dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2468.0
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65297.734$

KARİKATÜRLERLE, AYIN ÖZETİ!..

25 Mayıs 2021, Salı 21:39

 

 

Usta Gazeteci Murat Çetin, her hafta okurlarıyla buluştuğu “Hasbihal” köşesinde bir farklılığa imza attı. “Malatyamızın siyasileri, önde gelen isimleri ve olayları karikatürle nasıl anlatılır?” diye soran Murat Çetin, yine bir yeniliğe imza atmış oldu. Böylece her hafta yayınlanan Hasbihal köşesi hem renklendi hem de sayfalar dolusu yazının anlatamayacağı ince mesajları da içinde barındırır oldu. Gündemin asık suratına renkli bir bakış açısı kazandıran Hasbihal'de yayınlanan çizimleri aylık olarak derleyip, büyük emekle hazırlanan bu sanat ürünlerini yeniden hatırlatmak istedik.

“Karikatür Festivali” başlasın o zaman…

1_3

Mübalağa (Abartma): Bir özelliğin ya da durumun olduğundan daha çok gösterilmesidir. Abartmanın oluşması için, söz konusu özelliğin, mantığın sınırlarını zorlayacak biçimde büyütülmesi gerekir. Neden böyle bir açıklama yaptık derseniz; onu da söyleyelim. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, adeta mantığın sınırlarını zorladı. "Üniversitemiz, 15 Temmuzda olduğu gibi, bugünde ülkemizin yanındadır." Diyen Rektör Karabulut, hesap hatası yapmıştı, ama bu durum Usta Gazeteci Murat Çetin'in gözünden kaçmadı. 15 Temmuz menfur darbe girişimi 2016 yılında yapıldı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2018 yılında kuruldu. 2018 yılında kurulan bir Üniversite, 2 yıl önceki bir olayda nasıl taraf olur ki? Öte yandan AK Parti MKYK üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık'ın da kardeşi gibi abartı sanatını sevdiği gözler önüne geldi. Çünkü Çalık da, “28 Şubat'ta tankların önünde dimdik durmuş biriyim” demişti.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/oznur-calik-a-da-haksizlik-etmiyeyim-75656.html

 

 3_1

 

Malum olduğu üzere, gündeme gelen gri pasaportla insan kaçakçılığı konusunu artık duymayan kalmadı. Sadece Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nde olmuş gibi bir algı oluşturuldu. Malatya'nın adının bu kadar olumsuz bir şekilde lanse edilmesinde muhalefet partilerinin ve felaket tellallarının emeği büyük. Usta Gazeteci Murat Çetin, bu olayda, yaşadığı kentin menfaatlerini önde tutarak, durumun sadece Yeşilyurt Belediyesine mal edilmemesi için bütün uyarılarını yaptı. Yaşadığı şehrin adını kötüleyen isimlerin başında ise Veli Ağbaba; diğeri ise Habertürk yazarı Sevilay Yılman (Yükselir) geliyor.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/oznur-calik-a-da-haksizlik-etmiyeyim-75656.html

 5

Ramazan-ı Şerif ayını geride bıraktık. Ramazan-ı Şerif ile birlikte orucu ve fitreyi de hatırladık. Bu mübarek ayda fitre ve zekât verilirken yapılan yanlışlara dikkat çekmek için hazırlanan karikatür de okurlarından tam not aldı.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/oznur-calik-a-da-haksizlik-etmiyeyim-75656.html

 z_1

Malatya'da bizim solak gazete, internet siteleri ve televizyonları sadece Yeşilyurt Belediyesi'ni görüp oradan vurmaya çalışıyordu. Türkiye genelinde 60'a yakın belediyede yaşanan bu olay, sanki sadece Yeşilyurt'ta yaşanmış gibi!..Bu olay akla karayı da ortaya çıkardı. Malatya'nın adını böyle bir olayla kötüleyerek tüm dünyaya yayanlar da hedefine ulaşmak için elinden geleni ardına koymadı. Bu sözlerle Mehmet Çınar'a operasyon çekildiğini ifade eden Usta Gazeteci Çetin, bu durumu yine bir karikatürle anlattı. Söz konusu karikatür, görmezden gelinen birçok şeyi de gözler önüne serdi.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/digerlerinin-hic-mi-sucu-yok-75536.html

 

C_91
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde, Başkan Başdanışmanı unvanıyla arz-ı endam eden Fatih Kerimoğlu, istifa etti. Bu konuda fikrine başvurulan Murat Çetin ise en güzel cevabı karikatür eşliğinde köşesinden verdi.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/digerlerinin-hic-mi-sucu-yok-75536.html

 

D_37

 

Bundan bir kaç yıl evvel yaşanmış bir olay, sanki bugün yaşanmış gibi bir algı oluşturuluyor. Hatta yaşandığı bile kesin olmayan bazı meseleler öyle köpürtülüyor ki; bir bardak suda fırtınalar kopartılıyor. Yukarıda gördüğünüz foto üzerinde, eski Milli Görüşçü, yeni CHP'li Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaşmış. Bekaroğlu'ndan biraz hassasiyet bekleyen Çetin, yine durumu karikatür ile izah etti.


Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/digerlerinin-hic-mi-sucu-yok-75536.html

 

s_3

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ısrarla dile getirdiği ve Sözcü Gazetesi'ne yaptırılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile alakalı haberi “bu kadar da olmaz” dedirtti. Meğer Ağbaba Malatya'nın menfaatlerinden öte kendi menfaatlerini ön planda tutuyormuş.
Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/skandalin-arkasinda-gurkan-varmis-75775.html

 

h_6

Sosyal medyada dolaşımda olan, meclis kürsüsünden "Alkol yasağını getirenleri Allah'a havale ediyorum!" şeklinde sözlerini ihtiva eden bir videosu var Veli Ağbaba'nın. Ağbaba'nın bu duygusallığı kaleme alınmazsa olmazdı. Murat Çetin de öyle yaptı ve alkol şişesine sıkıştırılmış bir Ağbaba gördük.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/vali-bey-in-dogrusu-ve-yanlisi-75909.html

 f_9


AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Kale ilçesinde meydana geldiği iddia edilen tecavüz olayında, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba'nın da ismini gündeme taşımıştı. Ağbaba; “Hiç alakasız yere benim adımı olaya karıştırmak isteyenler de namussuzdur, şerefsizdir, alçaktır.” Diye cevap vermişti. Daha önce yaşanan birçok konuda bu tarz hakaretler ön plana çıkmıştı. Bu durumu “Hasbihal” köşesine taşıyan Çetin de “Aranızdaki namuslu kim?” diye sorarak durumu çok güzel bir karikatürle de süsledi.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/aranizdaki-namuslu-kim-76030.html

 v_1

Maske takmak zorunlu hale geldiği günden bu yana, güvenlik güçleri de alınan kararları uygulama konusunda büyük gayret sarf ediyor. Ancak işlerini yaparken bu konuyu abartan bazı polisleri görüyoruz. Adeta “Şafak Operasyonu” yürütürcesine bir tavır sergiliyorlar. Usta Gazeteci bu konuda hazırlattığı karikatürle bir abartı örneğini daha okurlarına sundu.

Emniyet güçlerinin çalışmasını takdir etmekle birlikte, eleştiri işin tamamen muamelat kısmınadır.

Detaylar için tıklayınız: https://www.malatyatime.com/yazar/kiraz-in-reklam-filminde-basrol-agbaba-nin-76150.html

 

EDİTÖRDEN…