dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

KAPLAN, ŞUT ATMADAN GOL ATTI!

15 Şubat 2021, Pazartesi 18:42

 

 

 

  • Umut Bulut, Oğuz Çetin'i yakaladı
  • Cezası sona eren genç santrfor ilk 11'de
  • İyileşen Mısırlı sol bek yedek soyundu
  • Yeni Malatyaspor'da hangi futbolcu tedavide?
  • Hamzaoğlu, ilk 11'de tek değişiklik yaptı
  • Maçın kahramanı, neden “Orgill” oldu?
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 25'inci haftasında Antalyaspor'un konuğu oldu. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, Dever Orgill'in golüyle geriye düştüğü maçta yine Jamaikalının kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı: 1-1. Yüzde 45 topla oynadığı kritik mücadelede, sadece 1'i isabetli toplam 3 şut atan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, kötü futbolla da olsa bir puanı hanesine yazdırdı. 30 puana yükselen 10'uncu basamaktaki Kaplanlar, 20 Şubat'ta Konyaspor'u misafir edecek.

B_83

UMUT, REKORU EGALE ETTİ

Umut Bulut, Süper Lig kariyerindeki 503'üncü sınavına çıktı. Oğuz Çetin'in (503 maç) rekorunu egale eden 37 yaşındaki santrforun, lig tarihinde en çok forma giyen futbolcu olmasına sadece bir müsabaka kaldı. Tecrübeli oyuncu; MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Galatasaray, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor forması ile söz konusu listede, zirvenin de tek sahibi olacak. “100'ler Kulübü”nün aktif futbolcusu, 17 sezonda 163 gole imza attı.

C_54

KUBİLAY'IN CEZASI SONA ERDİ

29 Ocak'ta, Malatya'daki golsüz Fatih Karagümrük beraberliğinde rakip takım sporcusuna ciddi faulü nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edilen Kubilay Kanatsızkuş döndü ve ilk 11'de ter döktü. Genç golcü, Göztepe deplasmanında 2-2 sonuçlanan ve Trabzonspor'a, Malatya'da 2-0 kaybedilen karşılaşmaları kaçırmıştı.

D_44

HAFEZ İYİLEŞTİ, OLCAY TEDAVİDE

Arka adalesinde zorlanma olan Mısırlı Karim Hafez döndü; ancak yedek soyundu. Mısırlı sol bek 24 Ocak'ta, Malatya'daki 1-0'lık Galatasaray yenilgisinden sonra ilk kez kadroya girmiş oldu. Tedavisi süren Olcay Şahan yine yoktu. Devre arası transferlerden, yalnız İskoç Stevie Mallan esame listesindeydi.

E_29

İLK 11'DE TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Trabzonspor 11'ine göre; Antalya'da sadece tek değişikliğe gitti. Ganalı Benjamin Tetteh'i kesen Hamzaoğlu, cezası biten Kubilay'ı ilk 11'de sahaya sürdü. 4-4-1-1 oyun sisteminde, eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Geri dörtlü sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Wallace, Semih Kaya, Zimbabweli Teenage Hadebe'den oluştu. Onların önünde Ganalı Afriyie Acquah ile Ahmed Ildız vardı. Kanatların sağında Zeki Yavru, solunda Adem Büyük, göbekte ise Kubilay oynadı. Umut Bulut en ileri uçtaydı.  

F_17

BÖYLE GOL YENMEZ!

Dever Orgill “maçın adamı” olmayı kafasına koyduğunu ilk, 5'inci dakikada belli etti! Fredy'nin uzun pasında, Nuri Şahin ceza alanında kafayla indirdi. Penaltı noktası üzerindeki Orgill, dönerek vurdu: 1-0. Bu, aynı zamanda eleştirilerin odağındaki Orgill'in, bu sezonki ilk golü oldu. Atakta, Jamaikalı santrfor ile birlikte toplam 3 Antalyasporluya karşın, tam 7 Yeni Malatyasporlulun bulunması dikkati çekti. Bu rakamlar, defansa yaşanılan zafiyete de işaret etti.

