dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2435.3
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64499.49$

KAPLAN’IN KAPTAN’I VAR

23 Aralık 2020, Çarşamba 16:09

 

 

 

 

  • Ganalı santrfor ülkesinden dönse de yedek
  • Cezası biten Mısırlı sol bek, ilk 11'de
  • Sakatlığı geçmeyen Kongolu forvet yok
  • Genç file bekçisi, kadrodaki yerini garantiledi
  • Hamzaoğlu'ndan kazanan 11'de tek değişiklik
  • Hücum hattında taşlar yeniden yerinden oynadı
  • Kaptan bu sezon Süper Lig'de 7'nci golünü attı
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

 

Süper Lig'de iddialı bir konuma gelen Yeni Malatyaspor, 14. Haftada, lider Aytemiz Alanyaspor'un konuğuydu. İlk yarıyı Babacar'ın golüyle geride kapatan Kaplanlarda, 60'ta, son haftaların formda ismi, kaptan Adem Büyük sahneye çıktı: 1-1. Akdeniz'de, göze hoş gelmese de akılcı bir futbol sergileyen Hamza Hamzaoğlu'nun ekibi, puanını 20'ye yükseltti ve 8'inci basamağa yerleşti. 6 maçtır mağlup olmayan Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 27 Aralık'ta BB Erzurum'u ağırlayacak.

K_175

TETTEH VE HAFEZ DÖNDÜ, LUKOKI YOK

Eşinin doğum esnasındaki sağlık sorunları yüzünden izin alarak Gana'ya giden Benjamin Tetteh, Malatya'daki 2-0'lık Kasımpaşa galibiyetini kaçırmıştı. Ülkesinden dönen Ganalı esame listesine girdi; ancak yedek soyundu. Sakatlığı devam eden Kongolu Jody Lukoki yine yoktu. 3-0'lık Fenerbahçe zaferinde, Kadıköy'de sarı kart cezalısı durumuna düşen ve Kasımpaşa önünde forma giyemeyen Mısırlı sol bek Karim Hafez ilk 11'deydi.

L_139

ABDULSAMED YERİNİ GARANTİLEDİ

Kiralık sözleşmesi feshedilen Arjantinli Guido Herrera'nın gidişiyle birlikte Ertaç Özbir ile iki kaleciden biri olarak yerini garantileyen Abdulsamed Damlu kulübede oturdu. 21 yaşındaki genç file bekçisi, Gaziantep'te yüzüne aldığı darbeden ötürü elmacık kemiği kırılınca formasını kaptırmıştı. Disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun raporu ile yönetimin kadro dışı bıraktığı Perulu Christian Cueva'nın affı gündemde olsa da Alanya deplasmanı öncesi bu konuda bir gelişme yaşanmadı.

M_435

İLK 11'DE SADECE BİR DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa'yı 2-0'lık skorla yıktıkları gün şans tanıdığı 11'de sadece bir değişiklik gerçekleştirdi. Hafez, bir maçlığına bıraktığı savunmanın solundaki yerini Bülent Cevahir'den devraldı. Kaplanlar, alışılagelmiş 4-2-3-1 dizilişiyle yeşil zemindeydi. Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Defans, sağdan sola; Faslı Issam Chebake, Semih Kaya,  Zimbabweli Teenage Hadebe ve Hafez'den oluştu. Bu dörtlünün önlerinde yine Burundili Youssouf Ndayishimiye  ile Ganalı Afriyie Acquah vardı. Orta saha ile hücum arasındaki bağlantıyı sağdan sola; Olcay Şahan, Kubilay Kanatsızkuş, Adem Büyük kurdu. Santrforda Umut Bulut seyredildi.

N_244

KUBİLAY, KANATLANAMADI!

İlk anlarda topla oynamakta zorlanır gibi olan Yeni Malatyaspor daha sonra açıldı. 9'daki serbest atışta Hafez direkt golü düşündü. Köşeye giden topu, Portekizli Jose Marafona, parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Uzun pasları yeğleyen Kaplanlar, Kubilay ile girdiği iki gollük pozisyondan yararlanamadı. 14'te Acquah'ın sağdan ortasında Georgios Tzavellas'ı geçen ve Adem Büyük'ün altıpasta dokunamadığı topta, Steven Caulker ve Juanfran'ın da da yer aldığı bir karambol oluştu. Son olarak Kubilay'ın yakın mesafeden şutunda Marafona başarılıydı.

O_73

MARAFONA YİNE “DURUN” DEDİ

18'deki atağın kahramanı yine Kubilay oldu. Topu soldan taşıyan Kubilay, ceza sahasındaki Umut ile duvar pasının akabinde çaprazda sert vurdu. Marafona'dan seken meşin yuvarlağı Alanyasporlular uzaklaştıramadı. Sağ çaprazdaki Olcay'un şutu etkisiz olunca Marafona zorlanmadı.

