dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

Kıskananlar çatlasın!..

12 Şubat 2018, Pazartesi 07:11


Kıskananlar çatlasın
!.. 

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı sayın Adil Gevrek ile birlikte bir kaç defa Ankara'ya seyahat ettik. Son seyahatimizde Kulüpler Birliği ile Beşiktaş Kulübü Başkanı sayın Fikret Orman da vardı. Birlikte Maliye Bakanımızı ziyaret ettik. Gayet mütevazi gördüğüm Fikret Orman'ın Kulüpler Birliği Başkanı görevinde yardımcılığını Adil Gevrek yürütüyor. Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'in böyle bir kuruluşta başkan yardımcılığı yapmasının Malatya için bir avantj olduğunu düşünüyorum. Bu arada sırf hasetlerinden dolayı Adil Gevrek'e bu görevi yakıştıramayanlar da var. Ne diyelim? Kıskananlar çatlasın!..  
 

 

“Kirli, dengesiz ve hakkâniyetsiz…” 
  
Malatya'nın en gürültülü, türlü entrikaların olduğu ve bazı düzenbazların şeytanı bile hayrette bıraktığı seçimi, MTSO seçimidir bence. Kavgayla anılan, “lan-ulan” kelimelerinin çok rahat bir şekilde kullanıldığı ve darp etmenin meşru görüldüğü bir kurum; iş dünyasını temsil edemez. Bu hal, her Malatya'lıyı rahatsız ederken, “acaba duyduklarımız doğru mu?” diye bizdeki taaccübü bir kat artıyorken; MTSO'da listelerle oynandığı bilgisi kulağıma gelince “pes” dedim. MTSO başkan adaylarından Namık Şahin adaylıktan çekilmiş. Doğrusu geçtiğimiz günlerdeki “Dayak” mevzuundan dolayı iş inada binmeseydi; Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun da adaylıktan çekilmesini tavsiye ederdim. Ama bundan sonra kat'a ve asla… 
 
Kendisiyle geçtiğimiz sene röportaj yapma imkanı bulduğum Namık Şahin'in gayet beyefendi ve mütevazi bir kişiliği var. MTSO adaylığından geri çekilmesinin geniş yankı bulduğu kamuoyunda; mevcut yönetimi haklı olan sebeplerle eleştirdi. İşte o eleştirilerden bazıları: 
 
1- “Herkesin katkı sunabileceği, destek olacağı yeni bir ruh ve vizyonla, büyükşehre yakışır bir TSO yönetimi ortaya çıkarmak, bunu yaparken de özellikle, yarın yüz yüze bakacağımız insanlarımıza iftira, karalama, hakaret vb. hareketlerden kaçınmak gerektiğini özellikle belirtmiştik.” 

2- “Daha adaylar isimlerini açıklar açıklamaz, projelerini ve yapacaklarını dinlemeden, birilerinin hemen iftiralar atmaları ve “şucubucu” diyerek yaftalamaları gerçek bir acziyeti gösterir 
 

3- “Hiçbir toplumsal karşılığı olmayan, kimseye faydası dokunmayan, sadece hasbelkader geldiği konumu korumak için sağa sola iftira atıp kendi geleceğini düşünen insanların artık toplum tarafından tanınıp dışlanması gerektiğine inanıyoruz.” 
 

4- “Adaletli bir seçim açısından şu anda ortam uygun değildir.Seçmen listeleri, mevcut yönetim tarafından sürekli manipüle edilmekte ve âdil bir şekilde paylaşılmamaktadır. Şahsım ve gruplar adına, hem resmî dilekçelerle hem de yüz yüze başvurularımıza rağmen, mevcut güncel listeler tarafımıza verilmemiştir. Verilen listeler de eksik ve yetersizdir. Özetle kurallar oyun esnasında tek taraflı değiştiriliyor.” 
 

