dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63787.307$

MALATYA TEPETAKLAK!

07 Şubat 2020, Cuma 19:41

 

 SESLİ MAKALE 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, yeni hocası Kemal Özdeş yönetimindeki ikinci sınavında da üzüldü. Evinde, düşme potasındaki konuğu Ankaragücü'ne 1-0 kaybeden Kaplanların 3 puan hasreti 5 maça çıktı. 5 beraberlik, 5 mağlubiyet ve sadece bir galibiyet ile son 11 haftada yalnız 8 puan toplayabilen Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 24 puanda kaldı. Ertelenen Trabzonspor randevusunun tarihi henüz netleşmeyen Yeni Malatyaspor, 16 Şubat'ta Galatasaray'ın konuğu... 

KEMAL ÖZDEŞ'İN ANKARAGÜCÜ KÂBUSU

Kemal Özdeş, sezonun ilk yarısında görev yaptığı Kasımpaşa'da misafir ettiği Ankaragücü'ne 1-0 yenilmişti. Yeni Malatyaspor'un başında ilk iç saha müsabakasına çıkan Özdeş, Başkent temsilcisine karşı yine üzüldü.

24_2

ANKARA TAKIMLARINA KARŞI 2. YENİLGİ

Spor Toto Süper Lig tarihinde, Ankara ekipleriyle oynadığı 9 karşılaşmanın 2'sinde yeşil zeminden boynu bükük ayrılan Kaplanlar, bir önceki kaybına yine Ankaragücü deplasmanında, 21 Ekim 2018'de 1-0'lık neticeyle uğramıştı.

2 FUTBOLCU CEZALI, 2'Sİ DÖNDÜ

2 Şubat'ta, Alanya'da 2-1 kaybedilen gün, bu sezon dördüncü sarı kartlarını gören Zimbabweli Teenage Hadebe ile Murat Yıldırım cezalıydı. Fildişi Sahilili Moryke Fofana sakatlığını tam anlamıyla atlatamadı. İlk 11'de olmayan Gökhan Töre de sürpriz şekilde esame listesinde dahi görülmedi. Sağ diz ön çapraz bağ ameliyatı olan Eren Tozlu ise halen rehabilitasyon sürecinde. Ganalı Afriyie Acquah ile Robin Yalçın, sarı kart cezalarını Alanya'da tamamladı.

23_2

YENİLERDEN 2'Sİ İLK 11'DE

Teknik direktör Kemal Özdeş, Alanya'da sahaya sürdüğü 11'de, 3'ü zorunlu 4 değişikliğe gitti. Hadebe, Murat Yıldırım ve Gökhan Töre'nin yokluğunda Umut Bulut da yedek soyundu. Bu isimlerin yerine Acquah, Robin Yalçın, Kasımpaşa'dan kiralanan Mısırlı sol bek Karim Hafez Karim Hafez ile Rus Rostov'dan alınan İzlandalı forvet Vidar Kjartansson forma giydi.

22_6

4-3-3 DİZİLİŞİNE DEVAM...

Kemal Özdeş ile 4-3-3-1'e dönen oyun sisteminde, eldivenleri hafif sakatlığını atlatan Beninli Fabien Farnolle giydi. Geri dörtlünün solunda Sakıb Aytaç, sağında kaptan Faslı Issam Chebake ter döktü. Stoperin sağında Ekvadorlu Arturo Mina, solunda Mustafa Akbaş seyredildi. Savunmanın ilerisinde göbekte Robin Yalçın olmak üzere Ganalı Afriyie Acquah ile Tunuslu Ghaylen Chaaleli boy gösterdi. Hücum hattında Fransız Thievy Bifouma, Karim Hafez ile Kjartansson izlendi. 21 kişilik listede; Abdulsamed Damlu, Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Yiğithan Güveli, Özer Özdemir, Ahmed Ildız, Hollandalı Mitchell Donald, Fransız Nice'ten gelen Fransız Remi Walter, Burundi Milli Takımı futbolcusu, 21'indeki Youssouf Ndayishimiye ve Umut Bulut'un adı da yazılıydı. 

21_9

PENALTI BEKLENTİSİNE YANIT YOK

Zorlu randevunun 22'nci dakikasında, Ankaragücü'nden Rodrigues, vuruşunu gerçekleştirse de Mustafa Akbaş son anda ayak koyarak gole engel oldu. 40'ta, sağdan yapılan ortada Daniel Lukasik'e doğru yönelen topun ardından penaltı beklentisi oluşsa da Fırat Aydınus, pek oralı olmadı.

12_194

ROBİN YALÇIN'DAN KJARTANSSON'A TEPKİ

43'te ev sahibinin ilk tehlikeli akını gelişti. Savunmanın hatasını değerlendiren Kjartansson sağdan ceza sahasına girip çaprazda şutunu attı; ancak Ricardo tehlikeyi ayaklarıyla, korner ile savuşturdu. Bu pozisyonda altıpasa koşan bomboş durumdaki Robin Yalçın, takım arkadaşına “Neden bana atmıyorsun” diye çıkıştı. İlk yarının notlarında akılda kalan tek atak da bu oldu.

