dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2434.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64465.36$

Kaplan, seriyi bozmadı!

27 Şubat 2022, Pazar 19:51
Kaplan, seriyi bozmadı!
 



-    Yeni Malatyaspor’da hangi futbolcular sakattı?
-    Ganalı Benjamin Tetteh’in sağlık sorunu ne?
-    Sadık Çiftpınar neden forma giymedi?
-    Takımın başında sahaya kim çıktı?
-    Kaplanların saha dizilişi nasıl oldu?
-    Ertaç Özbir, ikinci yarıya niçin çıkmadı?
-    Mali asıllı Fransız santrfor neler yaptı?
-    Stadyumun ışıkları sönünce ne oldu?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...



Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’in 27’nci haftasında Atakaş Hatayspor’un konuğu oldu. Futbolseverler; seyir keyfi açısından tempolu, bol ve güzel gollerin atıldığı, heyecanı yüksek bir mücadele izledi. 5-2 gibi farklı bir skorla kaybeden Kaplanlar, 17 puanda, 20’nci ve son basamakta kaldı. Malatya temsilcisi ile düşme potasının hemen üzerinde bulunan Giresunspor (29) arasındaki puan farkı 12. Tam 17 haftadır kazanamayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, bu süreçte sadece 5 kez berabere kaldı. 



TETTEH İYİLEŞMİYOR MU?

Kenan Özer, Fas asıllı Fransız Mounir Chouiar, Ganalı Benjamin Tetteh ile İskoç Stevie Mallan, sakatlıkları nedeniyle forma giymedi. Sadık Çiftpınar ise sarı kart cezalısıydı. Sağ arka adalesinde orta derecede yaralanma ve ödem belirlendiği belirtildikten sonra ortalarda görünmeyen Tetteh’in durumu, kafaları karıştırmaya devam etti. 



TAKIM, GÜLERCE’YE EMANET

Geçtiğimiz perşembe günü, futbolcu ve “Futbol Sorumlusu” olarak görev yapan Adem Büyük ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrılmıştı. Hatay’da takımın başında sahaya, “Teknik Sorumlu” Alaattin Gülerce çıktı.



İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Alaattin Gülerce, 23 Şubat’ta, Gaziantep FK ile ikinci 45 dakikası oynanan ve golsüz biten erteleme maçının ilk 11’ine göre 2 değişikliğe gitti. Ganalı Philip Gameli Awuku ile Burundili Jospin Nshimirimana yedek soyundu. Bu futbolcuların yerine 11’e, Barış Başdaş ile Arjantinli Gaston Campi girdi. Bu ikili, sonradan transfer edildikleri için Gaziantep FK deplasmanında esame listesine yazılamamıştı.



OYUN SİSTEMİ 4-3-3!

Alaattin Gülerce, Gaziantep FK karşısında olduğu gibi 4-3-3 saha dizilişini tercih etti. Kaleye Ertaç Özbir geçti. Savunmada sağdan sola; Cezayirli Mehdi Zeffane, Barış, Campi ve Tunuslu Oussama Haddadi dizilişi görüldü. Bu dörtlünün önünde, yine sağdan sola; Gabonlu Didier Ndong, Nijeryalı Okechukwu Azubuike ile Rahman Buğra Çağıran görev üstendi. Hücum hattında da sağdan sola; Mustafa Eskihellaç, Mali kökenli Fransız Nouha Dicko ile Mısırlı Karim Hafez boy gösterdi.  

 

34 DAKİKADA 3 GOL!

Malatyasporlular, Rahman Buğra’nın sert şutuyla biraz olsun heyecanlansa da Bordo-Beyazlılar, sadece 4 dakika içerisinde iki gol buldu. 21’de, Sadık Baş’ın asistinde Ayoub El Kaabi skoru 1-0’a taşıdı. 25’teki serbest vuruşta Yassine Benzia, iki direğin birleştiği noktanın hemen altına, kendi soluna çok iyi bir kavis ve falso ile topu yolladı: 2-0. 34’te Sadık-El Kaabi ikilisi yine sahnedeydi: 3-0. İlk yarının sonlarına doğru gelişen kontratakta Benzia’nın üst üste üç çalım atması, defanstaki acı tablonun en net resmiydi! Çimlerin üzerinde kayarak bu futbolcuya set olmaya çalışan Campi’nin çırpınışı, durumun vehametini ortaya koydu.



ERTAÇ OYUNDAN NEDEN ÇIKTI?

Alaattin Gülerce, ikinci yarıya Ganalı Osman Haqi-Ndong ve Ahmet Eyüp Türkaslan-Ertaç Özbir değişiklikleriyle girdi. 27 yaşındaki file bekçisi Ahmet, bu sezon Süper Lig’de ilk kez ter döktü. Yediği 3 golle demoralize olan Ertaç’ın oyundan neden çıktığı netlik kazanmadı!  


DICKO’NUN DA GOLÜ “VAR!”

69’uncu dakikada umutları yeşerten gol geldi. Hafez’in uzaklardan sert şutunda, ceza alanındaki Kamil Ahmet Çörekçi topu eliyle oynadı. Önce serbest atışı işaret eden Çağdaş Altay, Video Yardımcı Hakem’in (VAR) uyarısıyla direkt beyaz noktayı gösterdi. 70’teki penaltıda Dicko, bu sezonki ikinci golünü attı. Sezonun ilk yarısını Gaziantep FK’da geçiren Malili, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayla da bir ilki yaşadı. 



KARANLIKTA GELEN GOL!

Kaleci Munir, açıyı çok iyi kapatarak altıpastaki Dicko’ya geçit vermezken, 80’de buna engel olamadı. Zeffane’ın sağdan ortasında Dicko, Munir’i de çalımlayarak meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 3-2. Kaplanların kaydettiği ikinci golden hemen önce de Yeni Hatay Stadyumu’nun aydınlatmasında problem yaşandı. Işıkların gücü azalırken, Dicko’nun ışığı parladı.    



MOTİVASYON YÜKSELDİ; AMA...

Tabela 3-2’ye geldikten sonra motivasyon yükselse de ev sahibi durmadı. 84’te, Saba Lobjanidze’nin servisinde Faslı El Kaabi “üçleme”ye imza attı: 4-2. 88’de Ganalı Godfred Donsah-Rahman Buğra, Mert Miraç Altıntaş-Mustafa hamleleri gelse de Ömer Erdoğan’ın öğrencileri kız kesmedi. El Kaabi bu kez, 89’da Dylan Saint-Louis’e gol pasını veren isim oldu.



TEL TEL DÖKÜLDÜLER

Müsabaka ve futbolcular ile ilgili söylenecek pek bir şey yok; çünkü haftalardır aynı sorunlar süregeliyor. Beşiktaş ve Konyaspor’un istediği Mustafa Eskihellaç, 2. devrenin başından itibaren yokları oynuyor. 3,5 milyon Euro’luk bir teklifin geldiği Tetteh kayıplarda! Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Gaziantep FK sınavından önce iki idmanı da boykot eden oyuncuların hemen hepsi formsuz. Stoperde yaşanan zafiyete çare üretmesi beklenen Campi ile Barış ise hayli uyumsuz...