dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9930.47
  • BTC
    63994.84$

MALATYA MERCEK ALTINDA...

02 Temmuz 2018, Pazartesi 08:16

 

Malatya'da AK Parti'nin yaşadığı oy kaybı ayyuka çıktı. Ulusal medyada “6 İLDE YÜZDE 14 DÜŞÜŞ”  şeklindeki başlığın altında şunlar yazılıydı: “ Kırıkkale'nin ardından Bayburt yüzde 15 düşüşle ikinci sırada gelirken, bunu, yüzde 14'lük düşüş yaşayan Kilis, Ordu, Düzce, Kayseri, Konya, Aksaray izledi. Yüzde 13'lük düşüş gösteren Malatya, Sivas, Adıyaman ve Niğde'de mercek altında."


ALLAH SENİ “FAŞ” ETMESİN...
Geçmişteki rektörlük yarışında almış olduğu mağlubiyeti hazmedemeyen “aklı kıt” bir rektör adayı; Turgut Özal Üniversitesi rektörlüğü için de aday oldu. Her türlü hi'le ve hud'aya müracaat etmeyi marifet sayan bu çapsız aday, geçmişte olduğu gibi bu adaylık sürecinde de bütün rakiplerini FETÖ'cü ilan etmeye başlamış. Asılsız ihbar mektuplarıyla devleti şaşırtan bu ahlak yoksunu; kendisiyle aynı karaktere sahip kişilerle  birlikte BİMER ve CİMER üzerinde tam organize olmuş durumda. Temennimiz hırsından ötürü şaşırmış bu aday ve avenelerini, Allah “FAŞ” etmesin.
Not: FAŞ, “yoldan çıkmak” manasına gelen Kürtçe bir kelimedir.


BUNLAR HARBİDEN SOLAK!..

Solak gazeteciler ve siyasetçiler Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden başarısız buluyorlar hâlâ anlayabilmiş değilim. 24 Haziran seçim sonuçlarına baktığımızda :

  • İYİ Parti, CHP sayesinde seçimlere katılmış ve meclise girmiştir.

  • HDP, CHP sayesinde barajı aşmış ve 67 Milletvekili çıkartmıştır.

  • CHP, İYİ Parti ve HDP'ye koltuk değneği olduğu halde; 1 Kasım seçimlerine göre sadece "2.68'lik" bir oy kaybı yaşamıştır.

  • CHP'nin asıl oy oranını Muharrem İnce'nin aldığı oy oranı kabul edersek; 1 Kasım seçimlerine göre CHP oyunu "5.32" oranında arttırmıştır...



ÜÇ ENSELİ MECLİSE GİDİNCE...
Yerel seçimin ayak sesleri duyulmaya başladı. 24 Haziran seçimlerinden dolayı rahatlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna “şimdilik” Hacı Uğur Polat oturdu. Mezkur seçimlerle 3 “enseli” “talib”e meclis yolunun görünmesi; Büyükşehrin “müstakbel” Başkanının da Hacı Uğur Polat olacağı yönünde. Bu arada makamı zahiren büyük, kendisi küçük bir kişi Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın koltuğunu “işgal” etmek için kulis oluşturmaya başladı. Benden söylemesi...


CEMAAT Mİ, ÖRGÜT MÜ?
Malum olduğu gibi seçim arifesinde bazı cemaatler gazetelere boy boy ilan vererek, oy verecekleri partiyi açıkladılar. Bunların içinde “Süleymancılar” diye tesmiye edilen bir cemaat ise, AK Parti'ye oyunu vereceğini açıkladıktan sonra saman altında İYİ Partiye oy topladığı iddia edildi. Bu olaylardan sonra aslında bu tür yapıların “cemaat” değil de “örgüt” oldukları ayyuka çıkmıyor mu? Elhasıl: Bir araya gelerek Allah'ın emirlerinin bir birlerine telkin edenlere “cemaat”; adam toplayarak boy gösterisi yapanlara ise “neo-paralel” yani “örgüt” denilir.


KİMSE ALLAH'IN VEKİLİ OLAMAZ
"İslamiyet ise, tevhid dinidir. Hiç kimse Allah'ın vekili olamaz. Din namına kimseye tahakküm edilemez.Tam aksine,İslamiyet,
daima fakir ve zaifleri korumuş; şefkatinin himayesi altına almıştır. Tarih,bu hakikatın şahididir."
Arabi İşaratü'l-İ'caz Meal ve Şerhi-4 sh:224


ŞİA VE İRAN HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ...

SEMENDEL (Tahşiye) Yayınları arasında Üstâd Bedîüzzamân'ın Arapça “İşârâtü'l-İ'câz” isimli eserinin tekmili hususunda yeni bir çalışma ortaya çıktı. Alelacele temin ettiğim eseri Malatya yolculuğumda büyük bir haz ve keyifle kısmen okudum. Kitabın 70-73 sayfalarında “Şia” ile ilgili bölüm çok dikkatimi çekti. Meğer “ŞİA” ve “İRAN”ın  asıl gayesi bildiğimizin çok çok dışındaymış. İşte şimdiye kadar edinmiş olduğum malumatı altüst eden o satırlar:

 

DETAYLAR: https://m.aksam.com.tr/pazar/sia-ve-iran-hakkinda-bilmediklerimiz/haber-750243

Selam ve dua ile


Fiemanillah