P_27

FAUL KOKAN BİR GOL!

32'de, Anastasios Bakasetas'ın Acquah'tan, Ganalı yıldız futbolcunun kuvvetle muhtemel haklı olarak faul beklerken kaptığı topla buluşan Efecan Karaca, Khouma Babacar'a aktardı. Senegalli, bekletmeden sert vurdu, kale direğinin içine çarpan top ağlarla buluştu: 1-0.

R_12

RAKİP SAHADA 5'Lİ PRES

37'de tam beş Yeni Malatyasporlu futbolcu, rakip yarı alandaydı. Pres sonuç verince topla haraketlenen Adem Büyük ceza sahasına girdi. Vuruş açısı bulamayınca, Berkan Kutlu'nun yanındayken ceza yayına doğru çıkardı. Top, bu noktada olan Youssouf'un ayağının ortasına değil, dışına oturunca akın da autla neticelendi. 40'taki baskının ardından Acquah, sağdaki Olcay Şahan'ı gördü. Olcay havalandırdı, Umut yükseldi; ancak çerçeveyi tutturamadı.

S_14

HAMZAOĞLU'NDAN MÜTHİŞ HAMLE

Hamza Hamzaoğlu, oyuna ilk hamlesini, soyunda odasından dönüşte yaptı. Olcay'ı kenara alan tecrübeli çalıştırıcı, Tetteh'in hünerlerine güvendi ki, bu fikrinde haklı da çıkarken gururluydu. Tetteh oyuna dahil olunca en ileriye geçerken, Olcay'dan boşalan sağ açığa ise Umut gitti. Karşılaşmanın üçte ikilik  zaman dilimi geride kalırken, yani 60'ıncı dakikada Adem, zekâsını da devreye sokup fırsatçılığını konuşturdu.

V_10

KAPTAN'DAN BU SEZON 7'İNCİ GOL

Umut sağdandan kesti, arka direkte Tetteh, Steven Caulker'ın üstünde mükemmel sıçrayıp kafayı vurdu, Marafona'nın tokatladığı topu kaptan Adem filelerle buluşturdu: 1-1. Çizgideki Georgios Tzavellas, golün gelmesine engel olamadı. İkinci Yeni Malatya kariyerinde üst üste 3 maçı boş geçmeyen Adem, aynı zamanda Süper Lig'de bu sezon 7'nci golünü kaydetti.

X_22

TETTEH İLE KAÇAN POZİSYONLAR...

75'te gelişen tehkilenin mimarı da Tetteh oldu. Yeni Malatyaspor yarı alanından atılan uzun topta Tetteh, Caulker ile mücadelesinden galip ayrılıp uzaklardan sert vurdu; top üst direğe çarparak oyun alanına yeniden yöneldi. Ofsayt bayrağı kalkarken, Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da onayını alan Alper Ulusoy, yardımcısıyla aynı karara hükmetti. 79'daki hücumda Tetteh'in adı tekrar duyuldu. Youssuf'un servisinde Ganalı topu sürüp, ceza alanına girdikten sonra sol ayağıyla şutunu çekti, Marafona üçüncü kez gole izin vermedi. Hamza Hamzaoğlu'nun şaşkınlığı yüzüne de yansıdı.

Y_11

SİZE ÜÇ PUAN YOK; HADEBE!

Hamzaoğlu'nun son bölümdeki değişiklikleri, sırasıyla 87'de Zeki Yavru-Adem, 90'da Fildişi Sahilili Moryke Fofana-Acquah ve Kosovalı Jetmir Topalli-Kubilay oldu. 90+3'te Efecan'ın pasında Davidson, altıpasın yaklaşık bir metre dışındaki Mustafa Pektemek'i gördü. Bu futbolcunun, hocası Çağdaş Atan'ı şoke eden vuruşu, Yeni Malatyaspor'un işine yaradı. Beraberliği getiren en önemli isimlerden biri de Hadebe oldu. Zimbabweli, 90+4'te, kale ağzındaki iki kritik müdahalesi ile bir puanın haneye yazdırılmasında çok büyük rol oynadı.

Z_46

TEBRİK ETMEK, ÇOK MU ZOR?

Kısa bir yorumda bulunursak... Sözümüz; Malatya'da, Yeni Malatyaspor'un son dönemdeki üstün çıkışından rahatsız olan kitleye... Bu takım, Süper Lig'in son 9 haftasında 5 galibiyet, 4 beraberlik alırken, sadece bir defa kaybetti. Bu süreçte 19 puan toplarken, her geçen gün üzerine koymasını bildi. Adil Gevrek yönetimini, Hamza Hamzaoğlu ve ekibini, en iyisini ortaya koyma gayretindeki futbolcuları “Helal olsun” deyip, tebrik etmek çok mu zor?