dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63789.943$

KAPLAN PUANI SAVUN(A)MADI!

01 Kasım 2020, Pazar 18:38

 

 

 

  • Sergen Yalçın ve Olcay Şahan için duygusal maç
  • Yeni Malatysapor'da iki futbolcu sakattı
  • Koronavirüs şoku bir türlü atlatılamıyor
  • Yenilerden 7'isi ilk 11'de, 13'ü esame listesinde
  • Hamzaoğlu'ndan ilk 11'de sadece tek değişiklik
  • Hamza Hoca'nın oyun sistemi yine şaşırttı
  • İkinci yarıdaki hamleler, neden işe yaramadı?
  • Savunma anlayışlı futbol ile beraberlik gelir miydi?
  • Müsabakanın izlenim içerikli, yorumu...

 

 

Son üç haftada iki galibiyet ve bir beraberlik elde eden Yeni Malatyaspor, Beşiktaş deplasmanında yenildi: 1-0. Savunma anlayışlı oyunuyla tepki çeken ve “İstanbul'a bir puan için gelmiş” cümlesiyle eleştirilen Kaplanlar, kötü bir futbol sergiledi. Topla oynamada yüzde 69'a 31 geride olan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, toplam 6 şutta ise sadece bir kez isabet sağladı. Süper Lig'in 7'inci haftasında 8 puanla 11'inci basamakta yer alan Malatya temsilcisi, 8 Kasım'da Denizlispor'u misafir edecek.

F_49

SERGEN YALÇIN VE OLCAY ŞAHAN DUYGULANDI

Beşiktaş'ı çalıştıran Sergen Yalçın, Kartal ile, eski kulübü Yeni Malatyaspor'a ikinci sefer rakip oldu. Yalçın ile 2019-20'ye başladığı Kaplanların yolları, 18 Ocak'ta, Başakşehir'deki 4-1'lik mağlubiyetin akabinde ayırmıştı. 2012-17 sezonları arasında Siyah-Beyazlı formayı giyen Olcay Şahan da eski takımına karşı 71'de Vodafone Park'a ayak bastı.

G_16

ADEM BÜYÜK VE CHEBAKE SAKAT

Konyaspor (1-1 B) ve Gençlerbirliği (2-1 G) randevularında uyluk gerilmesi nedeniyle oynayamayan Adem Büyük, düz koşulara başlasa da kadroda yoktu. Kasığındaki problemden ötürü Gençlerbirliği sınavını kaçıran Faslı sağ bek Issam Chebake de ter dökemedi. Covid-19 testleri pozitif çıkınca ev izolasyonuna alınan kaleciler Ertaç Özbir ve Murat Akşit ile Bülent Cevahir de İstanbul'u göremedi. İki oyuncuda daha koronaya rastlanması ise yüzleri iyice astı.

H_6

YENİ TRANSFERLERDEN 13'Ü KADRODA

17 yeni transferden 13'ü esame listesine yazıldı. Bunlardan 7'si ilk 11'deydi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu; Brezilyalı Wallace, Semih Kaya, Mısırlı Karim Hafez, Zeki Yavru, Perulu Christian Cueva, Kubilay Kanatsızkuş ve Ganalı Benjamin Tetteh'e fırsat tanıdı. Arjantinli file bekçisi Guido Herrera, Murat Akça, Arjantinli Fernando Zuqui, Olcay Şahan, Kongolu Jody Lukoki ve Kosovalı Jetmir Topalli yedek soyundu. Sakat Adem Büyük, Doğukan Emeksiz, pandemiden etkilenen Ertaç, oynama izni olmayan Eray İşçan 21 kişilik listeye giremedi.

K_6

İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, 2-1'lik Gençlerbirliği galibiyetinin 11'inde tek değişikliğe gitti. Erkan Kaş'ı kesen deneyimli hoca, onun yerine Youssouf Ndayishimiye'ye güvendi.   

L_4

HAMZA HOCA'DAN 4-1-4-1 DİZİLİŞİ

Hamza Hamzaoğlu, görmeye alışık olduğumuz 4-2-3-1 saha dizilişini değil, 4-1-4-1 oyun sistemini tercih etti. Beşiktaş da sahaya aynı şekilde yayıldı. Hamza Hoca, eldivenleri üst üste dördüncü defa 21 yaşındaki Abdulsamed Damlu'ya emanet etti. Defas hattı sağdan sola; Zeki Yavru, Wallace, Semih ve Hafez'den oluştu. Onların hemen önünde Youssouf vardı. Kanatların sağında Kubilay Kanatsızkuş, solunda Cueva    izlendi. Ganalı Afriyie Acquah ile Ahmed Ildız, santrforda Tetteh'i besledi.

