dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2456.9
  • BIST
    9772.63
  • BTC
    64346.12$

Kaplan, sezonu 9. haftada açtı!

16 Ekim 2022, Pazar 16:33
Kaplan, sezonu 9. haftada açtı!

 

 

 

-    Ganalı santrfor kaç gol attı?

-    Yeni Malatyaspor’un 4 golü neden sayılmadı?

-    Kaplanlar, kaç gün sonra kazandı?

-    Hasan Hoca, kaçıncı sınavını verdi?

-    Özer, ilk 11’de hangi değişiklikleri yaptı?

-    Malatya ekibinin saha dizilişi nasıl oldu?

-    Haqi Osman, oyundan niçin çıktı?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

***

Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’deki ilk galibiyetini, 9’uncu haftada Bandırma’da aldı. Bey Çimento Bandırmaspor’a konuk olan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 20 yaşındaki Haqi Osman’ın iki golüyle kazandı: 0-2. Ganalı santrforun iki, Doğukan ile Jospin’in bir golü “ofsayt” nedeniyle sayılmazken, son bölümde bir top direkten döndü. 4 Mart 2022 tarihinde, Malatya’daki 1-0’lık Adana Demirspor Süper Lig zaferinden tam 226 gün sonra, profesyonel liglerde ilk kez üç puana ulaşıldı. 23 Ekim’de Göztepe misafir edilecek.

ÖZER’İN İKİNCİ SINAVI

Cihat Arslan ile yollarını ayıran Ahmet Yaman yönetiminin takımı 1 yıllığına emanet ettiği Hasan Özer, Malatya’da bir dönem yardımcı antrenörlük de yapmıştı. 2002-03 sezonunda da Sarı-Kırmızılı formayı giyen 48 yaşındaki Özer, Kaplanlardaki ikinci teknik direktörlük sınavını Bandırma’da verdi.

KAPTAN DÖNDÜ, GANALI YİNE YOK

1 Ekim’de, Sakarya’daki 3-1’lik yenilgide 69’da ikinci sarıdan kızaran kaptan Rahman Buğra Çağıran ilk 11’e döndü. Sakarya’da, sağ arka adalesindeki sorundan ötürü 67’de yerini Atakan Müjde’ye bırakan Ganalı Godfred Donsah ise esame listesine giremedi. 

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Hasan Özer, 9 Ekim’de, sahalarındaki 1-0’lık BB Erzurumspor mağlubiyetinde fırsat sunduğu ilk 11’de iki değişikliğe gitti. Yiğit Ulaş ile Cengizhan Akgün’ü yedek soyunduran Hasan Hoca, Rahman Buğra ile Haqi Osman’ı görevlendirdi.

4-2-3-1’DE FARKLI İSİMLER

4-2-3-1 dizilişinde kaleye Abdulsamed Damlu geçti. Geri dörtlüde soldan sağa; Ganalı Philip Awuku, Burak Kavlak, Barış Başdaş ve Taha Gür forma giydi. Onların önünde Ogün Özçiçek ile Rahman Buğra ter döktü. Hücum hattını soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Burunduli Jospin Nshimirimana ile Malili Aly Malle besledi. İleri uçta Haqi Osman’ın driplinglerine, üstün süratine güvenildi.

DOĞUKAN-HAQI OSMAN İŞ BİRLİĞİ

Okan Alkan’ın büyük hatasında araya giren Doğukan, ceza sahasına girip solundaki Haqi Osman’a bıraktı. Dar alanda Mateusz Holownia ve Georgios Koutroubis’ten sıyrılan Ganalının vuruşunda Okan’a da çarpan top, 8’de Ioannis Gelios’u çaresiz bıraktı: 0-1. Çok geçmeden Haqi Osman’ın, Bandırmasporluların arkasına kaçırdığı Doğukan topa sahip olacakken tereddüt yaşayan Gelios, son anda çıkmaya karar vererek kontrolü sağladı. 

TEDİRGİN EDEN SAKATLIK

Okan’ın darbesiyle yerde kalan Haqi Osman, kısa süreli tedavisinin bitiminde kenara gelirken, 21’de hakemin izniyle oyuna yeniden dahil oldu. Bu bölümde tempo da kısmen düştü. Remi Mulumba’nın 25’teki şutunda Burak’tan sekerek havalanan meşin yuvarlak kornere çıktı. Güçlükle uzanmaya çalışan Abdulsamed de hafif bir sakatlık yaşadı. 

AWUKU’NUN DUDAĞI KANADI

33’te Levent Ayçiçek’in sağdan ortasında top, çok yakın mesafedeki Awuku’nun yüzüne çarptı. Yüzünü tutarak yere yığılan Ganalı futbolcu için sağlık görevlileri koştu. Dudağı kanayan Awuku, ilk yarının sonuna dek, elindeki steril gazlı bezle pansuman yaptı.

