dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63660.306$

Kimi, hangi akıbet bekliyor?..

11 Ekim 2021, Pazartesi 12:46
Kimi, hangi akıbet bekliyor?..


-Siyaset kulislerinde neler var?

-Ortaya atılan senaryolarda kimin adı hangi makam için konuşuluyor?

-Veli Ağbaba’nın kini ve kuyruk acısı kime?

-Mehmet Çınar’ın tutunduğu sülük kim?

-CHP’liler hangi davete neden icabet etmediler?

-Siyasilere uyarı!

-Haftanın karikatüründe kimler var?







Siyasi partilerimizin ve ağırlıklı olarak da Ak Parti’nin AR-GE çalışmaları arasında “Siyaset Akademisi” isimli bir projesi vardı. Bildiğim kadarıyla, bu çalışmalarla geleceğin siyasetçilerinin yetiştirilmesi, parti politikalarının tabana daha iyi anlatılması, partiye katılımın artırılması ve partinin kurmay kadrolarının takviyesi hedefleniyordu.

“Siyaset Akademisi” tabirini illere uyarlayacak olursak; Malatya, bu tabiri ziyadesiyle hak ediyor. Ülkemize, önemli siyasetçiler ve devlet adamları kazandıran Malatya’da, yaklaşık 2 haftadır, siyaset kulislerini takibe özel özen göstermeye çalıştım. Dikkatimi çeken bir konuyu da burada aktarmak isterim. 
Kulislerde, sanki yarın seçim olacakmış gibi bir hareketlilik görüyorum. Hemen herkes çeşitli senaryolar üzerinde konuşuyor. Ağırlıklı olarak Ak Partili siyasetçiler gündemde. Muhakeme, münazara ve hatta münakaşalarda çeşitli senaryolar üzerinde duruluyor. Siyaset kazanlarının kaynadığı sohbetlerde, senaristliğe soyunanların baş aktörleri hemen hemen ikiye ayrılmış durumda. Bir tarafta Selahattin Gürkan bulunurken, diğer tarafta ise iki isim öne çıkıyor. Her ikisi de Ak Parti MKYK üyesi ve milletvekili. Biri Bülent Tüfenkci, diğeri de Öznur Çalık. Senaryo yazarlarının bir başka başrolü ise Osman Güder oluyor. Lakin kendisine kısmen misyon yüklenmiş durumda.
 
İsterseniz, senaryoların detaylarına şöyle bir bakalım:
 
- BİRİNCİ KURGU: Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm Bakanı olacak. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi ise Öznur Çalık’a verilecek.  Bülent Tüfenkci de Malatya milletvekilliği görevine devam edecek. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e ise geçici olarak boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi tevdi edilecek.
 
- İKİNCİ KURGU: Selahattin Gürkan ve Bülent Tüfenkci Malatya milletvekilleri olarak, Ankara’da temsil makamında bulunacak. Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. Hakan Kahtalı ile Ahmet Çakır ise siyasetten emekli olacak.
 
- ÜÇÜNCÜ KURGU: Selahattin Gürkan milletvekili olacak. Öznur Çalık ile Bülent Tüfenkci ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için mücadele edecek.
 
- DÖRDÜNCÜ KURGU: Selahattin Gürkan, mevcut görevine devam edecek. Bülent Tüfenkci de mevcut makamını koruyacak. Öznur Çalık ise AK Parti Genel Merkezi’nde veya Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görevlendirilecek.

ANASININ ACISINI UNUTMUŞ, ÇINAR’A YÜKLENİYOR

Adamın biri, tramvay durağında, Neyzen Tevfik’in sırtına yapışmış, ilerlemeye çalışıyor. Rast gelen ahbaplarından biri de Neyzen’e,  adamı işaret ederek, fısıldamış :
- Ne hal, yahu?.. Peşinden ayrılmıyor?..
Neyzen’in cevabı hazırdır:
- Bugün hastayım da, ondan!..
- Ne gibi?..
Neyzen, gülümsemiş:
-Görmüyor musun; sülük tutundum!

Mamafih; Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar’da sülük tutunmuş galiba. Şöyle ki:
Geçtiğimiz hafta bir kısım medya tarafından, Yeşilyurt Belediyesi’nin de isminin geçtiği bir haber servis edildi. Doğru olup/olmadığı belli olmayan habere göre, "Gri Pasaport Skandalı"nı ortaya çıkaran diplomatlara, çalıştıkları kurum ceza vermişti. Söz konusu haberin çıktığı sıralarda ise Veli Ağbaba’nın annesi ebedi âleme göçmüş, taziye kabulü başlamıştı. (Bu vesileyle, Ağbaba ailesine de taziyelerimi sunmak isterim)



MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ!..


