dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2428.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64214.68$

KARAKTERSİZLER...

12 Ağustos 2019, Pazartesi 08:37

 

(Sesli makale)

Her gördüğünü “FETÖ'cü” olarak tasnif edenlere iki çift lafım olacak. “FETÖ” denilen belayla 2002 yılından bu yana mücadele etmeye çalışıyorum. FETÖ'nün başındaki hainin ipliğini pazara çıkarmak adına 2007 yılında, en güçlü oldukları ülkelerden biri olan Azerbaycan'daki “ Hüner Meydanı” ve “Yeni Çağ gazetelerinde bu yapının iç yüzünü “yazılarımla” anlatmaya çalışmıştım. FETÖ'yle mücadele konusunda bir nebze olsun “uzmanlığı” bulunan bir kardeşiniz olarak diyorum ki:

• FETÖ güçlü olduğunda FETÖ'cü,

• Solcular güçlü olduğunda Solcu,

• Kemalistler güçlü olduğunda Kemalist,

• Milliyetçiler güçlü olduğunda Milliyetçi olan,

 Aslında hiçbir şey olmayan karaktersizdir.

 

HIRSIZ MI? YOKSA GASPÇI MI?

“Hırsız” çaldığı malın başkasına ait olduğunu bildiği halde o malda tasarruf etmeye yeltenendir. “Gaspçı” ise, o malın bir başkasının değil de kendisinin olduğunu zan edendir. İslam hukukunda hırsızın eli, gaspçının ise eli ve bacağı “çapraz” kesilir. 

 SORUTemsil(!) ettiği kamu kurumunu yönetmeye liyakati olmayan malum şahısın, mezhepsiz eşinin hiç bir resmi “hüviyeti” olmamasına rağmen, bulunduğu makamda söz(!) sahibi yaptırıp, akabinde ise 7 sülalesini o kuruma doldurmaya yeltenmesi, hırsızlık mıdır yoksa gaspçılık mıdır?

 

HAİNİ “ÖNER”ENLER SÖZÜM SİZE…

 Bütün kamu kurum ve kuruluşlarına tavsiyemdir. Başkasına yar olmamış “Artık” misali bazı kişilerin vasf-ı mümeyyizi alem-i misalde  “Yılan”a benzer. Bunları boyayıp, cilalayıp size “ÖNER”diklerinde  “Oğlum bas git” deyin. Bunlar her ne kadar “EYYÜBİ” görünse de karakteri her an “hainlik”e müsaittir. Farklı sosyal medya hesapları açarak sağa sola saldıran “itler”i dikkate almayın! 

 

 DARISI DİĞER BELEDİYELERİN BAŞINA…

Önceki gün duyar duymaz “Bravo” dedim. Yeşilyurt Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çınar, bundan sonraki belediye ihalelerini canlı yayın ortamında yapacakmış. Belediye yönetimlerinin en çok “suçlandığı” bir konu olan ihale ortamının, canlı yayınlanması konusunu sonuna kadar destekliyor, Sayın Çınar'ın bu düşüncesini tebrik ediyorum. Darısı diğer belediyelerin başına…  

 

KANALİZASYON, İÇME SUYUNA KARIŞMAMIŞTIR!..

Bayram münasebetiyle geldiğimiz Malatya'da aile boyu rahatsızlandık. Doktor arkadaşımla hasbihal ederken kendisine “Galiba Malatya'nın suyundan oldu” şeklinde bir fikir beyan ettim. Doktor arkadaşımın cevabı, Malatya'nın bambaşka bir açısının resmini çizer nitelikteydi: “Malatya'nın hiçbir yerinde çalışma yok ki, kanalizasyon suya karışsın” 

 

YEĞEN'İN EHLİYETİ VE LİYAKATİ VAR MI?

Selahattin Gürkan ile röportaj yaptığımız da konu işe alınan yeğene gelince, iç dünyasını acizane şöyle okudum: “Bunlar var ya bunlar, namusluya namus dersi vermeye çalışan namussuzlara benziyor. Yaptıkları onca yanlışı bir yeğen ile manipüle etmeye çalışıyor.” 

