaplanlardaki ilk resmî sınavlarına çıktı.



TOPLAM ŞUTLARDA ÜSTÜNLÜK!

Müsabakanın istatistiklerine gelince… Topla oynama yüzdesinde 59’a 41 geride olan Malatya temsilcisi, toplam şutlarda ise 12’ye 11 üstün olan taraftı! İsabetli şutlarda Kayseri ekibine 3’e 6 ile geçilen Cihat Arslan’ın öğrencileri, başarılı paslarda 303’e 427, pas başarısında %86’ya %84, kornerlerde 1’e 6 gerideydi. Ev sahibi açısından ortalar (4/9) ve (1/6), fauller de 16’ya 19 olarak kayıtlara geçti. Birer tane de ofsayt belirlendi.