dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2295.1
  • BIST
    9047.9
  • BTC
    70873.19$

Kim takar, genelgeyi?..

15 Temmuz 2021, Perşembe 09:47
Kim takar, genelgeyi?..



Resmi Gazete’nin 30 Haziran tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne göre; açılış, seminer, yıl dönümü vb. kutlama ve organizasyonlara ilişkin faaliyetler nedeniyle; gezi, kokteyl, yemek vb. davet düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve diğer adlar altında ödeme yapılmayacaktır.
Bu karar henüz 2 hafta önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak, Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. 
Bütün kurumlar bu kurala uymak zorunda. 
Buna aykırı davrananlar,  yapmış oldukları masrafları ödemenin yanında; adli ve idari soruşturmaya tabi tutulurlar. 
Buna rağmen, kurala uyulduğunu söylemek çok zor. 
Bunun en bariz örneği, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin düzenlediği mezuniyet töreninde yaşandı. 



Bu törende; kokteyl de vardı, davet te vardı, konser de vardı. 
Koca koca platformlar, ışıklar, cihazlar... 
Her biri binlerce liralık bir sürü masraf... 
Diğer üniversitelerde mezuniyet töreni düzenlendi. Lakin bu kadar masraf edenine denk gelmedim. 
Elbette üniversitenin tanıtımına katkı sağlaması açısından bu ve buna benzer etkinlikler yapılmalı. Lakin iş ciddi paralar harcamaya gelince “Orada dur" demek gerekiyor. 
Umarım Cumhurbaşkanı yayımladığı genelgenin takipçisi olur.

AĞBABA, YALANIN KUYRUKLUSUNU DA GÖSTERDİ!..



Beni bilen bilir. 
Yalan, yanlış, üçkâğıt veya usulsüzlük nereden gelirse gelsin; tepkimi ortaya koyarım!
Yanlışı kim yapıyorsa, yalanı kim söylüyorsa, toplumdaki konumuna, partisine veya bulunduğu mevkie bakmam; direkt ikazımı yaparım. 
Büyüklerimizden sıklıkla duyduğum bir söz vardır. “Yalanı söylüyor. Kuyruğunu dışarıda bırakıyor” şeklinde bu sözü son zamanlarda sıklıkla düşünür oldum. 
Siyasilerimiz, CHP’liler ve özellikle de Veli Ağbaba’dan duyduğumuz yalanlar, direkt olarak bu sözün aklımdan geçmesini sağlıyor. 
Geçtiğimiz günlerde Malatyamızın güzide (!) Milletvekili  Sayın Veli Ağbaba, yine sosyal medyayı ve hatta ulusal yayın yapan yazılı medyayı salladı.
Ama ne sallama!.. 




Vatandaşın biri hacdan yeni gelmiş ve yapılan zamlara, verilmeyen desteklere tepki göstermiş. Veli Ağbaba da hemen oturmuş klavyenin başına. Başlamış sosyal medya hesabından döktürmeye: "Niğde'de bir çiftçimiz 'Zam yapmasınlar, bize destek filan istemiyoruz. Gübreyi, mazotu sabit tutsunlar. Hac’dan geldim. 60 liraya gübreyi alıyorduk, “yüzde 50 indirdik” dediler. İyi ya dedim; 50 liraya düştü zannettik" ifadelerini kullanmış.
Bu sözlerin yalan olduğunu, hemen herkes bilir de; Veli Ağbaba gibi uzun yıllar siyaset yapmış biri nasıl bilmez? 
Yaklaşık iki yıldır tüm dünya koronavirüsle cedelleşiyor. Hal böyleyken hemen her ülke, diğer ülke vatandaşlarını topraklarına almamak için, her türlü bahaneye sarılmış durumda. 
Kimi aşı zorunluluğu getiriyor, kimisi de hepten “Yassah hemşerim” modunda takılıyor. 
Suudi Arabistan da bu ülkelerden biri. İki senedir, Hacca gelmek isteyenlere “Hayır gelemezsiniz” diyorken, bizim Veli Ağbaba’nın “Niğdeli çiftçisi” hacdan yeni gelmiş. İşte bu hacdan yeni gelen “Niğdeli çiftçi” hesabı da karıştırmış olacak ki; Yüzde 50 indirim yapılınca 60 liralık gübrenin fiyatının 50 liraya düşeceğini zannedecek kadar da matematikten çakmış. 
Bizim iyi niyetli vekilimiz (!) Ağbaba da hem matematiği, hem de iki yıldır Hacsız yaşayan dünyayı unutmuş, yapışmış klavyenin dibine. 
Hadi yalan söyleniyor hem de kuyruklusundan. Sen niye yalancının düdüğünü çalıyorsun Ağbaba?

AK PARTİ’NİN GELECEĞE YATIRIMI, BÖYLE Mİ OLMALI?

