dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.15
  • ALTIN
    2324.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70740.58$

Kaplan’ın 3 puanı 90+6’da direkten döndü!

16 Eylül 2022, Cuma 22:35
Kaplan'ın 3 puanı 90+6'da direkten döndü!

 

 

 

-    Yeni Malatyaspor-Altay maçı neden geç başladı?

-    Malatya ekibinde hangi futbolcu cezalıydı?

-    Kaptan, Altay önünde neden forma giymedi?

-    Cezasını tamamlayan stoper, nerede oynadı?

-    İlk 11’de kaç değişiklik gerçekleştirildi?

-    Kaplanların oyun sistemi nasıl oldu?

-    Sarı-Siyah-Kırmızılıların penaltısı mı yendi?

-    90+6’da, kimin şutunda top direkten döndü?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

***

Yeni Malatyaspor, Spor Toto 1. Lig’in 6’ncı haftasında, sahasında Altay ile golsüz berabere kaldı: 0-0. Ligde galibiyeti bulunmayan 4 takımdan biri olan Kaplanlar, çok risk almamasına rağmen pozisyonlara girdi; lakin gol atamadı. Futbol anlamında çok keyifli bir karşılaşmaya tanıklık ettik. Topla oynamada yüzde 54’e 46, toplam şutta 11’e 6’lık üstünlük kuran Malatya ekibinin isabetli şutu, Siyah-Beyazlı misafiri ile eşit sayıdaydı: 4. Üç mağlubiyet, üç beraberlik ile 3 puan toplayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 1 Ekim’de Sakaryaspor’a konuk olacak…

GANALI CEZALI, RAHMAN NEDEN YOK?

Manisa FK deplasmanında 90+7’de, topsuz alanda rakibini itince lüzumsuz (!) bir kırmızı kart gören Ganalı Osman Haqi, Altay SK önünde forma giyemedi. Doğu Anadolu temsilcisinin Malatya’da, 4-0’lık Çaykur Rizespor yenilgisinde kırmızı kart yaptırımına uğrayan kaptan Rahman Buğra Çağıran ile ikinci sarıdan oyundan ihraç edilen Burak Kavlak, 1 maçlık cezalarını tamamladı. Burak yedek soyunurken, Rahman Buğra esame listesine yazılmadı.

İLK 11’DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, 11 Eylül’de, Manisa’da 2-2 berabere kaldıkları zorlu randevuda sahaya sürdüğü ilk 11’de, biri zorunlu olmak üzere, iki değişikliğe gitti. Haqi’den yararlanamayan Cihat Hoca, Arda Hilmi Şengül’ü de kadroya almadı. Bu iki futbolcunun yerine, Yiğit Ulaş ile Yakup Alkan ter döktü. 

SAHA DİZİLİŞİ AYNI

4-2-3-1 oyun sisteminde eldivenleri Abdulsamed Damlu giydi. Savunmada soldan sağa; Yiğit, Ganalı Philip Awuku, Barış Başdaş ve Taha Gür vardı. Geri dörtlünün biraz ilerisinde Ganalı Godfred Donsah ile Ogün Özçiçek “savaşçı” bir kimliğe sahipti. İkinci bölgede yine soldan sağa; Cengizhan Akgün, Doğukan Emeksiz ile Malili Aly Malle boy gösterdi. Hücum hattında Yakup Alkan gol aradı.

İLK DÜDÜK, FİLEYE TAKILDI!

Yardımcı hakemlerin kontrollerinde bir sıkıntıya rastlandı. Ozan Evrim Özenç’in koruduğu kalede file direğe sabitlenirken, aradaki açıklık da böylece giderildi. Bu problem, ilk düdüğün biraz geç çalmasına neden oldu.

DENGESİZ DÜŞEN BARIŞ KORKUTTU

8’nci dakikada rakibinden önce çıkıp kafayı vuran Barış, ellerini kontrol ederek istediği gibi bir düşüş yaşayamadı. Sakatlanan Barış bir süre ayağa kalkamazken, oyuna da tedavisinin ardından devam edebildi.
    

BUZ GİBİ PENALTI!

16’da Malle sağ kanattan müthiş süratlenirken, önce Ceyhun Gülselam, akabinde İbrahim Öztürk’ü geçip pasını verdi. Penaltı noktasının sağ tarafındaki Doğukan, çok kötü bir vuruş gerçekleştirdi. Ogün, Cengizhan’ın servisinde ceza alanına girdi ve Mohammad Naderi ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Ogün’ün yanına koştuğu ve yoğun itirazlar eşliğinde Video Yardımcı Hakem (VAR)’dan gelecek kararı bekleyen Oğuzhan Çakır, penaltıya gerek olmadığını belirtti. Naderi’nin sol ayağının Ogün’e değil, topa olduğuna kanaat getirildi. “Buz gibi penaltı” yorumları yapılırken, VAR’daki Özgür Yankaya’nın Çakır’a “izleme” tavsiyesinde dahi bulunmaması tartışmaya açık bir yaklaşımdı.

YAKUP, TOPU İLK KEZ Mİ GÖRÜYOR?

