dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2441.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63998.57$

Kaplan’ın ’Kafa’sı karışık!

26 Ağustos 2022, Cuma 23:37
Kaplan'ın 'Kafa'sı karışık!

 

 

 

 

-    Cihat Hoca’nın ilk 11’inde kimler yazılıydı?
-    Kaplanların kadrosunda değişiklik oldu mu?
-    Eyüpspor deplasmanında saha dizilişi nasıldı?
-    Kaptan Rahman, neden o mevkide oynuyor?
-    Hangi eski Kaplan sakatlanıp devam edemedi?
-    İkinci yarıda forma giyen eski Malatyalı kim?
-    Yeni Malatyaspor’da sürpriz bir kaptan!
-    Sözleşmelerini feshedenler ne durumda?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu…

Yeni Malatyaspor, TFF Birinci Lig’in 3’üncü haftasında Eyüpspor’un misafiri oldu. İlk golü attığı zorlu İstanbul deplasmanında ilk yarı 1-1 sona ererken, Doğunun Kaplanları 3-1 de geriye düştü. Rakibin ikinci golü frikikten, üçüncüsü kornerden, yani ikisi duran toplardan ve kafayla geldi. 24 yaşındaki Cengizhan Akgün ikinci golünü, duraklama dakikalarında attı: 3-2. 1 puanda kalan Malatya ekibi 3 Eylül’de, Çaykur Rizespor’u konuk edecek.

CİHAT HOCA’DAN AYNI 11

Teknik direktör Cihat Arslan, 21 Ağustos’ta, Malatya’da Adanaspor ile 1-1 berabere kaldıkları gün sahaya sürdüğü 11’i bozmadı. Farklı olan, oyun sistemi ve futbolcuların konumlarıydı. 4-1-4-1’den yeniden 4-2-3-1’e dönüldü. Donsah ile Ogün’den, defanslarının önünü süpürmesi beklendi.

KAPTAN YİNE SOL BEK

Kaleyi Abdulsamed Damlu korurken, geri dörtlüdeki kurgu değişmedi. Soldan sağa; kaptan Rahman Buğra Çağıran, Burak Kavlak, Yiğit Ulaş ve Taha Gür forma giydi. Onların önünde Ganalı Godfred Donsah ile son dönemin formda ismi Ogün Özçiçek boy gösterdi. İkinci bölgede de yine soldan sağa; Malili Aly Malle, Burunduli Jospin Nshimirimana ile Cengizhan Akgün seyredildi. Santrforda Doğukan Emeksiz vardı. 

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

Yeni Malatyaspor golü erken buldu. Malle’nin 6’ncı dakikadaki şutunda Harun Tekin topu güçlükle çelebildi, dönüşünde Cengizhan yakın mesafede akıllı bir aşırtma kafa vuruşuna imza attı: 0-1. Cengizhan’ın golü için “Birinci sınıf” yorumu, kabiliyetli futbolcunun hakkını ancak teslim edebilirdi. Fakat çok geçmeden, 3 dakika sonra, 9’da Eyüpspor beraberlik sayısını kaydetti. Eze sağ kanattan içeriye kat edip Burak’ın baskısına rağmen asistini yaptı, Sinan Kurt da Donsah’ın karşısında gol vuruşunu gerçekleştirdi: 1-1.

ESKİ KAPLAN SAKATLANDI

20’de Ahmed Ildız’ın sakatlandığı pozisyonda futbolcular serinledi. Su molasına dönüşen duraklamada teknik adamlar da öğrencilerine yeni taktiklerini verme fırsatı yakaladı. 27’de kendini yere bırakan Ahmed devam edemedi. Taraftarların alkışları eşliğinde kenara gelen Ahmed’in yerine Bekir Yılmaz oyuna girdi. Yetenekli orta saha, 2018-2021 sezonları arasında Yeni Malatyaspor’da ter dökmüştü.

SÜRPRİZ ŞUTLAR…

Rahman Buğra 24’te meşin yuvarlağı Murat Uçar’dan kurtarıp açıyı buldu ve sürpriz bir şut attı, Harun aynı güzellikte kurtardı. 30’daki kornerin ardından gelişen atakta Malle, mükemmel bir uzun pas yolladı. Ahmet Yazar’a topu kaptırmayan Doğukan’ın aşırtma vuruşunda top, auta çıktı.