M_140

İLK 22 DAKİKADA İSABETLİ ŞUT YOK!

Maç, düşük bir tempoda başladı. Beklenildiği gibi topa sahip olan Beşiktaş, topluca Yeni Malatyaspor yarı alanına yerleşti. Siyah-beyazlılar, kapalı savunma karşısında boşluk aradı. Meşin yuvarlak Kartal'da iken, Kaplanların herhangi bir presi olmadı. Oyun da tamamen Yeni Malatyaspor'un yarı sahasında oynandı. Dakikalar 22'yi gösterdiğinde isabetli şut dahi atılmamıştı.

N_78

CUEVA YAPAYALNIZ KALDI

25'te çok ilginç bir pozisyon yaşandı. Beşiktaş kornerinde, Vincent Aboubakar'un vuruşunda elinden kaçırdığı topu son anda kale çizgisinde kontrol eden Abdulsamed Damlu, uzun bir degaj yaptı. İleride topla buluşan Cueva'nın etrafını bir anda üç Siyah-Beyazlı futbolcu sardı. Bu an, Sarı-Siyah-Kırmızılı hücum hattının da net bir fotoğrafını çekti. Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal'ın sağa açtığı alanlara sıkça sızan Dorukhan, bu noktadan tehlikeler üretti. İlk yarım saat geride kalırken Hamzaoğlu'nun öğrencileri, hiçbir varlık gösteremedi.

O_33

HAFEZ VE SEMİH, LARİN'İ DURDURAMADI

Sergen Yalçın'ın talebeleri, soyunma odasından dönüşte de topun tek sahibiydi. 55'te de 3 puanı müjdeleyen gol geldi. Cezayirli Ghezzal'ın, ceza sahasının solundan ortasında, Hafez ile Semih arasında altıpastan uçarak kafayı uzatan Kanadalı Cyle Larin, Süper Lig'deki 3. golünü attı. Geriye düşen Yeni Malatyaspor, ileride daha fazla görüldü.

R_2

HAMLELER DE ÇARE OLAMADI

57'de, Cueva'nın kullandığı serbest atışta Ersin Destanoğlu, parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Üçte ikilik zaman dilimi geride kalırken oyun, fauller nedeniyle sıkça durdu. Vakit ilerledikçe Yeni Malatyaspor rakip yarı sahadaydı. En azından beraberlik isteyen Hamza Hamzaoğlu, 70'te ilk hamlesini yaptı. Lukoki yeşil zemini çiğnerken, kenara gelen Kubilay Kanatsızkuş'un elini sıktı. 71'de ise Olcay, Acquah'tan; Fildişi Sahihili Moryke Fofana, Ahmed Ildız'dan görevi devraldı. Son bölümde ritm de kayboldu. 85'te Topalli, Cueva'nın yerine oyuna dahil oldu.

V_1

“GOL” BEKLENTİSİ YOKTU!

Müsabakanın izlenim içerikli yorumunu ise şöyle özetlemek mümkün... Özellikle ilk 45'in rakamları çarpıcıydı. Oyun, Beşiktaş'ın baskısında ve Malatyaspor'un birinci bölgesinde geçti. Misafir, rakip ceza sahasında topa hiç temas edemedi. Kendi ceza alanından da bir türlü çıkamadı. Gol beklentisi doğal olarak sıfırdı. Üretkenlik yoktu.

Y_1

BUNA FUTBOL DENİLİR Mİ?

Kaplanlar, Vodafone Park'a bir puan için gelmiş gibiydi. Katı defans yapıp, kalesinin önünü savunmakla yetindi. Bu, birçok takımın İstanbul'a geldiklerinde uyguladıkları bir yöntem. Ancak televizyonun başındaki insanlara, sizin takımızını tutmayanlara karşı da sorumluluğunuz var. Malatyaspor'un ilk 45'te oynadığı şeyin adına futbol dersek, futbola ayıp ederiz! Üstelik, Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray ile şampiyonluk yaşamış, tecrübeli bir teknik adam.

Z_14

KONTRATAK ANLAYIŞI SONUÇ VERMEDİ

Yeni Malatyaspor, kontra oynamayı planladı. Geride kapanıp, Tetteh ve Cueva ile yüklenmeyi yeğledi. Fakat dönen topların hepsini Beşiktaş aldı. Topu geri kazanma süresi Beşiktaş açısından ilk devrede rekor olabilecek düzeydeydi. Malatyasporlulara nefes aldırmadılar. Lakin skoru; hız, yetenek ve topa verilen ritm belirliyor. Beşiktaş da en az Malatya kadar koştu, herkes top bulmak için hareket halindeydi...