22’de Cengizhan’ın ortasında top Malle’ye ulaşmadan Naderi araya girdi. Devamında 4’üncü korneri Cengizhan kullandı. İyi yükselen Yakup, topu yere çarptırabilse skor tabelasında 1-0 yazması içten bile değildi; ancak o havadan auta attı. Alt liglerde “Gol Kralı” olan 30 yaşındaki tecrübeli santrforun, çoğunlukla hayatında topu ilk defa görüyormuş gibi hareket etmesi yadırgandı. 

DÜŞÜK TEMPO, AZ POZİSYON

Özellikle 25 ila 35’inci dakikalar arasında Altay, rakip yarı sahada daha fazla gözüktü. Bu bölüme kadar, düşük bir tempo ve çok az sayıda pozisyon vardı, akıllarda kalan bir akın yoktu. Hemen akabinde Sinan Kaloğlu yönetimindeki konuk ekip tüm hatlarıyla geri çekilmeyi yeğledi. 27’den itibaren Cengizhan ile kanat değiştiren ve sola geçen Malle, 38’de tribünlere seyir zevki sundu.

ALKIŞLANAN VERKAÇ…

İlk 45’in bitimine yakın çabuk atak, önemli bir şansa döndü. Malle ile alkışlanan verkaçında Eric Björkander’den sıyrılan Doğukan, Efe Sarıkaya da sağında ayağını uzatacakken şutunu attı; ama etkili bir vuruş yapamayınca Ozan’ı aşamadı. İlk yarının duraklama dakikalarının sonunda kazanılan serbest vuruşta Cengizhan ile Yakup topun başına geçti. 48+4’te Cengizhan direkt kaleyi düşünse de baraja takıldı.

ABDULSAMED’TEN KRİTİK KURTARIŞ

Akan oyunda gol atmaları pek mümkün görünmeyen iki takım için duran topların değeri fazlasıyla büyüktü. Altay da en net gol fırsatını 50’de yakaladı. Philip’in pasında Barış’ın kontrol edemediği topla ceza yayı ön çizgisinde buluşan Eren’e, Abdulsamed uzun bacaklarıyla “Dur” dedi. Futbolseverler belki çok gol pozisyonu seyredemedi; fakat zaman zaman tansiyonun yükseldiği anlara şahitlik ettik. İki taraf her şartta sportmence davrandı. İlk sarı kartı Yakup, topa şiddetten ötürü gördü.

HAKEM “PENALTI YOK! DEDİ

56’da Naderi soldan kesti, yerden sekerek yükselen meşin yuvarlağa Marco Paixao kale önünde dokunacakken Philip, penaltı beklentilerine yol açtı. Ganalı, Paixao’nun yüzü ile top arasındaki bölgeye dek ayaklarını kaldırırken, maçın hakemi uzun süre kulaklığından VAR’ın uyarısını dinledi. Sonrasında “Ben monitöre gideceğim ve pozisyonu izleyeceğim” diyen Oğuzhan Çakır, Philip’in temasının Paixao’ya değil, topa olduğuna hükmetti. 

STOPER BURAK, FORVET OLDU!

63’te günün en vasat isimlerinden Yakup, görevi Burak Kavlak’a devretti. İlk 4 haftada stoper mevkisinde oynayan 26 yaşındaki Burak’ın forvet olması birçok farklı görüşü de beraberinde getirdi. 69’da Malle, etkili ve isabetli bir şut attı; ama Ozan hata yapmadı, tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı. Kısa bir süre sonra köşe gönderinin birkaç metre gerisinde, sağ taç çizgisinin yakınında “elle oynama”dan kazanılan serbest vuruşta Cengizhan havalandırdı, top arka kale direğinde Doğukan’ın kafasını sıyırdı. 

DOĞUKAN’DAN KALEYE PARELEL KAFA!

Malle’nin sol son çizgide başarılı ve şık kontrol edip içeriye yönlendirdiği top, Doğukan’ın kafasında kale çizgisine parelel gidip taca bile çıktı! 78’de, kritik sınavdaki performansıyla göz dolduran Malle bu sefer geriye doğru çıkarttı. Ogün düzgün bir şut atması öngörülürken, ceza alanı dışından çerçeveyi tutturamadı. 

CİHAT HOCA, JOSPIN’E SARILDI!

76’da Cengizhan, Jospin Nshimirimana’nın elini sıktı. Cihat Arslan’ın, Rize hezimetinde “Jospin bizi yine yalnız bıraktı” cümlesini kurarak eleştirdiği Jospin’e sarılması yadırgandı; çünkü Burunduli, Manisa’da 21 kişilik futbolcu kafilesine dahi dahil edilmemişti. Bire biri seven Malle, Jospin’in pasında 87’de sol kale direği dibine gönderse de Ozan uzadı.

UÇAN KAFA VE DİREKTEN DÖNEN TOP…

88’de Malle soldan, önünde İbrahim olmasına karşın altıpasa yolladı. Doğukan uçarak kafasını uzattı, Ozan açıyı çok iyi kapattı. 89’da, Yiğit’in durduramadığı Paixao, sağ çaprazdan gole çok yaklaşsa da Abdulsamed başarılıydı. 90’da Doğukan, görevi Mert Miraç Altıntaş’a devretti. Topun oyunda olmadığı 5 dakikayı işaret eden tabela havaya kalktı. Sol taç çizgisi dibindeki Malle’nin orta-şut karışımı vuruşunda, 90+6’da doğrudan kaleye giden top, üst direkten dönüp dokunamayan Ozan’a da çarparak oyun alanına geri döndü…