Malatya’mızın tek CHP’li milletvekili Veli Ağbaba, önüne konulan mikrofonu görür görmez, başlıyor Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a vurmaya. “Mal bulmuş mağribi gibi” büyük bir heyecanla Yeşilyurt Belediyesi’ne vuruyor da vuruyor. İçinde Yeşilyurt Belediyesi’nin isminin geçtiği bir skandal söz konusu olunca, annesinin acısını unutan sayın vekilimiz, basına demeç vermeye başladı. Ağbaba’nın açıklaması, nasıl bir halet-i ruhiye içinde bulunduğunu da gösteriyor. (Acizane tavsiyem, “Veli Bey'in bir an önce doktora başvurması” yönündedir.) 

İmza attığı çalışmalarla, sadece Malatya’da değil tüm Türkiye’de takdir toplayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a, her fırsatta vurmaya kalkışmak olsa olsa, büyük bir kinin ya da kuyruk acısının tezahürüdür. Bence, henüz soruşturması devam eden ve sorumluluğu olduğu düşünülen isimlerin görevden uzaklaştırıldığı bir olayda, Mehmet Çınar’ın hedefe konulması başka türlü izah edilemez.

 OLAYDA SADECE YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NİN İSMİ GEÇMİYOR

Yaklaşık 60 tane belediyenin adının geçtiği bir olayın, sürekli olarak sadece Yeşilyurt Belediyesi’nde yaşanmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmasının elbette bir sebebi vardır.

PROJELERİ BİLDİKLERİ İÇİN DAVETE İCABET ETMEDİLER

Daha öncede yazdım. Türkiye'de ilçe belediyeleri içerisinde en çok sabit yatırım yapan belediyelerin başında Yeşilyurt Belediyesi geliyor. Sadece Mehmet Çınar döneminde 300 milyon lirayı aşkın onlarca projeleri var. Lezzet Caddesi gibi ünü ülke sınırlarını aşmış, ilimizin tanıtımına katkısı olan prestij projelere imza atmış durumda. Beylerderesi Şehir Parkı gibi devasa projeleri var mesela. En uzak mahallelere bile; spor tesisi, park ve çocuk parkı yapmışlar. Parklar, sosyal tesisler, müzeler, semt konakları, kültür merkezleri, teknoloji atölyeleri ve semt pazarlarının yanında, sokak sağlıklaştırma projelerinde de dikkat çekiyor Yeşilyurt Belediyesi. Görmek isteyen, gidip yerinde görebilir bunları. Belediye tarafından CHP'li meclis üyelerine, projeleri anlatmak için davet gönderilmiş, yapılanları zaten bildikleri için, davete icabet de etmemiş. 

Şimdi bunları alt alta koyunca, Mehmet Çınar'ın neden hedefe konulduğu ayan beyan ortaya çıkıyor. Çınar ağacı meyve vermez. Lakin; Başkan Çınar olunca,  ciddi ciddi meyve veriyor. Durum böyleyken, Yeşilyurt Belediyesi’nin de, malum çevreler tarafından hedef tahtasına konulması kaçınılmaz oluyor. Muhalefet edin edin de, artık bu muhalefetlikten çıkmış, düşmanlık boyutuna varmış durumda. 

SİYASETÇİLERİMİZİ UYARIYORUM!..

Hatırlanacağı üzere, yaklaşık iki yıl önce İstanbul’da “Malatya Günleri” organize edilmişti. Söz konusu organizasyon, “Malatyalılar nezdinde bir bayramdır” desem mübalağa etmemiş olurum. Son organizasyon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve MADEF’in imzasını taşıyordu. Önümüzdeki günlerde aynı organizasyon, yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde. Ancak MAKON (Malatya Konfederasyonu)’un organizatörlüğünde yapılacak. MAKON, kuruluş olarak, kendisini siyaset üstü şeklinde konumlandırıyor. Misyonunu ise “Malatya’nın ortak değerleri” olarak lanse ediyor. Zaten doğru olan da budur. Çünkü siyaset, nifaktır, şikaktır, kin ve adavettir. Profesyonel siyasetçiler ise toplumun genelini kucaklayanlardır. 

Bu organizasyonu manipüle etmeye çalışan basit ruhlu, kısır vizyonlu ve nakıs bakışlı yenik güreşçiler (!) sağı-solu arayarak; bazı milletvekillerini de evhamlandırarak, bayramımızı sabote etmeye çalışıyorlar. 

Binaenaleyh, peşinen söyleyeyim. Bu programa katılmayan kim olursa olsun; velev ki milletvekili ve belediye başkanı olsun. İstanbul’daki Malatyalılara saygısızlıkla birlikte, basiretsizliklerini de ilan etmiş olurlar. Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan illerimiz Yenikapı’da bu tarz etkinliklere katılırken, aksi bir davranış Malatyalılar indinde sizleri tartışılır hale getirecektir. MAKON’un organize edeceği bu programı “itham” etmek, katılan tüm Malatyalıları “CHP’li ilan etmek” gibi bir saçmalıktır...

Selam ve dua ile

Fiemanillah…