TEMPO DÜŞTÜ

Gollerle başlayan karşılaşmada ilerleyen zaman diliminde tempo düştü. Cihat Arslan idaresindeki Sarı-Siyah-Kırmızılılar, mütevazı ve kısıtlı kadrosuyla klasik futbol tabiriyle “elinden geleni yapmaya” çalıştı. İbrahim Üzülmez’in talebeleri ise çeyrek saatlik dilimin akabinde hücum varyasyonlarını çok fazla geliştiremedi. 

KONTRATAK…

Eyüpspor, Yeni Malatyaspor’un üzerine giderken, bitiremediği akınlarda misafir takımın etkili kontratakları izlendi. Bunlardan birinde, 42’de Doğukan ceza sahasında becerikli değildi.

DURAN TOP GOLLERİ!

Berkan Emir’in 57’de kullandığı serbest atışta Brezilyalı Luccas Claro, yerleşim hatası yapan savunma oyuncuları arasında iyi yükseldi: 2-1. Forvet arkasında bir süre gayet iyi bir performans ortaya koyan Jospin, 65’te görevi Atakan Müjde’ye devretti. 66’daki kornerde bir kez daha Berkan kesti, Abdulsamed’in yere çarpmak üzereyken kurtarma çabasıyla tekrar havalandırdığı topta, İsveçli Pa Dibba sıçradı: 3-1. Burak’ın topu uzaklaştırmak isterken Taha’ya uçan tekme atması ve arkadaşını ağlara yollaması, trajikomik bir görüntüye yol açtı.

ABDULSAMED’DEN MÜTHİŞ KURTARIŞ

69’da Doğukan ceza alanında şutunu çekmek isterken yerden kayarak bir müdahalede bulunan ev sahibinin kaptanı Uğur Demirok, skorun değişmesine izin vermedi. 77’de güçlü fiziğiyle solda Ogün’ün durduramadığı Eze, sağ ayağıyla uzak köşeyi düşündü; ancak soluna uçan Abdulsamed, müthiş bir refleksle, sağ eliyle kornere tokatladı. 78’de Yakup Alkan, gol umudu olarak Malle’nin elini sıktı. 

YENİ KAPTAN, BURAK

81’deki frikikte Berkan’a, sol kale direği dibinde “Dur” diyen 23 yaşındaki genç file bekçisi alkışı hak etti. Bir başka ifadeyle ikinci devre Berkan ile Abdulsamed arasında geçti! 86’da Rahman Buğra, Berat Yaman’a “Başarılar” dilerken, kaptanlık bandını Burak taktı. 91’de eski Kaplan Umut Bulut, Eze’yi alkışlattı. 1983 doğumlu tecrübe, 2019-21’de Malatya’daydı.

CENGİZHAN İKİLEDİ

Duraklama bölümünde sağdan gelişen atakta Ogün ortaladı. Ceza alanındaki Yakup’un temas etmeyip arkaya açılmasını planladığı topla Cengizhan buluştu. Klas ayak, Murat Uçar’ı ekarte edip, sol çaprazda, dar açıdan çerçeveyi yokladı. Claro’nun bakışları arasında, Harun’un da kapatamadığı sağ alt köşeden fileleri ikinci kez sarstı: 3-2. Futbolda rehavete yer olmadığı, son bölümde kanıtlandı. Lakin Doğukan’ın meziyetleri dikkati çekse de finali, yani gol vuruşunu yapma noktasında hâlâ büyük eksikliklerinin olduğu da yadsınamaz bir gerçek.

PIRIL PIRIL GENÇLER…

Kısa bir özet… Yeni Malatyaspor özellikle ilk yarıda çok iyi mücadele etti. İkinci golü yedikten sonra demoralize oldu. Üçüncü gol de direnci iyice düşürdü. Kaliteli, deneyimli oyunculardan kurulu Eyüppor karşısında pırıl pırıl gençler, var güçleriyle mücadele etti. Hareketli, akan oyunda fazla gol pozisyonuna giremeyen İstanbul temsilcisi, ikinci 45’te daha rahattı. Şüphesiz ki Eyüpspor, Süper Lig kadro kalitesine sahip. 

DÖNECEKLER Mİ?

Malatya’da gözler, sözleşmelerini tek taraflı fesheden Ganalı Haqi Osman ile vatandaşı Philip Gameli Awuku, Barış Başdaş ve Mısırlı Karim Hafez’in FIFA’daki dosyalarına ve geri dönüşlerine çevrildi…