dore okulları
Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.19
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2466.2
  • BIST
    10216.07
  • BTC
    66170.06$

Malatya’da ağustos böyle geçti

06 Eylül 2021, Pazartesi 09:16
Malatya'da ağustos böyle geçti





Malatyamızın bir anı bir anını tutmuyor. Futboldan siyasete, belediyecilikten kamu yönetimine veya iş dünyasından sanata kadar hemen her alanda hemen her gün yeni bir şeyler yaşanıyor-konuşuluyor. Kurumlar arası tartışmalar, siyasilerin atışmaları, rekabetler, gidenler, gelenler, eleştirenler, eleştirilenler derken ağustos ayının da sonunu getirdik. Malatyamızın usta kalemi Murat Çetin’in gündem belirleyen yazılarıyla ve yazılardaki Kasım Özkan imzalı çizimlerle geçen ay neler yaşandığını hatırlayalım istedik. Sayfalar dolusu mesajı, birkaç kalem darbesiyle anlatan karikatürler, ilimizin hatta ülkemizin büyük bir kesimi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Buyurun “Karikatür Festivali”mizin Ağustos çizimlerini seyre...


LÜTFEN!.. HADDİ AŞMAYIN!



Malatya Time Yayın Grubu’nu takip edenler iyi bilir.  Murat Çetin, yıllardır yazdığı yazılarda doğruyu bulmak adına büyük uğraşlar verir. Yazarken de  “Polemik gazeteciliği” yaptığını zaman zaman belirtir. Ancak Malatya’da eleştiri kültürü olmamasından dolayı bu yazılar çoğu zaman yanlış anlaşılır. Yanlış anlayanlara veya bu konuda haddi aşanlara en güzel cevap yine Murat Çetin’den geldi. Yazıda yer alan karikatür ise her şeyi gün gibi ortaya koydu. 

Detayları okumak içn buraya > tıklayın. 


ÖZNUR ÇALIK’IN KALDIRDIĞI TOZU YUTARSINIZ



Önümüzdeki olası bir seçimde, muhalefetin en büyük beklentisi “Z kuşağı” dediğimiz yirmili yaşlardaki gençlerdir. Peki, “Bu anlamda yeterli çalışmayı kim yapıyor?” derseniz, hiç kuşkusuz “Öznur Çalık” deriz. Çalık’ın sosyal medya hesabı son zamanlarda gençlerle yapılan etkinliklerle doldu taştı. Bu konuya dikkat çeken Murat Çetin, diğer siyasileri uyarırken, Çalık’ın büyük bir hızla yol aldığına dikkat çekiyor.

Detayları okumak için buraya > tıklayın. 

CİN ÇARPMIŞA DÖNÜYOR!..



Hükümete muhalefet, iş dünyasına muhalefet, spora muhalefet, bilim ve teknolojiye muhalefet derken, dine-inanca muhalefet etmeyi de “görev” olarak görüyorlar anlaşılan. Bu sözlerin vücut bulduğu siyasetçi ise Veli Ağbaba. Veli Bey'in yemek duası sırasında dua etmek için ellerini semaya açmaması Murat Çetin’in dikkatinden kaçmadı. Üstelik köşesinde yer verdiği karikatür de güldürürken düşündürdü. 

Detayları okumak için buraya >tıklayın.

BİRİ HAD BİLDİRİYOR, DİĞERİ "TEHDİT EDİLDİM" DİYOR



Ağustos ayında, Organize Sanayi Bölgesi, müteşebbis heyet seçimi yapıldı. Bir seçim yapıldı, ama ne seçim?!. Ortalık savaş alanına döndü. Tehditler, atışmalar tozu dumana kattı. Kentte tansiyon yükseldikçe yükseldi. Siyaset yaparken müdara sanatını kullanmayı tavsiye eden Hasbihal köşesindeki yorum ise karikatürle adeta taçlandırılmış gibiydi. 

Detayları okumak için buraya >tıklayın. 

KİMİN AŞISI, KİMİN KOLUNA ENJEKTE EDİLDİ, BELLİ Mİ?



Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının emekleri şüphesiz ki yadsınamaz. Ancak, “Çin aşısı olmak isteyen bir kişiye, Biontech aşısı yapıldı” desek hem de “Fazla fazla doz uygulandı” desek, ne dersiniz? Gazeteci Murat Çetin de gelen bir ihbarı köşesine taşımış. Okurların bu soruya olan yorumu ise hayli ilginç ve dikkat çekiciydi. Konuya ilişkin karikatür her şeyin özeti oldu. 

Detayları okumak için buraya > tıklayın. 


EDİTÖRDEN