dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2393.6
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62028.3$

Malatya, sezonu mu bitirdi?

30 Aralık 2021, Perşembe 17:05
Malatya, sezonu mu bitirdi?




-    Türkiye Kupası’na neden havlu atıldı?
-    Bandırmaspor, yedekleriyle nasıl kazandı?
-    İlk 11’de 5 değişikliğe gerek var mıydı?
-    3-5-2 oyun sistemi doğru muydu?
-    Mert Örnek bir ilki yaşadı
-    İşte, Yeni Malatyaspor’un hataları
-    Kaplanın sağ beki, saç baş yoldurdu!
-    Taraftarların rakibi alkışlamasının sebebi?
-    Marius Sumudica, bilinçli mi hata yapıyor?
-    İrfan Buz, hedef tahtasına niçin yerleşti?
-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...


11 MAÇTA 1 GALİBİYET!

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu’nda, TFF 1. Lig’ten RH Bandırmaspor’u ağırlayan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, rakibine 3-2 yenilerek elendi. Süper Lig’de, 19’uncu ve sezonun ilk yarısının son haftasını 15 puan ile 20’nci, son basamakta tamamlayan Kaplanlar, kupada da moral bulamadı. Sarı-Siyah-Kırmızılıların, Marius Sumudica yönetiminde, kupa da dahil, son 11 maçlık performansı; 7 mağlubiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 galibiyet oldu.

İLK 11’DE 5 DEĞİŞİKLİK

Marius Sumudica, Fenerbahçe’ye deplasmanda 2-0 kaybettikleri gün sahaya sürdüğü 11’de tam 5 değişikliğe gitti. Kadıköy’de 11’de başlayan Tunuslu Oussama Haddadi, Sadık Çiftpınar, Fas asıllı Fransız Rayane Aabid, Ganalı Didier Ndong, Mustafa Eskihellaç ve kaptan Adem Büyük’e tekrar güvendi. 11’in yeni yüzleri, kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan, Mısırlı Karim Hafez, Muhammed Sarıkaya, Ganalı Osman Haqi ve Burundili Jospin Nshimirimana oldu. 



SUMUDICA’DAN BU KEZ 3-5-2!

5’li savunmayı çok seven (!), Ülker Stadyumu’nda 4-2-3-1 dizilişiyle puan alamayan Sumudica, 3-5-2’ye döndü. Bu oyun sisteminde eldivenleri Ahmet Eyüp giydi. Geri üçlü sağdan sola; Muhammed, Sadık ve Haddadi’den oluştu. İkinci bölgede sağdan sola; Mustafa, Ndong, Aabid, Nshimirimana ve Hafez vardı. İleri uçta Haqi ile Adem gol aradı.

BÖYLE DEFANS OLMAZ!

Karşılaşmaya ev sahibi çok baskılı başladı; ancak Bandırmaspor ilk girdiği gol pozisyonunu değerlendirdi. 9’da, topu önüne aldıktan sonra uzun süre şut açısı arayan Doğan Can Davas skoru 0-1’e taşıdı. Bu bölümde, nerede duracağını ve karşısındaki Doğan Can’a ne zaman, hangi müdahaleyi yapayacağını bilmeyen bir Muhammed vardı! Sadık’ın topun önüne set olma çabası işe yaramazken, Ahmet Eyüp’ün hatalı yer tutuşu ve Haddadi’nin golü seyre dalışı da unutulmamalı!



YENİLEN İKİNCİ GOLE NE DEMELİ?

Sportif Direktör İzzet Erdoğan’ın eski öğrencisi olan 27 yaşındaki file bekçisi Ahmet Eyüp saç baş yoldurdu. Erdoğan’ın Şubat-Kasım 2013 arasında kaleci antrenörü olduğu Gaziantepspor’da altyapıdan çıkardığı Ahmet Eyüp’ün yediği ikinci gol de tepki çekti. Bu oyuncu, ZTK 4. Turu’nda, Akhisarspor 3-1’lik skorla saf dışı bırakılırken de uzatmalarla birlikte 120 dakika ter dökmüştü.

MUHAMMED SARIKAYA’YI KİM ALDI?

Bandırmaspor’un 37’de, Philippe Paulin Keny ile kaydettiği ikinci golde fatura, yalnızca Ahmet Eyüp’e mi kesilmeli? Elbette hayır. Haddadi ile bire bir kalan Keny, topu önce soluna, sonra sağına çekerken savunma tel tel döküldü. Sağ bek Muhammed Sarıkaya’nın, ikinci bölgede oyalanıp görev bölgesine koşu bile yapmaması, isabetsiz, yanlış bir transfer olduğunun en somut kanıtıydı. Sezon başında Başakşehir FK’den alınan 19’undaki bu oyuncudan, Malatyaspor’a hiçbir faydanın dokunmayacağı aşikâr... 