G_14

ORGILL'DEN BÜYÜK HEDİYE

Orgill, 12'de hedef şaşırdı! Zeki Yavru'nun sol kanattan kullandığı kornerde, karambolde ters bir kafa vuruşuyla kendi ağlarını sarstı: 1-1. 45'te ise Naldo, orta alan çizgisinin Antalyaspor yarı alanına bakan bölümünde, hızla ileriye koşan Kubilay Kanatsızkuş'u düşürdü. Bu oyuncu bir süre yerde kalırken, sağlık ekiplerinin saha içerisindeki ilk müdahalesinin akabinde, tedaviye kenarda devam edildi.  

H_11 

HAMLELER GOL GETİRMEDİ

Hamza Hamzaoğlu, ikinci yarıya Tetteh-Umut, Fildişi Sahilili Moryke Fofana-Ahmed hamleleriyle girdi. 65'te ise Hadebe, yerini Hafez'e bıraktı. Günün en çok konuşulan futbolcusu Orgill ise aynı dakikada Polonya asıllı Alman Lukas Podolski'nin elini sıktı. 75'te, günün verimsiz oyuncularından Kubilay kenara gelirken, Mustafa Eskihellaç yeşil çimlere ayak bastı. 88'de Mallan, Zeki'den görevi devraldı.

J_2

DURAKLAMALARDA DERİN BİR “OH”

90+4'te Fofana çok gerekli bir kart gördü; çünkü sol açıkta direkt kaleye doğru koşması öngörülen Serdar Gürler'in hızına ancak yetişebildi. Ersun Yanal'ın öğrencilerinin kazandığı serbest vuruşta, Veysel'in kafasında Abdulsamed boşa çıksa da top yandan auta gitti.

K_110

YENİ MALATYASPOR'UN ŞANSI

Zorlu randevunun yorumuna gelirsek... Orgil'in şansızlığı, Yeni Malatyaspor'un şansı oldu. Ersun Yanal yönetiminde oynadığı maçlardaki katı savunmasıyla bilinen Antalyaspor'un daha önde olmasını bekliyorduk; ama böyle olmadı. Büyük takımlarla oynarken geride pozisyon alan, oyunu kendi yarı alanında kabul eden Akdeniz temsilcisinin belirli bir oyun mantığı var ki, yine bunu uyguladı.

L_85

KÖTÜ FUTBOL...

11 Şubat'ta, Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor'u 1-0'la geçerek yarı finale yükselen Antalyaspor'un yorgun olması doğal karşılanabilirdi. Fakat 8 Şubat'tan bu yana dinlendiği yanılgısına düşülen Yeni Malatyaspor'un bitkin ve temposuz hali büyük tepki çekti. Trabzonspor mağlubiyetini takiben 2 gün izin kullanan Kaplanlar, 11 Şubat'ta Antalya'da toplanarak kampa girmişti.

M_99

İKİ TARAF DA RİSK ALMADI

İki taraf da özellikle ilk yarıda risk almadı. Üç puanı düşünen Antalyaspor ve Yeni Malatysapor'un önceliği ise “kaybetmemek”ti. Bu yüzden galip gelmekten ziyade kontrollü oyun ve hata yapmaktan kaçınıldığı net şekilde ortada olan bir oyun izlendi. 

Z_33

UMUT, KUBİLAY, AHMED VE CHEBAKE'E ELEŞTİRİ

Bitiş düdüğünün ardından tenkitler, Hamza Hamzaoğlu'na yönelikti. Seyir zevkinin köreldiğini vurgulayanlar; Umut, Kubilay, Ahmed ve Chebake'ye yüklendi. Umut'un gol ve çalım atamadığını, top süremediğini ve top çalamadığını belirten taraftarlar, Arjantinli Fernando Zuqui'nin neden oynatılmadığını sordu. Kosovalı Jetmir Topalli'nin oyuna hep sonradan girmesini sorgulayanlar, Fofana ve Mustafa gibi daima sonradan fırsat yakalayanları tartışmaya açtı.

X_2

HAMZA HOCA'YA AĞIR İTHAMLAR

Hafez'in, Antalya'da kulübede başlamaması gerektiğinin altını çizenler;  Bülent Cevahir, Erkan Kaş ve Hafez ile birlikte üç sol bekin de yedekte kalmasına anlam veremedi! Kongolu Jody Lukoki'nin de aynı sebeple kadroya bile alınmadığında hemfikir olundu. İşi öyle abartanlar oldu ki, Hamza Hoca'yı “Grupçuluk” yapmakla suçlayanlar ve bilmedikleri bir şeylerin döndüğünü ifade edenler dahi oldu!