Geleceğe yatırım denildiği zaman aklımıza ilk gelen şey genelde fiziki mekanlardır. 
Yollar, bulvarlar, köprüler, okullar, camiler, parklar, binalar, ormanlar... 
Bu kanıya varmamdaki sebep; "gelecek nesiller için çalışıyoruz!" diyenler, bu tür bir söylemden sonra kullandıkları cümlelerde, genel olarak yukarıdaki ifade ettiğim mekanlara yapılan yatırımı anlatmış olurlar.
"Geleceğe yatırım" denilince insana yapılan yatırım akla gelmelidir. Elbette yukarıda sayılanların hepsi güzel yatırımlar. Lakin birçoğu geleceğe değil, içinde bulunulan zamana dönük yatırımlardır.
Modern yönetim anlayışında geleceğe yatırım, insangücüne yapılan yatırımdır. Elinizdeki insan kaynağı ne kadar iyi ise; örgütünüzün, kurumunuzun, şirketinizin geleceği o kadar iyidir. 
Bu sebeple birçok yönetim bilimci, insan yetiştirmeyi yönetimin önemli bir işlevi olarak görmektedir. 
Genç, eğitimli, dinamik ve deneyimli insan gücüne sahip organizasyonlar geleceğini garanti altına alabilirler. 
"Gençlik neredeyse gelecek oradadır!"
İlimiz siyasetinde maalesef genç ekip ile çalışan çok az sayıda siyasi kuruluş var. İktidarda olan Ak Parti bunların başını çekmektedir. 
Ak Parti’nin yöneticileri içerisinde; Pütürge Belediye Başkanı, Yeşilyurt İlçe Başkanı, Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Doğanyol Belediye Başkanı dışında genç siyasetçi “Yok” denecek kadar az. 
Aynı şekilde Ak Partili Büyükşehir Belediyesi içinde de genç yönetici bulmak neredeyse imkansız! 
Belediye şirketlerinin genel müdürlerinin neredeyse hepsi emekli kişiler. MASKİ Genel Müdürü 65 yaşında ve kısa bir süre sonra zorunlu olarak emekli olucak. 
Muhtemelen o da, yakında bir şirketin genel müdürü olarak görevine devam edecek. 
Malatya AK Parti il Başkanı İhsan Koca ise, herkesçe malum-u ilam!
Aslında bu, geleceğe yatırımın önüne çekilen en büyük settir. 
Adeta ihtiyarlar heyeti gibi olan Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bir an önce gençleştirilmesi gerekiyor bence. 
Mevcut ihtiyarlar için en güzel iş, torun sevmek olmalıdır.
Ak Parti Malatya Teşkilatı, şu anki kadrosuyla başladı. 
Görünen o ki aynı kadroyla parti, daha nice seçimlere girecek. 
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “gençliğe” gösterdiği ehemmiyeti bilmeyen yoktur. 
Buna rağmen Malatya’daki yönetimin, aynı kişilerle devam etmesini anlamakta güçlük çekiyorum.

ÇIRMIKTI’NIN BAŞKANI VAR!.. 

Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte, Yeşilyurt İlçesi Çırmıktı'dan Malatya şehir merkezinin yarısını kaplayacak şekilde, 350 bin nüfuslu devasa bir ilçeye dönüştü. 
Nüfusu dışında hitap ettiği alan da kat kat arttı. Aynı şekilde Battalgazi İlçesi de, Eski Malatya sınırlarından çıkarak şehrin diğer yarısını kaplayan 300 bin nüfuslu bir ilçeye dönüştü.
Yeşilyurt, sanayisi, Battalgazi de turizmiyle ön plana çıkan ilçeler. 
Lakin Mehmet Çınar'ın Yeşilyurt Belediye Başkanı olmasıyla birlikte, Yeşilyurt’un turizm potansiyeli de ortaya çıktı. Kendine has havası, suyu, tarihi mekanları, müzeleri ve yemekleriyle, gelecekte turizm alanında marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 
Bunu görmek insana mutluluk veriyor. Başkan Çınar bu dönüşümü Çırmıktı sayesinde gerçekleştirdi. Çırmıktı’ya yapılan yatırımlar sayesinde burası tam bir sayfiye alanına dönüşmüş durumda. 
Yakın zamanda buranın bir dizi platosu olacağını ve bu sayede çok daha bilinirliğinin artacağını düşünüyorum.
Battalgazi İlçesinin eski yerleşim alanı olan Eski Malatya için aynı şeyleri söylemek isterdim. 
Lakin üzülerek burası için aynı şeyleri söyleyemiyorum. 
Ulu Camii, Kervansaray, tarihi camiler, minareler, kümbetler, türbeler ve medreseler ile adeta bir tarih şehri olan Eski Malatya ne yazık ki Belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamıyor. 
Daha önce Battalgazi Belediye Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatyalı olması hasebiyle buraya büyük yatırımlar yaptı. Eski Malatya, Selahattin Gürkan için adeta bir vitrin oldu.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in de buraya gerekli ehemmiyeti vermesi gerektiğini düşünüyorum. 
Burası Başkan Güder için iyi bir vizyon alanı. 
Eski Belediye binası alanı boş olduğu halde, doğru dürüst arabanızı park edeceğiniz bir yer bulmakta dahi zorlandığınız  Eski Malatya'ya hizmet edilmesi gerekiyor. 
Buranın acilen elden geçirilmesi ve ilçe turizmine canlılık getirilmesi, herkesin hayrına olacaktır.

