dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2426.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64230.47$

Malatya "İnanç'la" Devam Diyor!..

12 Mayıs 2023, Cuma 19:47
Malatya "İnanç'la" Devam Diyor!..

Seçime bir gün kala son yazımla sizlerleyim. Malatya'ya veda ederken Malatya ile seçim notlarımı noktalamak istedim.

Bu şehir, depremde çok büyük yaralar aldı. Diğer iller de olmasaydı Malatya'ya nazar değdi diyecektim. Şehrin güzelliği, yükselen çıtası, aldığı hizmetler,  hatta Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyeciliği görmek isteyen Malatya'ya gitsin demesi başlı başına nereden nereye geldiğimizin göstergesiydi. 

Ama 6 Şubat sabahında yıkıklar altında viran şehir olarak kalktık. Hayallerimizle birlikte mazimiz de yıkıldı. Çocukluğumuzun geçtiği, gençliğimizin benlik bulduğu her yer yok oldu. Enkazın altında kaldık!..

Arabasına binen adeta bu şehre küsercesine çekip gitti. Geriye koca bir enkaz, toz toprak altında kalmış yıkık bir şehir kaldı. 

O günden bugüne herkes yazıp çiziyor. Bugün bunları tekrar etmeyeceğim. Zira bir gün sonra ülkenin beş yıllık, bizim de iki yüz yıllık geçmişimizin ihyası için geleceğimizi oylayacağımız seçimimiz var.

Malatya, hiç bir zaman ülkesine ve milletine nankörlük yapmadı. Hangi iktidar gelip hizmet etmişse, Malatya da o iktidarın kalesi oldu. En uzun süre kalesi olduğu parti ise Ak Parti, yani Recep Tayyip ERDOĞAN oldu. 

Bugün bu kalenin burçları hâlâ sapasağlam duruyor. Elbette ki sorguluyorlar, haklarını arıyorlar, yanlışa karşı çıkıyorlar,  iyinin içerisinde daha iyisini istiyorlar. Bu onların en doğal hakkıdır. Elbette ki listeleri, adayları eleştirecekler. Daha ehil ve layık adayları isteyecekler. Ancak sonunda istedikleri olmasa da bir aday için kalelerini yıkacak kadar aklını kaybetmemişlerdir!.. Malatyalılar bu ülkenin en zeki halkıdır. Bunun en bariz örneği, doğan her bir ferdin siyasetçi olması, ülke idaresinde bulunmak istemesidir. 

Ak Partinin listesine, özellikle de ikinci sıra adayı Sayın İhsan Koca'ya tepkiler büyüktü. Ama işin sonunda baktılar ki artık bundan sonraki tepki yersiz ve karşı tarafa yarıyor. Halk da buna takılmadan tekrar kalesi oldukları Ak Partiye dönüş yapmış durumda.

Bu dönüşün şüphesiz sebepleri vardır. En önemlisi ise, gördüğüm ve izlediğim kadarıyla üçüncü sıra Milletvekili Adayı İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK'tır. Bu isim ikinci sıraya olan tepkiyi absorbe edeceği gibi, Ak Partinin oylarını da artıracaktır. Ayrıca Malatya'da en çok oyu olan iki adaydan biridir. 
Malatya bazında şunu söylesek yanlış yorumda bulunmamış oluruz;
"Ak Parti bu dönem dört Milletvekili çıkardığı takdirde en büyük sebebi üçüncü sıradaki İnanç Hanım’dır."

Peki İnanç Hanım’ın özelliği nedir ki, bu kadar etkili olsun?

İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK, Cumhuriyetin en zor döneminde insanları Hakk’a çağıran, hakikati anlatan, gönülden gönüle köprü kuran iki manevi lider, Şeyh Ali KARA efendi ve Şeyh Osman Nuri ÖLMEZTOPRAK efendinin torunudur. Bu iki manevi liderin Malatya'da ve Yozgat'ta tabileri çok olduğu gibi, Türkiye genelinde de hatırı sayılı sevenleri vardır. 

İnanç Siraç, bu dedelerinin yolunda, bu şerefle halkın karşısına çıkıyor. O manevi önderlerin ikliminde, onların önderliğinde ve geçmişinden ilham alarak, dedelerinden gelen edeple, onların yarıda bıraktığını, bugün torunları olarak siyasetle tamamlamak üzere yola çıkmıştır. Bu yolla hizmet ederek onların da ruhlarını şad edecektir.

Her yıl yüz binlerce insanın Türkiye'nin her yerinden gelerek rahmetle andığı dedelerinin torununu aynı kişiler aynı duygularla destekleyeceklerdir. Böylece Malatya da, asaletli, kökü köceği belli, kapısını çaldığında yüzüne açılacağını bildiği, derdine derman bulacağını umut ettiği bir vekili severek seçecektir. 

Zaten Ak Parti listesine baktığımızda seçilecek yerde olup kabul gören tek aday olduğunu da herkes biliyor. 
Malatya yeni bir heves ve inançla, gönülden bir vekil seçmek için sandık başına gidiyor. Eğer insan, gönlüne göre bir vekile oy veriyorsa diğerlerine takılmamak gerektiğine inanıyorum. 

Şimdiden seçilecek altı vekili, özelde de İnanç Siraç KARA ÖLMEZTOPRAK'I tebrik ediyor, Malatya'ya hizmette başarılar diliyorum. Hayırlı olsun Malatya'mıza, hayırlı olsun ülkemize...

Fi Emanillah… 

Ebuzer AYDIN 

“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”