5- “Seçim sürecinde ciddîbir “seviye” sorunu yaşanmaktadır. Taraflar Malatya'nın ihtiyaçlarını konuşmak yerine, “şiddet, hakaret ve küfür” dilini kullanmayıtercih etmektedirler. Bu duruma sebebiyet verenleri kınıyoruz!” 

 6- “Kalite, liyâkat ve proje yarışı yerine “çamur atma yarışı” öne çıkmıştır.İş dünyası aktörleri, ayrıştırılmakta ve ötekileştirilmektedir.Saygın insanlar, mesnetsiz olarak yaftalanmakta ve itibarsızlaştırılmaktadır. Tarafların yegâne sermayeleri, birbirlerini kötülemekten ibaret kalmıştır.” 
 
7- “Hâlbuki Malatya insanı üretken ve kapasitelidir. Önü açıldığında girişimcilik kapasitesi ortaya çıkacaktır. Bizim nazarımızda; Malatya için taş taş üstüne koyan herkes, değerli ve saygındır. Malatya'nın “çok daha iyilerini” hak ettiğini düşünüyoruz.” 
 
8- “Bu sebeplerden dolayı; Malatya iş dünyasını ve tüm sivil toplum kuruluşlarını Malatya'nın istikbâline sahip çıkmaya davet ediyoruz! Malatya, kötünün iyisine mahkûm edilmemelidir!” 

Daha ne desin? 
 
 

CUMHURBAŞKANIMIZ, TÜKENMİŞ UMUTLARI YENİDEN YEŞERTTİ**** 
Konu ile Münasebeti açısından MTSO'daki bu olumsuzluklardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sivil toplum kuruluşları (STK) ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını belirtmesi tükenmiş ümitler yeniden yeşertti. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "…Bunlar yeni bir düzenleme ile yeni bir şekil alacak. Bu STK'lara oturanlar ilanihaye burada artık kalamayacak. Daha şeffaf ve daha yayılmacı bir anlayışla STK'ların oluşması süreci başlayacak" dedi. 

 

YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYORUZ 

Malatya'da FETÖ'yle mücadele adı altında kıyım yapan kaymakam, mülki müfettiş olmuş. Malatya'dan gittiğine sevindiğimiz bu kişinin, (Ümitsiz olsak da)  inşallah aklı başına gelmiştir. Hasılı icraatlarıyla FETÖ'nün ekmeğine yağ sürdüğüne inandığımız bu şahsın ağına düşenlere sabr-ı cemil diler; devletimizin bu yanlışlığı bir an önce fark etmesini  temenni ederim… 

 

TÖTM'NİN BAŞARILARI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR 

 
Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi sayın Hakan Parlakpınar'ın şu açıklamaları göğsümüzü kabarttı: 2017 yılı içerisinde çocuk kemik iliği naklini başlattık. İlk hastalarımız şifa ile taburcu oldu. Allaha şükür dördüncü çocuk hastamızı nakil için kabul ettik. 

Erişkin kemik iliği nakil sayımız 2017 yılı için 99 adet oldu.Bu sayı ile Türkiye'de üniversite hastaneleri içerisinde ikinci sırada tüm kamuoyu hastaneleri  içerisinde de üçüncü sırada yer alma başarısına ulaştık. 

2018 yılı için kendimize daha yüksek hedefler çizdik.2019 yılında da kısmet olursa onkoloji hastanesi içerisindeyer alacak kemik iliği nakli ünitemiz  ve artmış yatak sayılarımız (Personel sıkıntısı olmadığı takdirde)Türkiye'de 1. sırada yer alacağımızı ümit ediyorum.Bu vesileyle bu başarılara imza atan tüm hocalarımıza, çalışma arkadaşlarıma ve personelimize ayrı ayrı teşekkür ederim. 

Sayın rektörümüzde kemik iliği naklinin hem erişkin hem de çocuk hastalarda daha da ileriye götürülmesi için çok güçlü destek vermekte ve süreci yakından takip etmektedir.” 

Selam ve Dua ile 
Fiemanillah