19_12

İSTATİSTİKLER, ANALİSTLERİ YANILTTI

İlk devrenin rakamları, özellikle Kemal Özdeş'in öğrencilerinin %68'e 32 üstün olduğu “topla oynama oranları dikkat çekiciydi. Pas başarı yüzdeleri ise 79'a 64 olarak gerçekleşti. Lakin bu, çimler üzerindeki oyunu yansıtmadığı gibi yanıltıcıydı. Çünkü çok keyifli bir oyun izlenmedi. Oyunun ritmi dip noktadaydı, iki tarafın da net bir ağırlığı hissedilmeli. Yeni Malatyaspor daha çok denese de çabaları skora yansımadı. Atılan şutlar vardı; parlak bir 45 yoktu!

18_15

“AAA İNANILMAZ BİR TEMPO VARMIŞ!”

Malatyaspor ile Ankaragücü, birbirini adeta kilitledi. Çok sayıda hatada “Gol” sesi duyulabilirdi; ancak bunu değerlendirmek için lazım olan asgari kalite yoktu! Ligimizi hiç bilmeyen ve analitiğe meraklı birisi; “Aaa inanılmaz bir tempo varmış” diyebilirdi. Fakat öyle değildi, ilk 45'teki oyun Malatya'ya da Ankaragücü'ne de yakışmadı. Kale önü neredeyse hiç yoktu. Teknik gibi seyir zevki de düşüktü. Kazanmak isteyen için ofansif yönde bir taktik ya da oyuncu hamlesinin kaçınılmaz olduğu aşikârdı.

16_32

MUSTAFA'DAN KIRMIZI KART REKORU!

0-0'a gideceği düşünülen tabelanın değişmesine neden olan futbolcu, 49'da Mustafa Akbaş oldu. Daniel Lukasik, Dever Orgill'i hareketlendirmek istedi; ama Mustafa Akbaş meşin yuvarlağa eliyle temas etti. Jamaikalının “tek adam” olduğuna hükmeden hakem, tereddütsüz Mustafa'yı direkt kırmızı kartla attı. 2018-19'un devre arasında Trabzonspor ile yollarını ayırınca renklere bağlanan Mustafa, maraton tamamlanmadan Trabzonspor ve Bursaspor önünde oyundan ihraç edilmişti. 29 Eylül 2019 tarihinde, Antalya'daki 3-0'lık mağlubiyette de aynı yaptırıma uğrayan 29 yaşındaki futbolcu, Malatya'daki henüz bir yılını doldurduğu kariyerinde dördüncü kez kızardı.

15_55

BIFOUMA, BEŞİKTAŞ MAÇINI ANIMSADI; AMA!

Ankaragücü, 10 kişi kalan BtcTurk Yeni Malatyaspor'u kendi yarı alanında sıkıştırmaya başladı. 66'da Malatya tribünleri buz kesti! Gerson Rodrigues'in asistinde Dever Orgill, Sakıb duvar olamayınca eşitliği bozdu: 0-1. 78'de az kalsın beraberlik geliyordu. Yeni Malatyaspor peş peşe iki önemli fırsattan yararlanamadı. Bifouma, Beşiktaş filelerini sarstığı anı hatırladı! Ankaragücü defansının engelleme çabasına rağmen çerçeveyi yoklasa da sol kale direğine takıldı. Devamında Donald isabet sağlayamadı.

14_88

FARNOLLE DAHA NE YAPSIN!

81'de ikiye bir hücumda Saba Lobzhanidze'ye “Dur” diyen Farnolle, mutlak bir golü önledi. 85'te Atila Turan çevirdi, Gerson Rodrigues'e üst direk geçit vermedi. 90'da Kaplanlar bu defa 3'e 2 yakalandı. Stelios Kitsiou bencil davranıp ağları kendisi sarsmak isteyince farkı artıramadı: 0-1.

13_147

HAMLELER FAYDA ETMEDİ

Kemal Özdeş'in hamlelerine ayrı bir parantez açmak gerekirse... Kjartansson'tan 55'te görevi devralan Umut Bulut, 68'de Karim Hafez'in elini sıkan Donald ile 83'te Chaaleli ile değişen Ahmed Ildız  pek faydalı olamadı.

HOCANIN ENERJİSİNE ULAŞAN YOK

Yardımcılığını Malatyaspor'un eski sağ beki Murat Duman'ın üstlendiği Kemal Özdeş'in, tesislerde gece yarılarına kadar yoğun mesai harcaması alkışa değer. Ancak uykusuz gecelerin şu an itibariyle futbolculara olumlu yansıdığı söylenemez. Anlaşılan o ki, kulüp personeli gibi talebeleri de Özdeş'in enerjisine ve heyecanına henüz ortak olamamış!