KLAS 1 GOL

41’de fark 1’e indi. Santra noktasındaki Aabid, topu, sol kanattan ceza sahasına yönelen Mustafa Eskihellaç'ın koşu yoluna gönderdi. Çok iyi kontrol ederek çaprazdan içeriye giren Mustafa, uzak direğin dibine vurdu: 1-2. Bu pozisyonda Aabid ve Mustafa alkışlanmayı hak etti. 44’te bir şans anı yaşandı. Mehmet Özcan direğe takıldı.

MERT ÖRNEK’E İLK FORMA ŞANSI

Sumudica, aklından bir şeyler (!) geçirmiş olacak ki, ikinci devreye Jospin-Kubilay Kanatsızkuş ve Muhammed-Mert Örnek değişikliğiyle girdi. Günün vasat isimlerinden Jospin’in yanı sıra, yakaladığı forma fırsatını harcayan Muhammed’in oyundan alınışları doğruydu. Sancaktepe FK’den renklere bağlanan 1997 doğumlu Mert de ilk defa Yeni Malatyaspor formasını giydi. 

HAFEZ VE HADDADI, SAVUNMADI

55’te tribünler buz kesti! Süleyman Luş’un ortasında, kaleye sırtı dönük olan Doğan Can Davas’ın dönerek yaptığı vuruşta top, üst direğe çarparak yerden sekti ve dışarıya çıktı. Yardımcı hakemi, meşin yuvarlağın çizgiyi geçtiğini işaret ederek santraya koşunca Alper Ulusoy da ona uydu: 1-3. Doğan Can’a baskı uygulayamayan Hafez’in dışında, keyfini hiç bozmayan Haddadi de suçluydu.   



ÖNCE OFSAYT, SONRA GOL

62’de, Ndong'un uzun pasında Adem fileleri sarstı; ama ofsayt bayrağı kalktı. 65’te Haqi, yerini Mert Miraç Altıntaş’a bıraktı. Sonlara yakın Malatyasporlu taraftarlar, ayağa isabetli paslarla oyunu soğutan Bandırmasporluları alkışladı. 90’da umutlar az da olsa yeşerdi. Mustafa, sağdan kesti, savunmadan seken topa Adem Büyük ayak koydu: 2-3.

BANDIRMASPOR YEDEKLERİYLE OYNADI

Müsabakanın izlenim içerikli kısa bir özetini şöyle yapmak mümkün... Bandırmaspor, golü ilk atağında attı. Mustafa Gürsel’in çalıştıdığı Balıkesir ekibinin, Malatya’yı eleyeceği konusunda, maçtan önce birçok kişi hemfikirdi! Lakin TFF Birinci Lig’te 32 puanla 4’üncü sırada ve Play-Off potasında yer alan Bordo-Beyazlılar, yedek bir kadroyla sahadaydı. Bandırma’nın, golsüz son İstanbulspor beraberliğindeki 11’den, bir tek Remi Mulumba 11’deydi.

İRFAN BUZ DA HEDEFTE

Yeni Malatyaspor; oyun, fizik ve mental açıdan iyice dibe çökmüş durumda. “3. Lig kadrosu kuruldu” diyenlerin hedefinde, Başkan Adil Gevrek ve Sportif Direktör İzzet Erdoğan kadar, Sumudica’nın bayrağı devraldığı İrfan Buz da var. Buz’a dair olumsuz tenkitler “Böyle yetersiz bir kadronun kurulmasına nasıl izin verirsin?” sorusunun etrafında toplanıyor. 



BEYLER; SUMUDICA İLE OLMAZ

Adana Demir (0-2) ve Altay (2-1) galibiyetleriyle “Merhaba” dediği Malatya’daki havasını çabucak kaybeden Sumudica ile olmayacağı, şüphe götürmez bir gerçek. Sürekli kadroya takviye isteyen Rumen teknik adamın ağlamaklı tavırları nedeniyle futbolcu grubu da mental olarak çöktü. Hepsi sahada gezinti halinde! Bu noktada Bülent Korkmaz ve Okan Buruk adları yüksek sesle çıkıyor.

HAKEM ADALETSİZLİĞİ...

Bir çift laf da Alper Ulusoy’a... Malatyaspor çok kötüydü; fakat Ulusoy ince bir kıyıp daha yaptı! Takdir haklarının çoğunu, Bandırmaspor’dan yana kullandı. Sormak şart! Malatya’daki 2-2’lik Kayserispor mücadelesinin bitiş düdüğüyle Hüseyin Göçek’in üzerine yürüyen ve 75 gün hak mahrumiyetine uğrayan Adil Gevrek, ikinci kez mi cezalandırılıyor?