dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2458.4
  • BIST
    9875.71
  • BTC
    64295.66$

Kaplan, yenemiyorsa yenildi!

12 Kasım 2022, Cumartesi 22:15
Kaplan, yenemiyorsa yenildi!

 

-    Yeni Malatyaspor, Bolu’da neden kaybetti?
-    Ganalı orta saha kaç gün sonra ilk 11’e döndü?
-    Sarı ve kırmızı kart cezalısı futbolcular kimdi?
-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?
-    Hasan Özer’in oyun sistemi nasıl oldu?
-    Kaplanlar niçin stopersiz oynadı?
-    Topu kendi kale çizgilerinden çıkardı, golünü de attı!
-    Gol olmadan sevinen Malatyasporlu kim?
-    Hangi oyuncu cezalı duruma düştü?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’in 13’üncü haftasında Boluspor’un konuğuydu. Baskı altında kalan, yüzde 39’a 61’lik topla oynama oranına rağmen “Yenemiyorsan, yenilme” düşüncesiyle rakibine uzun süre direnen Kaplanlar, 85’te Gineli Naby Oulare’nin attığı gole engel olamadı: 1-0. 10 puan ile düşme potasında yer alan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 18 Kasım’da Pendikspor’u misafir edecek.

GANALI ORTA SAHA 11’DE

1 Ekim’de, Sakarya’da 3-1 kaybedilirken sağ arka adalesindeki sakatlık nedeniyle yerini 67’de Atakan Müjde’ye bırakan Godfred Donsah, 42 gün sonra sahalara döndü. 5 Kasım’da, Malatya’daki 2-2’lik Gençlerbirliği beraberliğinde esame listesine giren; ancak yedek kulübesinde oturan Ganalı, bu defa ilk 11’deydi.

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Hasan Özer, Ziraat Türkiye Kupası da dahil, Yeni Malatyaspor’un başında 7’nci sınavını verdi. Hasan Hoca, Gençlerbirliği önünde fırsat tanıdığı 11’de zorunlu iki değişiklik gerçekleştirdi. Kırmızı kart cezalısı Barış Başdaş ile bu sezon Gençlerbirliği’ne karşı 4’üncü sarı kartını gören bir diğer cezalı Burak Kavlak forma giyemedi. Bu futbolcuların yerine Donsah ile Erşan Yaşa görevlendirildi.

STOPERSİZ (!) KLASİK SAHA DİZİLİŞİ

4-2-3-1 oyun sisteminde kaleye Abdulsamed Damlu geçti. Geri dörtlüde soldan sağa; Arda Hilmi Şengül, Ganalı Philip Awuku, Donsah ile Erşan boy gösterdi. Onların ilerisinde Ogün Özçiçek ile kaptan Rahman Buğra Çağıran ağır bir sorumluluk üstlendi. İkinci bölgede soldan sağa; Doğukan Emeksiz, Mert Miraç Altıntaş ile Malili Aly Malle ter döktü. Santrforda Ganalı Haqi Osman vardı. Barış ve Burak’ın yokluğunda yeşil zemine bir bakıma stopersiz adım atıldı.

MALLE PAS ATMAKTA GECİKİNCE…

İlk atak, 7’de gelişti. Ibrahima Balde topuğuyla bıraktı, Guy-Michel Landel’in yakın mesafeden şutunda Abdulsamed ilk hamlede sektirdiği topu, sağ elini uzatarak çizgide kontrol etmeyi başardı. 10’da sağdan Ogün ceza alanına havalandırırken, konuk ekibin ilk kez çok adamla geliştirdiği akından sonuç alınamadı. 11’deki kontratakta Boluspor defansını 3'e 2 yakalayan Malle’nin geç de olsa attığı pasta Rahman Buğra, meşin yuvarlağı ayağından fazla açtı. 

TEMPOLU VE KEYİFLİ FUTBOL

Sait Karafırtınalar’ın talebeleri sağlı sollu yüklenirken, misafirin savunması epey zorlandı. İlk 15 dakika geride kalırken, mücadelenin “pozisyonlu, tempolu ve keyifli başladığı” yorumu yapıldı. Kaplanlar da ani akınlara çok etkili ve hızlı çıkabileceğini, her an skoru değiştirebilecek yeteneklere sahip olduğunu ispatladı. 16’da ayağa ve isabetli paslar ile gol arayan ev sahibine Donsah, tehlikeyi kornerle uzaklaştırarak “Dur” dedi.