İşte okuduğumun açılımı:

 
1- İşe alınan kişi Selahattin Gürkan'ın yeğeni değil, halasının torunuymuş.
2- Bu kişi ortalıkta işsiz güçsüz gezen biri de değilmiş. Bilakis Adana'da çok ünlü bir Alman firmasının bölge müdürlüğünü yapıyormuş. Orada aldığı maaşın da 3'te biri oranındaki bir maaşa kanaat ederek Malatya'ya gelmiş birisiymiş.
3- Bu kişinin sicili daha önceki müdürler gibi “iflas”la da kirlenmemiş...
 

 SELAHADDİN GÜRKAN NE YAPMALI, NE YAPMAMALI?

• İstişare ettiği kişilere karşı “şeffaf” olmalı,
• Yeni fikirlere karşı “açık” olmalı,
• Makul projeleri uygulayacak kadar “cesur” olmalı,
• Sinerji oluşturacak bir ekip kurmalı ve onlara “güven” duymalı 
• En önemlisi bir üst “akla” sıkça danışmalı. (Daha önceki yazımda da dediğim gibi; Danışan dağları aşar, Danışmayan düz yolda şaşar)
 

 ESENBEYLİLER İLE BİRLİKTEYİM…

Kurban Bayramı'nın birinci gününde Akçadağ ilçemizin Esenbey köyünde değerli arkadaşım Murat Atabey ile birlikte kurbanımızı kesmek nasip oldu. (Allah kabul etsin)

Tebrik için beni arayan Darendeli bir arkadaşıma “ Her ne kadar Akçadağ sınırları içinde bulunsam da, tabiat olarak Darendelilere benzeyen ve Darende'ye sınır bir yerdeyim.” şeklinde cevap verdim.

 

 ESENBEY İLE BASKİL!.. 

Biri Malatya'ya  biri de Elazığ'a gidince güneşin doğuşunu seyrederler.

Biri Esenbey'e diğeri Baskil'e gittiğinde güneşin batışını seyrederler. 

Biri Akçadağ ile Darende arasında kalmış, diğeri ise Malatya ile Elazığ arasında kalmış.

Her iki yerde de referandum yapılsa biri Elazığ'dan, diğeri Akçadağ'dan kaçar.

 

 MUKAYESE… AMA NEYİ NEYLE!..

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında CHP'li bir meclis üyesinin verdiği soru önergesi “gündem” oldu. Bu soru önergesine Malatya Milletvekili Ahmet Çakır bir basın açıklamasıyla cevap verme ihtiyacı hissetti. Anlamlandıramadığım husus ise Malatya ile İzmir'i kıyas etmesiydi. Halbuki kıyas aynı şeyler arasında yapılır, farklı şeyler arasında yapılmaz. Mesela:

 •İzmir ile aynı statüdeki başka bir il kıyas edilir. 

•Veya Malatya ile aynı statüdeki başka bir il de kıyas edilir.

•Ama asla ve asla Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin harcaması ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin harcaması kıyas edilmez...

Sayın Çakır'a küçük bir tüyo: Malatya ile İzmir'i kıyaslayacağınıza bu belgeleri CHP'ye kimin ulaştırdığını bulun…

 

SAYIN VEKİLİM, SIKINTI ÇEKMENİZİ İSTEMEM

Son günlerde kendisini her sözün “muhatabı” kabul eden ve bütün mesaisini cevap vermekle geçiren saygıdeğer vekilimize tavsiyemdir:

•Lütfen, biraz daha “hâlim” olun.

•”Mudara” sanatını öğrenerek, öfke ve kininizi içinize gömün. 

•”İlmi” siyaset dersini alın ve kullanın. Çünkü mevcut gidişatınızla, siyaset arenasında büyük sıkıntılar çekersiniz.  

 

Hayırlı Bayramlar

Selam ve dua ile
Fiemanillah