dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.14
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2473.3
  • BIST
    10158.63
  • BTC
    65805.77$

Karikatürlerle ayın özeti!..

02 Ağustos 2021, Pazartesi 23:47
Karikatürlerle ayın özeti!..




Malatyamızın gündem belirleyen usta kalemi Murat Çetin, yıllardır yazdığı Hasbihal köşesine, karikatürler de ekleyerek, verdiği mesajlarla tebessüm ettiriyor. Sayfalar dolusu mesajı, birkaç kalem darbesiyle anlatan karikatürler, toplumun büyük bir kesimi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Geçtiğimiz ayın karikatürlerinin yer aldığı bugünkü köşemiz, geçtiğimiz ay yaşanan gelişmeleri yeniden hatırlamamızı sağlarken, o günden bugüne nelerin değişip, nelerin değişmediğini de sorgulamamıza yardımcı olacak. İşte “Karikatür Festival”imizin geçen ayki çizimleri.


Akşener, perhizi de turşuyu da unutmuş!..



İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2018 yılında sosyal medyadan paylaştığı bir mesaj vardı. Akşener mesajında “Buradan ilk defa ilan ediyorum, Allah nasip edecek, siz teveccüh göstereceksiniz cumhurbaşkanlığını alacağız. Devlete ait bütün uçakları satacağız.” demişti. Malatya ziyaretinde bulunan Meral Akşener'in kendisiyle çeliştiği konu ne oldu? Bu soruya en güzel cevabı karikatür eşliğinde veren usta gazeteci Murat Çetin, Akşener için  “Cumhurbaşkanı olsa, israfın dibine vuracakmış gibi bir algıyı, milletin gözüne soktuğunun farkında bile değil” ifadelerini kullandı. 

DETAYLAR İÇİN LÜTFEN BURAYA >TIKLAYINIZ


Kim takar, genelgeyi?..



Resmi Gazete’nin 30 Haziran tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne göre; açılış, seminer, yıl dönümü vb. kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler sebebiyle; gezi, kokteyl, yemek vb. davet düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacaktır. Bu kuralı görmezden gelerek dört dörtlük etkinliğe imza atan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, Murat Çetin’in radarından kaçamadı. 

DETAYLAR İÇİN LÜTFEN BURAYA >TIKLAYINIZ


AĞBABA, YALANIN KUYRUKLUSUNU DA GÖSTERDİ!..



Gelelim yalanın kuyruklusuna… Salgın sebebiyle çeşitli kısıtlamalar yaşanan bir ülkede “Nasıl olur da milletin vekili çelişkiye düşer?” demeyin. En manidar örneğini CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba verdi. 

DETAYLAR İÇİN LÜTFEN BURAYA >TIKLAYIN


Arslantepe Höyüğü'nü de çalıyorlar!



Malum olduğu üzere, Arslantepe Höyüğü, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne alındı. Hal böyle olunca, Malatyalı siyasetçilerimizden (hiç zaman kaybetmeden) reaksiyon gelmeye başladı. Ömrü billah Arslantepe’ye dahli olmamış kişiler, var güçleriyle kendilerini bu işin mimarıymış gibi gösterme gayretine girişti. Sürecin başından sonuna kadar takipçisi olan Murat Çetin, kimlerin gösteriş yaptığını ifşa ederek asıl emek sahiplerinin haklarını da teslim etti. Konuyla ilgili çizim ise büyük takdir topladı. 

DETAYLAR İÇİN LÜTFEN BURAYA >TIKLAYIN


BATTAL KANBAY, KENDİNİ GÖSTERECEK İMKÂNI HENÜZ BULAMADI



Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde son zamanlarda dikkat çeken olaylar yaşanıyor. Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınacağı söylentisi kulislerde aldı başını gitti. Peki, doğrusu ve yanlışıyla yaşanan süreç nereye doğru devam edecek? Bu da merak konusu. Özel eğitimde kimsenin cesaret edemediği konulara değinen Murat Çetin, gerçekleri bulmak adına sormaya devam ediyor. 

DETAYLAR İÇİN LÜTFEN BURAYA >TIKLAYIN

MALATYA VALİSİNE VE İL EMNİYET MÜDÜRÜNE AÇIK MEKTUP!..



Malatya Emniyet Müdürlüğü’ndeki çalışmaların yetersiz kalması, vatandaşı sıkıntıya sokuyor. Malatya'da uyuşturucu kullanımı ve tedarik edilmesiyle alakalı çalışmalar, takip ve önlem almadaki yeterlilik, maatteessüf tartışmalı hale geldi. Emniyet Müdürü ve Malatya Valisi’ne açık mektup yazan Murat Çetin’in tek isteği ise daha rahat ve huzurlu bir Malatya… Bu konunun takipçisi olacağı da gün gibi ortada.  

DETAYLAR İÇİN LÜTFEN BURAYA >TIKLAYINIZ