OLARE’YE İLK TEBRİK

Kırmızı-Beyazlılar, üçüncü gol şansını 20’de yakaladı. Tugay Kaçar’ın Dejvi Bregu’ya servisinde Arnavut oyuncu, Yeni Malatyasporluların da ayak koymasından ötürü istediği gibi vuramadı. 30’da Rahman Buğra savunma arkasına yolladı. Süratle son çizgiye doğru yönelen Doğukan’ın soluna pasında Mert’ten önce davranan Olare, skor tabelasında 0-1’in yazmasını önledi.

TOP, YAN FİLELERDE

35’te Ogün’ün yerden gönderdiği pasta, topa sağ çaprazdan hamle yapan Haqi Osman, kaleci Çağlar Şahin Akbaba ile bire birde vururken, seken top kornere yöneldi. 45+1’de Haqi Osman, orta sahadan taşıdığı topla soldan içeriye girse de üstten auta gönderdi. 59’da Doğukan çaprazdan yan fileleri nişanladı!

HAQI OSMAN, GOL OLMADAN SEVİNDİ!

61’de, Bolu’nun kullandığı kornerde Abdulsamed eliyle uzun bir atış yaptı. Doğukan-Haqi Osman paslaşmasının akabinde sol çaprazdan ceza sahasına dalan Ganalı, açılan Çağlar Şahin’in yanından vurdu. Boş kaleye giden topa yetişen Oulare, kritik müdahalesiyle mutlak golü engelledi. Haqi Osman “Gol” diye bırakmayıp topu takip etse belki de üstünlük sayısını kaydedecekti; ama o, top çizgiyi geçmeden sevinmeye gitti!

OGÜN’ÜN İSYANI, BOLU’NUN GOLÜ

Haqi Osman’ın şutunda topu çizgiden uzaklaştıran Oulare, geceye damga vurdu. 85’te, soldan kazanılan serbest vuruşu, duran topların aranılan ismi Gökhan Karadeniz kullandı. Arka direkte bulunan 20 yaşındaki Gineli, açısı dar olmasına karşın Abdulsamed'i üzdü: 1-0. Golden önce, Joel Ngandu’nun yerde kaldığı pozisyonda hakem Adnan Deniz Kayatepe’ye isyan ederek “faul” olmadığını belirten, topu şiddetle ve hışımla vuran Ogün de sarardı.   

KAPTAN, PENDİK’E KARŞI CEZALI!

87’de sarı kart gören Rahman Buğra, aynı yaptırıma 2022-23’te 4’üncü sefer uğrayınca cezalı duruma düştü. Pendikspor karşılaşmasını kaçıracak olan kaptan, bu sezon ayrıca, iki defa kırmızı kart ile oyundan da ihraç edilmişti.

GOL YOK, OFSAYT VAR

Zorlu randevunun sonuna, oynanmamış süre olarak 6 dakika eklendi. 90+2’de Malle sağdan kesti, Yakup Alkan kafasını uzattı. Yumuşak gelen topu Çağlar Şahin durdurdu. Hemen peşinden, 90+3’te Kaplanlar beraberliğe çok yaklaştı. Buğra’nın şık ara pasında Çağlar Şahin’i geçen Haqi Osman ağları sarstı; fakat Ganalı için ofsayt bayrağı kalktı. Adnan Deniz Kayatepe, Video Yardımcı Hakem (VAR) ekranına gitmeye gerek duymadı.

CENTİLMENCE BİR MÜCADELE

Müsabakanın analizine gelince… Her iki takımın futbolcuları; mücadeleleri ve ortaya koydukları futbol kadar, centilmenlikleriyle de alkışlandı. Yabancıları da dahil, yaş ortalaması hayli düşük olan Hasan Özer’in ekibi, yine özveriyle dikkati çekti. Lakin formalarının sırtında 19 rakamını taşıyanlardan Haqi Osman silik bir performans ortaya koyarken, Balde savaşçı bir kimlikteydi.

HASAN HOCA’NIN HATALARI…

Malatya temsilcisinin, 13’üncü haftaya dek oynadıkları arasında belki de en iyisi Boluspor’du; çünkü Kırmızı-Beyazlılar, tam bir takım görüntüsündeydi.  Hızlı çıkamayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, dolayısıyla fazla tehditkâr olamadı. Hasan Özer, hatalı 11 seçimi, yanlış ve üstelik çok geciken değişikliklere, Gençlerbirliği’nin ardından Bolu’da da devam etti! 58’deki Burundili Jospin Nshimirimana-Mert Miraç, 73’teki Cengizhan Akgün-Doğukan ve 87’deki Yakup Alkan-Ogün hamleleri, neticeye tesir etmedi. Stoperde, Arda ve Awuku varken Donsah tercihi tartışmaya açıldı. Jospin’in neden 11’den kesildiğine anlam veremeyenler, Doğukan’ın oyundan alınışını sorguladı. Cengizhan’ın küstürüldüğü de aşikâr…