BUGÜN 15 TEMMUZ! 

Bundan tam beş yıl önce, gözü dönmüş FETÖ’cüler, devleti ele geçirmek için, kanlı bir darbe girişiminde bulunmuş; fakat bu kalkışma kursaklarında kalmıştı. Bu darbe girişimi sonrası örgütün yurt içindeki yapılanması deşifre edilerek tarumar edilmişti.
Peki, “Kolluk kuvvetlerinin giriştiği mücadele yeterli mi?” diye sorulacak olursa, verdiğim cevap, koskoca bir “Hayır” olacaktır!
Çünkü FETÖ denilen terör örgütü, dini duyguları istismar ederek, Müslümanları “Allah” la kandırmıştır. 
Bunu yaparken de, inancımızda büyük yaralar açmıştır.
Hali hazırda da bu örgütün mensupları, boş durmayarak; medya ve siyaset dünyasında kendilerini gizleyen kripto elamanlarıyla; vatan ve memleket zararına çeşitli “algı” operasyonları yapmakta ve vatandaşlarımızın aklını karıştırmaktadır.
O sebepten dolayı, bunları deşifre ancak dinin iki ana kaynağı olan Kur’an ve Hadisin kat’i burhanlarıyla olur. 
Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, bu memlekette yetişmiş alim ve hocalar,  bu örgütün dine muhalif inançlarını (!) “Kitap ve Sünnet röntgeni” ne sokup, bunların din-i islama ne kadar zararlı olduklarını ortaya çıkarmalıdır. 
Bu husus dikkate alınmazsa, verilen mücadele eksik kalacaktır.

MİAD ÜYELERİ MALATYA’LI DONATIYOR

MİAD üyelerinin Malatya’ya yaptığı sosyal sorumluluk projelerine her geçen gün yenisi ekleniyor. Malatya Belediyesi, Malatya İş İnsanları Derneği (MİAD) ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle kısa sürede yapımı tamamlanan konukevinde, yıllık 20.000 kişinin konaklaması hedefleniyor. Bodrum + 4 kat, “aile, bay, bayan ve engelli” katlarından oluşan konukevi 64 oda ve 128 yatak kapasitesine sahip olup; 24 saat güvenlik ve kapalı devre kamera sistemi ile korunmakta. 

ŞAHİN NALBANT KONUKEVİ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi kampüs alanında daha önceden yapılan MİAD-Malatya Belediyesi konukevinin ihtiyaca karşılık vermemesi nedeniyle, 2017 yılında Malatyalı işadamı Mehmet Şahin Nalbant'ın katkıları ile ikinci konukevinin temelleri atıldı. Toplamda 10,5 milyon TL'ye mal olan yeni konukevinin yüzde 70'ini hayırsever işadamı Şahin Nalbant karşılarken, diğer harcamaları ise İnönü Üniversitesi karşıladı.4 yıldızlı bir otel konforunda hizmet verecek olan konukevinde, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, çamaşır yıkama servisi, ütü, banyo ve duş imkanlarından da ücretsiz faydalanılıyor.

RIDVAN MERTÖZ ORTAOKULU

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde,MİAD Üyesi Rıdvan Mertöz tarafından, Mehmet Buyruk Caddesi’nde yapımı gerçekleştirilecek olan 24 derslikli Rıdvan Mertöz Ortaokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ

Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD)'nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Fuat Kaplan, Malatya'da İnönü Üniversitesi kampüsü içinde Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi'ni yaptırıyor. Birkaç gün önce, merkezin temel atma töreni yapıldı. 

SEVGİ EVLERİ 

Malatya’da kimsesiz çocukların yaşadığı hepimizi derinden etkileyen elim görüntülerden bugüne birçok faaliyet ve organizasyon yapıldı. Her kurum üzerine düşen görevi yerine getirmek ve bu durumu geçte olsa düzeltebilmek için çaba sarf etti. Sosyal yardımlaşmanın bir ülkenin ayakta kalabilmesi ve toplumsal değerlerini koruması için gerekli olduğu düşüncesiyle toplumsal olaylara kayıtsız kalamayan MİAD Yönetim Kurulu, Malatya’daki kimsesiz çocuklar için Sevgi Evleri Projesini hayata geçirdi. Sevgi Evleri Projesi ile Malatya ve bölgesindeki kimsesiz çocuklar, ev ortamında yaşayabilecekleri villa tipi konutlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Selam ve dua ile
Fiemanillah