VAR’DAN HAKLI PENALTI İPTALİ

34’te Caner Cavlan, Burak ile Taha karşısındayken ceza alanına daldı ve Malle’nin olmayan müdahalesiyle düştü. Video Yardımcı Hakem (VAR)’daki Özgür Yankaya’nın “İzle” önerisinde bulunduğu Reşat Onur Coşkunses, monitördeki uzun süreli bakışlarının ardından yavaş adımlarla çimlere ayak bastı ve “Ekran” işareti yaparak penaltıyı iptal etti. Bu karara, ev sahibinin tribünlerinden protesto sesleri yükseldi. 

İLK OFSAYT…

Kendi yara sahasında çok top yapınca çok fazla da vakit kaybeden Bandırmasporlu futbolculara, taraftarları sert tepki gösterdi. Yeni Malatyaspor’un 45 artı 3’teki sevinci ise kursaklarda kaldı. Doğukan’ın dokunuşunda Gelios’tan dönen topa önce Haqi Osman, akabinde Jospin ayak koydu. Filelerle kucaklaşan top, ofsayt gerekçesiyle “Gol” değeri kazanmadı. 

KAPLAN, CANER’İ ÇARESİZ BIRAKTI

Soyunma odası yolunda ve ikinci 45’in başında Bandırmasporlular, moral vermek amacıyla kaptan Kerim Avcı’dan arkadaşlarını tribünlere getirmesini istedi. Mustafa Gürsel, özellikle Malle karşısında varlık gösteremeyen sol açık Caner Hüseyin Bağ’ı, Isaac Tshikuna Tshibangu ile değiştirmek zorunda kaldı. Vasatı aşamayan Oğuz Kağan Güçtekin de Mustafa Saymak’ın elini sıktı.

OFSAYT VAR, GOL YOK!

Doğukan’ın 49’daki servisinde bir anda Gelios ile karşı karşıya kalan Haqi Osman, Koutroubis ile Holownia’yı peşine takıp Alman file bekçisini üzdü; ancak devreye VAR girdi. “İzle” tavsiyesi almayan Reşat Onur Coşkunses, VAR’ın kararını uygulayarak bir kez daha “VAR” işareti yaptı ve “Ofsayt var, gol yok” dedi. 54’te Mustafa, Awuku’nun dengesini kalçasıyla bozup ağları sarstı; ama kendisine dair ofsayt bayrağı gecikmedi. 

GANALI SANTRFOR ÖNCE ÜZÜLDÜ, SONRA SEVİNDİ

67’de Bordo-Beyazlılar dört oyuncu değişikliği gerçekleştirirken, Hasan Özer’in oyuna hamlesi hiç olmadı. 68’de “Gol” diye üçüncü defa sevinen Haqi Osman, tekrar hayâl kırıklığına uğradı. Jospin’in hareketlendirdiği ve tüm savunmayı aşan Ganalı, boş alana çekip vurdu. Lakin VAR incelemesinde pozisyonun ofsayt olduğuna kanaat getirildi. Alpay Koldaş, Okan ve Koutroubis’in seyre daldığı Haqi Osman, Jospin’in asistinde, klas bir vuruşla 75’te bu sefer havalara uçtu: 0-2. Kendi oyuncularına yönelik olumsuz sloganları kulakları çınlatan Bandırmalı futbolseverlerin, Yeni Malatyasporluları ve Haqi Osman’ı alkışlamaları dikkati çekti. 

JOSPIN, OYNAR GİBİ YAPTI!

76’da Yiğit, rakiplerini karşılamaktan bile imtina eden (!) Jospin Nshimirimana’ya “Bu kadar oynar gibi yaptığın yeter” dedi. Aynı dakikada Mert Miraç Altıntaş da Malle’nin yerine şans yakaladı. 

DOĞUKAN’A DA “OFSAYT” ENGELİ

Ogün’ün 83’te, defansın arkasına pasında Mert Miraç Altıntaş’ın şık gördüğü solundaki Doğukan’ın mutluluğu “ofsayt”a takıldı. 80'de oyuna girenlerden Cengizhan Akgün, “günün adamı” Haqi Osman’ın, Yakup Alkan da Doğukan’ın elini sıktı. Mert Miraç’ın topla buluşturduğu bencil Cengizhan, 89’da son çizgide zorlamayıp Yakup’a çıkarsa skor tabelasında 0-3 yazacaktı. Bu şımarıklığı ile yol alması mümkün değil!

TEBRİKLER ABDULSAMED…

Bir çift söz de Abdulsamed’e… Oyunu iyi takibinin peşinden gelen zamanlı çıkışlarıyla, birçok tehlikeyi büyümeden önlemeyi başardı…