dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.16
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2461.5
  • BIST
    10208.56
  • BTC
    65901.54$

Malatya, bir bakanlığı fazlasıyla hak ediyor!

23 Mart 2021, Salı 19:39

 


•Ak Parti'nin yarın yapılacak olan 7. Olağan Kongresi için geri sayım başladı.

•AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi, 24 Mart Çarşamba günü Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kongrede 2023 seçimlerine dair bir manifesto ve yol haritası açıklayacağı ifade ediliyor.

•Kongrenin yapılmasına saatler kala parti yönetimi ile Bakanlar Kurulunda yapılması beklenen muhtemel değişikliklerle ilgili çeşitli senaryolar dile getiriliyor

•2019 yılında yapılan yerel seçimlerde 68.4 oy oranı ile büyükşehirler arasında Konya'dan sonra Ak Partiye kesintisiz en fazla destek veren Malatya'ya, en az bir bakanlık ve MYK üyeliği verilmesi bekleniyor.

•Malatya'nın bunu fazlasıyla hak ettiğini söyleyen, görüştüğümüz bazı STK başkanı ve kanaat önderleri, “halkta büyük destek ve karşılığı olan, bakanlığı döneminde ise önemli hizmetlerde bulunan Milletvekili Bülent Tüfenkci ve partiye büyük emeği bulunan Milletvekili Öznur Çalık' tan birini bakan olarak görmek istiyoruz. Malatya bunu fazlasıyla hak ediyor.” diye konuştular.

Ak Partinin yarın yapılacak olan 7. Olağan kongresine saatler kala bakanlık ve parti yönetiminde yapılması beklenen değişiklikler gündemin ortasına oturdu.
Olası değişikliklerle ilgili birçok senaryonun dile getirildiği kongrede son sözü Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.
Genel merkeze yakın bazı gazeteci ve yazarlar farklı senaryolardan söz etseler de Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin yorumu oldukça dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni bir anlayış getiriyoruz" sözünün bir şifre olduğunu belirten Abdulkadir Selvi, "Çünkü yeni dönemde AK Parti MKYK'sında aktif siyasette olmayan ama toplumda karşılığı olan isimleri görürsek şaşırmayalım. Erdoğan, MYK üyelerinden toplumda karşılığı olan isimlerin parti yönetiminde yer alması için öneri getirmelerini istemiş" diye yazdı.
Selvi, "Erdoğan, hem kabineyi hem de partiyi 2023 seçimlerine göre yapılandırıyor. Kadrolarla birlikte söylem ve politikaların yenilenmesi gerekiyor" dedi.

Ak Parti ve Cumhurbaşkanına yakınlığı ve iyi haber alma özelliği ile bilinen Selvi'nin bu yorumu Malatya'da hatırlara, “Malatya'ya bir Bakanlık verilir mi?” sorusunu getiriyor.

Kuruluşundan beri AK Partiye kesintisiz en fazla destek veren ilk 4 il arasında bulunan Malatya'nın bu kez bir bakanlık ile bir genel başkan yardımcılığı ve MYK üyeliği elde edeceği, bunun bir lütuf değil, Malatya'nın hakkı olduğu dile getiriliyor.
Görüştüğümüz birçok STK temsilcisi ve lideri de kanaatlerinin bu yönde olduğunu ifade ettiler.

TÜFENKCİ BAKAN, ÇALIK GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMALI
“Halkta Karşılığı olan” ifadesinin fazlasıyla karşılık bulduğu milletvekili Bülent Tüfenkci'nin Bakan, Ak Partiye ve Malatya'ya önemli hizmetleri bulunan Milletvekili Öznur Çalık'ın ise genel başkan yardımcılığı görevini ziyadesiyle hak ettiklerini belirten STK temsilcileri; “Ak Parti oy kaybediyor. Bu isimler sevilen başarılı isimler. Şimdi değilse ne zaman. Tayyip Bey bunu görmeli ve Malatya'dan bakanlığı esirgememeli” şeklinde konuştular.
Yarın yapılacak kongre ile birlikte gerek bakanlık gerekse parti yönetiminde yüzde elliye yakın değişiklik yapılacağı öne sürülürken, değişikliğin Malatya yerelinde karşılık bulmasının beklendiği ifade edildi.